Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nesmysl, žádná paralela nebude. Na to už Zeman ve svém věku nemá dostatek testosteronu..

1 1
možnosti
JS

Nechápu že jsou v tomto státě ještě lidé kteří nechápou že nechat vládnout ODS v čele s Němcovou je stejné jako vláda s Nečasem zejména po výroku Němcové že zatočí s policií a zarazí všechny kauzy proti vládním úředníkům. Podle mě president správně vyhodnotil situaci a tlačí parlament k předčasným volbám protože jinak se bude tento stát pořád utápět v rukách tunelářů, zlodějů a jim podobným individuím. Chápu že celá vláda spolu s parlamentem v čele skučí protože jim nejde o Česko ale o koryta jak již mnohokrát dokázali. Důkazem je nebývalé množství stíhaných státních úředníků které nachytali se staženými kalhotami. O tom jestli jsou vini nebo nevinní rozhoduje nezávislý soud nikoliv předsedkyně parlamentu nebo kdokoli ze vlády.

5 1
možnosti
KN

K35a90r69e61l 24N28o91v31á22k

26. 6. 2013 15:39

"Ústava výmarské republiky byla papírově velmi dobře promyšlena, ale nečekalo se, že prezident začne obcházet parlament."

Toto je dost podivné tvrzení ?!

1 0
možnosti
MK

Nacisté se k moci nedostali kvůli tomu, že prezident vládl pomocí dekretů, ale ve volbách. Teorie, že za nacisty mohl Hindenburg svým aktivním prezidenstvím a tlačením všeho přes článek 48 je naprosto scestná. I kdyby říšský prezident pokládal po celé období Výmarské republiky věnce tak by se "český kaprál" k moci dostal.

K aktivistickému vládnutí ho dotlačili jeho spolupracovníci a s nacismem to nikdy nemělo co dělat, byla to navíc jeho skupina, která senilního pána dotlačila k dalším volbám, protože jen on mohl porazit Hitlera, což se nakonec stalo. Za období prezidentské vládnutí byl pak jeho autor Schleicher Hitlerem později zlikvidován.

Vaše srovnávání či varování tak kulhá na obě nohy. Ve Výmaru prezident díky ústavě zcela ovládl zcela moc zákonodárnou i výkonou a hodí se upozornit, že bez valných následků na to co se stalo s Německem později. Hitlera to spíše zdrželo, než mu nějak pomohlo.

Naše ústava však prezidentovi pouze umožňuje na libovolný čas ovládnout moc výkonou, bez toho aniž by cokoliv dokázal ovlivnit v moci zákonodárné, nehledě na prostý fakt nemožnosti rozpouštět sněmovnu kdykoliv se mu zlíbí. Jediné co učinil, že se k velkému překvapení věnuje názoru těch co ho volí nyní a plní tak svůj předvolební slib (stop vládě) a kašle na názor sněmovny, která ho již (o své vůli) změnou ústavy nevolí. Jaké to vlastně překvapení - kdo má všech pět pohromadě musel tento vývoj očekávat už při prosazení přímé volby. Prezident se na partaje a jejich názory může nyní ..vy víte co... a dělá si přesně to co mu dovolí ústava

6 0
možnosti
JS

A ještě bych dodal, že představitelé koalice se před navržením paní Němcové pomodlili, takže tím, že premiérkou není na nás padne trest boží.

2 0
možnosti
JC

Myslíte, že se modlili?

Já o tom tedy velmi silně pochybuji.

0 0
možnosti
OK

karma, nicmene nemusis az do vymarskeho nemecka, staci jak u nas vladnul president benes, ten samy benes, co protiustavne odstoupil hitlerovi sudety, naridil armade kapitulaci, pak podal demisi, pak se sam znova jmenoval "presidentem", podepsal kolonialni smlouvu s ruskem 1943, 1945 jmenoval do sve "vlady" gottwaldovy komunisty, "pravnimi" dekrety 1945 "znarodnil" veskery ceskoslovensky prumysl, banky, doly, media, retribucnimi" dekrety vyhlasil stanne pravo, vydal rusum do rukou ruske emigranty, vcetne generala vojcechovskeho, ktery ac rus, 1938 byl odhodlan branit naSI zemi, vyhnal vice jak tri milony ceskych nemcu a madaru, konfiskoval jim veskery majetek, svevolne "odstoupil" rusku podkarpati a neumoznil jejim obyvatelum odchod do csr, ac o to zadali, 1946 nerespektoval vysledky voleb na slovensku - 60% hlasu pro demokratickou stranu - a dosadil jim statnim pucem komunisty v cele s husakem, 1948 dokonal svoji vlastizradnou politiku "dekretu" jmenovanim gottwaldovy pucisticke "vlady".

zeman, co nas chce znovu podrobit rusku, ma v benesovi skveleho predchudce - i v ustave, ktera sice nepredpoklada, ze se k moci dostanou gauneri, lec MA to predpokladat, jinak je demokracie opravdu jen predstupen k hitlerum, gottwaldum a zemanum.

2 2
možnosti
JM

Na podobné žvásty snad ani odpovědět nelze, byla by to ztráta času. Ostatně i gramatická úroveň hovoří o mnohém, právě tak, jako mužické tykání neznámému člověku. Nicméně, pište dál, podobné slovní exkrementy vypovídají o osobě autora víc, než je mu libo.

1 1
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Student teorií dějin se zájmem o Spojené státy a historické kořeny dnešních procesů, který trpí příležitostnou potřebu se porůznu vyjadřovat. Krom toho člen TOP 09 a obvykle se vším nespokojený člověk s konzervativními sklony.