Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Levicovy.Pravnik

23. 9. 2012 17:31
Pane Kolomazníku

Víte jak jsou F 35 drahé???to si nemůžem dovolit. vždy migů 28 jsme se také zbavili prootže byly údajně drahé. A ted byste chtěl kupovat F 35???

0 0
možnosti
PD

Glock Mark XXVI

24. 9. 2012 8:19
Re: Pane Kolomazníku

Příliš drahé jsou vpodstatě všechny stroje 5. generace (F-22, F-35) a dvoumotorové stroje 4. generace (Typhoon, F/A-18, Rafale, ...). Pro AČR je jedinou alternativou (k JAS-39 C/D) pouze F-16 C/D. Zbytek je buď výkonostně daleko horší (Mirage F1) nebo je nekompatibilní s NATO standardem (Mig-29 SMT a další rusko-asijská produkce).

0 0
možnosti
JS

kelner

23. 9. 2012 16:53
Poznámka

Pokud se nemýlím, měli kdysi jsme MIG 29, ty pan Kalousek vyměnil za nějaké vrtulníky s Polskem. Tyto MIGy na Slovensku létají dodnes, o těch vrtulnících se jaksi nemluví. Stálo by za to spočítat kolik jsme na tom vydělali nebo prodělali. Náš pan ministr obrany byl asi před půl rokem v USA a prohlásil "úkol splněn". Dál jsem o té cestě nic neslyšel. Obávám se, že Gripeny končí i kdyby nám je Švédové dávali zadarmo. USA se potřebují zbavit toho nepotřebného skladu v poušti a pan Vondra to zajistí.

3 0
možnosti
PD

Glock Mark XXVI

24. 9. 2012 8:30
Re: Poznámka

Provozní náklady slovenských Migů (první série z 80-tých let, neupgradeované) jsou asi dvojnásobné než u Grippenů, navíc Grippen je díky avionice podstatně efektivnější na vzdálenosti 20 km a víc. Vzájemný souboj by vypadal asi takto - než by přiletěly k sobě na dohled, Mig by byl nejspíše sestřelen AMRAAMem někde ve vzdálenosti 25 km = mimo dostřel svých ATOLů a mimo dosah naváděcího modulu svého radaru.

Pokud naši novináři blábolí cosi o tom, že "Slováci mají Migy a my nic", tak tomu rozumí jak koza petrželi - Slováci jsou na tom podstatně hůře než AČR.

A ty vrtulníky? W-3 Sokol z Polska? Právě jejich dodávka umožnila v ČR zavézt celorepublikovou síť záchranné letecké služby už v roce 1992 ( tehdy zařazené Mil Mi-2 se téměř okamžitě vyřadily a zavedly se Sokoly). Byť Záchranná letecká služba posléze zčásti přešla na civilní stroje (zejména americké Belly), Sokoly jakožto letecká sanitka létají stále minimálně v jednom kraji - Karlovarském - vídám je létat do a z chebské nemocnice.

0 0
možnosti