Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

jáša

13. 1. 2012 15:51
Jiří Paroubek

má podle mne poměrně slušnou šanci přivést svojí novou stranu do parlamentu. Souhlasím s autorem, že J.Paroubek je schopný volit témata pro volby, je zkušeným vůdcem strany, což už prokázal , a mám za to, že k němu přejde řadově dost členů ČSSD. Otázkou je, je-li to dobré pro levici. Navíc by tkzv.demokratická levice měla přestat s bojkotem komunistů a umožnit jim přístup k vladnutí. Rozhodně nebudou horším partnerem do vladní koalice , než

tkzv. demokratická pravice. Tito nemají se skutečnou pravici nic společného. Kdyby ano, pak by byli schopni vzájemné komunikace o důležitých věcech , napříč politickým spektrem.

0 0
možnosti
JL

jirka1965

13. 1. 2012 10:13
Odpověď na otázku v nadpise.

ANO

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 1. 2012 8:19
situace se vůbec stává nepřehlednou

Ale nejde o to, že by se "mohly" vrátit do parlamentu menší strany typu Zelení a KDU ČSL (to skutečně můžou). Jde spíše o to, že současný stav naší politiky došel tak daleko, že strany už nejsou  ochotny se dohodnout ani v té koalici (natož aby pak hledaly konsensus v rámci celého parlamentu,či dokonce celého národa). Stav kdy koaliční lídři na si vyhrožují "buď s námi budete souhlasit, nebo vás vyhodíme z vlády"...(Nebo naopak, když nebudete souhlasit, tak z vlády odejdeme my"...ukazuje voličům, že touto cestou se demokraticky vládnout nedá..

Protože, potom by samo o sobě voliči nepomohlo,, kdyby si zvolil do parlamentu menší stranu - a ta se i stala členem takové "koalice"...Volič prostě potřebuje informaci navíc - tedy že zástupci takové strany mu už předek nadeklarují s kým do vlády půjdou a s kým nepůjdou, ať dopadnou volby jakkoliv.  Otázka může znít, jak jim to ti voliči budou věřit....Ale umění propagandy popsal už Goebbels a před ním Stalin..

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
Zástupce ředitele Centra pro bezpečnostní analýzy a prevenci. Věnuje se otázkám globalizace, bezpečnostní politiky a obranného průmyslu. Je členem bezpečnostní komunity při Geneva Centre for Security Policy Alumni Association. Účastní se různých projektů v oblasti bezpečnostní a mezinárodní politiky. Ve volném čase se věnuje historii, bezpečnostní politice, geopolitice a mezinárodním vztahům.

Seznam rubrik