Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

houby, měl byste si přečíst jednu knihu francouzského historika, která vyšla u nás tak okolo ŕoku 1970 a´jmenovala se tak nějak Německo a americká zahraniční politika v letech 1939-1941 v "Knižnice moderních dějin", která představuje Hitlera jako naprosto racionálně se chovajícího politika, který dělá jednotlivé tahy na světové šachovnici.

Není lepší masky pro politika, než předstírání nerozhodnosti.

0 0
možnosti
Foto

Hitler a Spojené státy 1939-1941 / Saul Friedländer

Bude dobře, když si obě knihy zkonfrontujete.

0 0
možnosti
OK

Hitler byl velice frustrovaný člověk s poruchou osobnosti. Ač nebyl schopen vystudovat ani střední školu, měl jisté schopnosti, ale obávám se, že podobných lidí žilo a žije ve společnosti mnoho.

Lidí, kteří se cítí být zneuznanými a touží světu dokázat, co v nich je. Pak stačí souhra okolností a cit pro pojmenování problémů, které společnost tíží. A je-li taková společnost v podobné krizi, v jaké byla Výmarská republika, je na průšvih zaděláno.

Je zajímavé, jakými lidmi se Hitler obklopoval. Jeho po dlouhou dobu pravá ruka, Rudolf Hess, to byl takový typ Jiřího Ovčáčka. Speer, zneuznaný architekt. Goebbels, neúspěšný spisovatel. Göring, za první světové letecké eso, po válce vzhledem k okolnostem něco jako nula.

0 0
možnosti