Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

13. 5. 2012 21:48
nemyslím

že je to takové drama. Rusko je velmoc jen potud pokud se jim povede střelit nějaké suroviny, nebo palivo nebo tak něco a Čína bude mít pendrek když od nich nikdo nevezme nějaké zboží. Stejně jako si myslíme my že jsme na tom úžasně, stačilo by aby Němci dali zakázky jinam a budeme na tom hůř než na Ukrajině

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

14. 5. 2012 7:41
Re: nemyslím

"povede střelit suroviny" To je vcelku oxymoron. Evropa a USA je na jejich dovozu existenčně závislá co se těch energetických týká.

A na této planetě je 7 miliard lidí... Číňani nutně nemusí prodávat té miliardě v Evropě a Severní americe, (ostatně ani ti rusové)

0 0
možnosti
O

olesian

13. 5. 2012 18:38
mírová výzva

My,mimořádně inteligentní bytosti ze vzdálené planety na druhém konci vesmíru vyzýváme pozemšťany:Radujte se,milujte se a žijte v harmonii s přírodou i sebou samými.Jinak bude zle!Mír a slunce v duši všem obyvatelům planety Země přeje Kápo Mezigalaktického společenství.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 5. 2012 18:53
Re: mírová výzva

upřímě řečeno spíš čekám že na nás z vesmíru přijde něco takového http://warhammer40k.wikia.com/wiki/Tyranids

0 0
možnosti
JZ

Josef Zelený

13. 5. 2012 18:32
Přelidnění planety

To jsou všechno jen a jen kecy. Jestliže se lidé v tropických a subtropických částech planety budou množit současným tempem, budeme muset především uvažovat o tom, jak se ubránit jejich hladovému pochodu směrem na sever.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 5. 2012 18:37
Re: Přelidnění planety

Nukleární zbraně jsou levné a účinné.

0 0
možnosti
K

kaktusak

13. 5. 2012 18:28
Světovou bezpečnost ohrožuje americký režim,

jeho satelity - evropské země - mu při tom zdatně sekundují.

Armáda má sloužit k obraně vlastního území, ne k "nasazování" někde po všech čertech.

V době studené války Západu žádná "invaze SSSR" pochopitelně nehrozila, přece nebude slabší vojenský blok útočit na silnější. Ale podařilo se odstrašit agresory z NATO, takže naše země nebyla zničena jako Jugoslávie, Irák, Afghánistán nebo Libye...

Pachatelé zločinů proti míru by si měli uvědomit, že tyto zločiny jsou nepromlčitelné, nevztahuje se na ně žádná imunita a jsou za ně přísné tresty.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

13. 5. 2012 18:43
Re: Světovou bezpečnost ohrožuje americký režim,

Zkuste najít v historii jedinou válku kterou se podařilo vyhrát "Obranou vlastního území".

Jediný způsob jak zvítězit ve válce je útok a destrukce všech ekonomickýc kapacit sloužících k vedení války.

A Východní blok byl konvečně silnější. Naštěstí měl západ zničující nukleární převahu. Ale rozhodně neměl šanci dobýt a udržet území Varšavské smlouvy. Pokud se podíváte na plány NATO tak všechny předpokládají že v případě konveční války bez nasazení nukleárních zbraní by byly západní Evropy schopni držet maximálně 90 dní, z toho 30 v západním Německu než by jim prostě došla munice na sovětskou přesilu.

Za tu dobu by sem ani američani nestihli dopravit nějaké významené posily.

Celá obraná strategie západu spočívala v použití nuklárních zbraní a vypálení "zóny smrti" táhnoucí se od Severního moře k Alpám. Jediné co uderžlo mír byla existence nukleárních zbraní.

0 0
možnosti