Stupidita likviduje fotbal. Ukončit, kontumovat, zavřít!

Stupidní a duté hlavy totálně kazí fotbal. Říkají si sice fanouškové, ale nechovají se tak. Fanoušek totiž fandí svému týmu, snaží se ho psychicky podporovat povolenými prostředky a svým skandováním. Násilí, dýmovnice, dělbuchy apod. prostě na stadiony nepatří.

Je neuvěřitelné, jak někteří rádoby fanouškové fotbalu dokáží tuto nádhernou hru totálně pokazit a degradovat ji na úroveň sobě vlastní. Někteří tito údajní fanouškové nám to předvedli i v sobotním večerním šlágru podzimu Synot ligy mezi Viktorií Plzeň a Spartou Praha (2:0).

Původně jsem se bál především toho, že pokulhávat bude kvalita hry, fotbalu. Jak už to v podobných zápasech bývá, často totiž nad fotbalovou kvalitou převládá svázanost taktikou, snaha neudělat chybu, vyhecovanost, přemotivovanost, a to jak na hřišti, tak i mezi fanoušky. Více ZDE.

Neviděl by ani Bystrozraký

Ta přemotivovanost sice na některých hráčích obou celků vidět byla, ale v mnohem horším světle se předvedli mnozí neurvalí a asi zcela nepřemýšlející „fanoušci“. A je nutno podotknout, že tentokráte nešlo o sparťanské rowdies, kdo kazil fotbal.

Rozhodčí musel celkem třikrát zápas přerušit, protože kvůli stupiditě především domácích „fanoušků“ by na hřišti neviděl ani sám Bystrozraký. Tyto rádoby fanoušky totiž napadala zřejmě jen jedna pitomost za druhou, nezajímal je asi vůbec fotbal a rozhodli se ho kazit dýmovnicemi.

Člověk se tak mohl cítit třeba jako na pověstných blatech z románu o Sherlocku Holmesovi, ale rozhodně ne jako ve Štruncových sadech na fotbale. Míra Bosák a Pavel Karoch to řekli dobře, že by tyto „fanoušky“ nechali běhat v tom zakouřeném prostředí sem tam. A pak aby se ukázali.

3x a dost!

Toto prostě na stadiony nepatří. Možná by pomohlo, kdyby konečně rozhodčí ukázali, že už to nehodlají respektovat. Sudí i nejvyšší bafuňáři českého fotbalu by měli dát jasně najevo, že už toho je příliš a zavést natvrdo pravidlo 3x a dost. Prostě by se mělo začít dodržovat jasné pravidlo – třetí přerušení rovná se automaticky předčasné a definitivní ukončení zápasu!

Jeden z týmů by to tak vždy odnesl kontumací výsledku v soupeřův prospěch. Kdyby pak k tomu v Synot lize došlo ve více zápasech, možná by si začaly kluby také více hlídat, koho a s čím pouští na stadiony. A možná to zní naivně, ale třeba by své chování zvážili i ti rádoby fanoušci.

Od čeho jsou navíc kamerové systémy na stadionech? Proč nevzít jako usvědčující materiál i záznamy televizní? Proč nezavést doživotní zákaz vstupu na stadiony? Proč nedávat tresty natvrdo při prokázání viny? Proč nenechat tyto „inteligenty“, aby své škody zaplatili, ať už jde o částky nízké či v řádech milionů? Proč je neposílat za mříže? Více ZDE.

„Proč“ je už příliš

Těžko říci, ale pokud už podobné tresty nezavedeme, nikdy nepodpoříme ani to předcházení podobným projevům stupidity na stadionech.

Nezdá se vám, že už je těch proč opravdu příliš? Nebo vážně máme čekat na to, až se stane nějaká tragédie? Až kvůli fotbalovým rowdies začnou umírat lidé? To snad nechceme nikdo. Tak s tím už něco konečně dělejme legislativně!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Králíček | pondělí 3.11.2014 9:00 | karma článku: 20,49 | přečteno: 648x