Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zuzana Hejná

3. 6. 2009 7:51
tak jsem myslela, že zkritizuju,

ale v každé druhé větě je blbost, to bych tu byla do večera. Tohle se teda nepovedlo.

0 0
možnosti
ZT

Zedford

3. 6. 2009 7:46
ehm

Nejen, že máte, jak kolega dole správně poznamenává, naprosto nepřesné údaje, vy z ncih navíc vyvozujete i nelogické závěry. Stručně řečeno - čím méně bude v zemědělství lidí, tím lépe, neboť tím více půjde věnvoat peněz do agroenviromentálních opatření namísto podpory těmto zemědělcům...

0 0
možnosti
SB

starý bača

3. 6. 2009 7:33
máte špatné informace

1. v roce 2000 v ČR hospodařilo celkem 26640 zemědělských podniků, z toho 24 053 fyzických osob. V roce 2008 to bylo celkem 25289 podniků, z toho 22 320  fyzických osob.

2. dotace na eneregtické plodiny již skončily. Platby se vyplácejí na hektar zemědělsky využívané půdy, ať se na ní pěstují tržní plodiny nebo nic, jen se udržuje v dobrém zemědělském a environmentálním stavu.

Princip plateb v rámci SZP je založen až na malé vyjímky na odpoutání plateb od produkce. I když by buchnul Agrofert, což je vzhledem k jeho diverzifikaci činnosti a celosvětové působnosti nepravděpodobné, tak dotace na plochu zůstanou, jen bude v zemědělských podnicích potřeba méně pracovníků, když se nebude nic vyrábět. Jinak právě současný propad cen v EU, ale i ve světě je způsoben vyšší nabídkou, např. u mléka nadvýrobou (jak v EU, tak i v USA).  Otázka hladu je širší, přece nebudu vyýbět, platit vstupy a pak zadarmo někam dávat. Vy byste to dělal?

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Student teorií dějin se zájmem o Spojené státy a historické kořeny dnešních procesů, který trpí příležitostnou potřebu se porůznu vyjadřovat. Krom toho člen TOP 09 a obvykle se vším nespokojený člověk s konzervativními sklony.