Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

korzár

8. 7. 2010 11:02
No skvělé!

Člověk by uronil slzu dojetí, jak krásně napsáno. Ale skutečnost je někde úplně jinde. Podívejte se do SAE, např. do Dubaje. Miliardy petrodolarů tečou jedním směrem. Arabové (slezli z velbloudů a přesedli do RR) hromadí majetek na úkor rozvinutého světa. Aby toho nebylo málo, vzali si poučení s tohoto vyděračského přístupu i další - např. ropný průmysl a dokonce i vlády (šílené daně). Jenže tam se peníze rozplynou, tak nejsou tolik vidět, jako u zdrojů. Nakonec to dopadne tak, že vlastníci naftových ložisek budou tak bohatí, že si koupí veškeré patenty na alternativní zdroje energie (teď nemám na mysli nesmyslné větrníky a solpanely), čímž se stanou skutečnými vládci budoucnosti. Koupí si banky a základní ekonomické struktury, takže mi - vzdělaní, pracovití a pokrokoví - se staneme jejich vazaly v pravém slova smyslu. Není čas na nějakou revoluci?

0 0
možnosti
ZH

Zani

8. 7. 2010 13:43
Re: No skvělé!

Čas na revoluci je, ale ne proti arabům, ty nakupujou podíly v Evropskéch a Amerických bankách, či firmách, za relativně poctvé dolary. Vzbouřit by jsme se měli proti Číně a Indii. Hlavně Číně! Uměle nízko drženým kursem nasávaj dolary jako houba a kupujou za ně rýžová pole v Africe, aby se nakrmili. Například v Sudánu, kde jak známo zuří jeden hladomor za druhým. Kdo má strach z , že si tu arabové a číňani všechno koupí, tak jedna malá rada. Já se vždycky dívám na obal zboží odkuď to je. První beru Česko  a Slovensko, pak výrobky z EU potom ty další a jako poslední je Čína. Hledisek je samozřejmě víc, kvalita musí bejt, rajčata radši z Maroka než z Holandskejch skleníků. Nenecham si vnutit zboží jenom proto, že je levný. Nechci dávat svoje těžce vydřený prachy komunistickejm sviním, když to nejni nutný.EU

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

8. 7. 2010 9:51
Význam toho kartelu je navýsost politický.

Zajímavé je, že "cena ropy klesla na sedmdesát dolarů".

   ...  před půl rokem stála "ropa", resp. barel ropy, tj. 159 litrů, stopadesát dolarů.

   Domnívám se, že to kolísá nikoliv cena ropy, ale cena dolaru; a navíc - promítneme-li do hodnot zboží inflační znehodnocování měn (v tomto případě dolaru), pak ropa dnes stojí snad dokonce méně, než před první ropnou kizí v roce 1973.

   P.s.: Pane/paní Zani, Váš argument je směšný.

0 0
možnosti
ZH

Zani

8. 7. 2010 7:50
Podle mě nám Arabové posloužili

Díky ropným krizím vydrží ropa mnohem déle, jinak by auta dodnes měla spotřebu jako americké " křižníky silnic"

0 0
možnosti
PK

dolch

7. 7. 2010 23:32
Zajímavé

až na "Jeho členové si záhy uvědomilY" je to dobré :-)

0 0
možnosti
PK

dolch

7. 7. 2010 23:33
Re: Zajímavé

I když, ono je to snad dobře, přesto mi tam to tvrdý Y nějak nesedí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Student teorií dějin se zájmem o Spojené státy a historické kořeny dnešních procesů, který trpí příležitostnou potřebu se porůznu vyjadřovat. Krom toho člen TOP 09 a obvykle se vším nespokojený člověk s konzervativními sklony.