Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

zdeseny obcan

2. 8. 2011 9:38
Egypt je chudounka zeme

ktera nedokaze potravinove zabezpecit svoje obyvatelstvo. Turiste zmizeli a pruplav sto milionu neuzivi, kdyz mu navim rostou konkurenti.

Mate se studente jeste mnoho co ucit aby jste chapal veci v sirsich souvislostech a nevyvozoval dalekosahle zavery z jednoho vytrzeneho faktu.

0 0
možnosti
D

Dunja

2. 8. 2011 11:55
Re: Egypt je chudounka zeme

Egypt není tak chudý jak by vám zdá, jenže bohužel kvůli dohodám zejména se USA  velkou část své produkce vyváží za směšné ceny a za vysoké je nuce je dovážet a pak se stávají pro lidi nedostupné. A také díky korupci a rozkrádání majetku určitou společenskou vrstvou, kam se na ně hrabou naši poslanci.

O Egyptě nerozhoduje ani tak velká část obyvatelstva žijící v chudobě (bohužel jsou to třeba i profesoři z VS a úředníci), ale ta část obyvatelstva, která je vzdělaná, absoloventi americké univerzity nebo univerzit ze zahraničí, kteří se dnes mohou nyní zapojit do politiky bez represí. Jak nám nedávno řekl známý, že konečně se při příletu do Egypta cítil jako občan.

Každopádně Arabský svět k Egyptu vždy vzhlížel.

Sýrie je na dlouho, ale i ona má velmi politicky vyspělou opozici, ale bohužel jádro armády a hlavně důstojnící (převážně alavité) jsou věrni režimu. A o tom, zda diktátor skončí, většinou na BV rozhoduje velení armády a na čí stranu se přidá.

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jasný

2. 8. 2011 8:26
Hezky napsáno

...jen bych chtěl podotknout, že autorova podpora TOP 09 svědčí o jeho nezkušeném mládí. TOP 09 hájí zájmy především horních 10 % populace na úkor 90 % lidí. Chápu, když TOP 09 volí člověk s velkým majetkem, vysokými příjmy, popř. člověk ve vysoké manažerské pozici. Pokud ale takovou stranu volí člověk v zaměstnaneckém poměru, nebo student, který ještě žádné miliony nevydělal, tak si musím myslet něco o naivitě a mozcích vymytých pravicovou propagandou, kterou do nás hustí nejen všechna média, ale i učitelé ve školách.

0 0
možnosti
OU

2. 8. 2011 9:08
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti