Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Výlet do Oaklandu

Tak a je to tady, konečně jste se dočkali. Po delší odmlce se konečně ozývám a píši další část mého blogu. Kde jsme to posledně skončili? Koukám na to, co jsem psal a vidím, že mám pěkné resty. Dnes mám psát o Oaklandu. Pane jo, Oakland se odehrál na začátku října loňského roku a tak doufám, že si to budu ještě pamatovat. No nic, jdeme na to.

Moc pěkná kavárnaKooha

Tento článek bude navazovat na ten o Napě, vinařské oblasti, kde jsme byli na podzim loňského roku a trávili jeden z víkendů u přátel. Oni bydlí právě v Oaklandu. O Oaklandu jsem už kdysi psal v jednom z prvních dopisů. Tenkrát jsem pátral o Bruce Leem, jelikož on jednu etapu svého života prožil právě tam a kde měl svoji školu bojových umění. Pokud si o tom chcete něco přečíst, zabrouzdejte do jednoho z mých prvních blogů. My se tentokrát podíváme na jednu moc pěknou kavárnu, která se mi velmi líbila. Jmenuje se Monkey Forest Road a já osobně jsem z ní byl unesen. Nachází se na této adrese:  3265 Grand Ave, Oakland. Podívejte se třeba na Google Maps, kde to je, abyste měli přehled, pokud se tam někdy v budoucnu vyskytnete, protože celá ta ulice Grand Ave překypuje všemožnými obchody a restauracemi. Tady je link: https://www.google.com/maps/search/restaurace+loc:+3265+Grand+Ave,+Oakland,+Kalifornie/@37.81286,-122.247469,17z/data=!3m1!4b1

Do jedné moc pěkné se podíváme hned v zápětí. Tady má kavárna svůj web: http://monkeyforestroad.com/

V čem byla tak dobrá? Ten člověk, kterému to patří, jel jednoho dne na dovolenou na Bali a tak mu to tam učarovalo, že se rozhodnul udělat si kavárnu v Bali stylu. Je to doslova umělecké dílo. Nejenom, že si tam dáte káves, nějakej ten gábl a pokdákáte s přáteli, ale můžete si tam koupit jakýkoli kus nábytku nebo umění, tam vystaveného. Pojďme se podívat na pár fotek. Vyfotil jsem tam snad všechno, ale sem se to pochopitelně nevejde, tak jen tak na okraj.

No tak takový se vám naskytne pohled odnaproti z ulice. Vlevo vchod, kdy celá ta šedivá budova je kavárna. Vpravo pak parkoviště s posezením i venku na dvoře.

Uvnitř budete, jak v nějaké galerii. Ale věřte, že všechno je k potěšení zákazníků a na všechno si můžete sednout. Tudíž ty stoly, které vidíte jsou normální součástí kavárny. Zároveň všechno se dá koupit. Na všem jsou cenovky, takže stačí dojí za obsluhou, říct jim, co chcete a pak učí jen vytáhnout šrajtofli a ....."tlusťochu, zaplať!" (neodpustil jsem si a budu se zaovat, ale ta hláška z filmu Policajt nebo rošťák mi nedá spát).

Třeba jen takovýto stůl. Vypadá jednoduše a přitom fantasticky. Stačí jen představivost. Všechno je samozřejmě funkční a sednout si můžete kdekoli. Teď by mohl někdo namítnout, že pokud na tom budou lidé sedět, tak se to "unaví" a časem to bude ošuňtělé. Asi ano, ale to neznamená, že pokud si budete chtít koupit ten či onen kus nábytku, že dostanete zrovna ten z kavárny. Jsem si jist, že byste dostali zbrusu nový kus. No to zas tak těžké vyrobit nebude, jde jen o představivost jak to všechno poklobat dohromady, aby to bylo pěkné.

Třeba tady, tento krásnej masív, radost pohlědět jak je to jednoduše složené dohromady. Dřevo a ocel.

A pak už stačí si jen sednout, vytáhnout ty svý notesy, pochopitelně iphony (což tady v améře má skoro každej) a klobat.

Tady v tom jakoby "sejfu" za prosklenými dveřmi byl ještě jakýsi obchůdek s klenoty. Všimněte si té zdi nalevo, která má obklad s obyčejného dřeva, žádný lak, nic, čistě jen patina. Prostě to vyhrabali někde z nějaké bouračky sto let starého baráku a na prudko to tam nabouchali. V tom rohu pak mozaika z obkladu kamenem. Efektní byl detail napojení obého. Ty dřevěné fošny vyřezané přesně podle tvaru kameného obkladu.

Mrkejte na ten stůl. Tady v Améře jsou ujetý na chrom. To, že ta ocel je pochromovaná je celkem fajn, ale koukejte na to spojení dřeva, skla a oceli. Ten stůl byl prostě geniální.

No a konečně pult, kde si zakoupíte něco k pití a snědku.

Když už si dáte víno, tak musí být skladováno v patřičné teplotě. Tady na to mají ty mašiny, které jsou na obrázku.

K snědku sendviče nebo třeba polévku. Neříkám, že to nebyla žádná láce. Polévka a tak malá za 7,50, na naše cca 150 Kč, no posuďte sami. :D

Ať už jste ve skupině s přáteli nebo sami, to svoje místečko si vždy najdete. My si dali ledovou kávu na to krásným stole a jak mám chutnala.

No, ale o cenách raději nemluvit. Jen tak pro příklad jen uvedu, že třeba taková ta dřevěná zeměkoule, kterou můžete vidět na jednom z výše uvedených obrázku (je jich tam několik v různých barvách), tak ta stojí 600 dolíků.

Tak to by bylo asi vše do tohoto článku. Více o Oaklandu hned v následujícím. Vím, že to je možná nic neříkající článek, prostě jen ukazuje jednu (pro někoho možná nudnou) kavárnu, ale mým cílem, mým snažením je ukazát trochu z mého života mé rodině doma a přátelům v Čechách co tady pořád dělám, když zrovna nejím nebo nefotím auta. Pokud se mnou zůstanete, dostanete se místa, kam se hned tak někdo nepodívá. No řekněte sami, pokud byste jeli na výlet do USA, určitě byste nejeli do nějaké kavárny bůhví kde v Oaklandu. Pokud člověk přijede za poznámím do Californie, poviností je zaject do národních parků, project si Los Angeles a místa, která stojí za vidění, Las Vegas, San Francisco, ale do Oaklandu...What a hell?

No a pokud se mnou zůstanete, tak se do San Francisca podíváme hned v zápětí, jakmile dokončím putování po Oaklandu a do Las Vegas ihned po San Franciscu. A bude vám to jízda. Oakland dokončíme tento víkend, tak se těšte.

S pozdravem domů, Kooha

Autor: Tomáš Kohoutek | pátek 7.3.2014 6:30 | karma článku: 12,60 | přečteno: 542x
  • Další články autora

Tomáš Kohoutek

Zavítal jsem do JPL v Pasadeně.

Dnes se spolu podíváme do výzkumného ústavu, nebo laboratoře chcete-li, proudového pohonu ve městě La Canada Flintridge, poblíž Pasadeny v Kalifornii v USA se zabývá vývojem pohonných jednotek pro sondy a letouny „Národního úřadu

19.9.2016 v 22:48 | Karma: 15,21 | Přečteno: 424x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Americká Matějská pouť v San Diegu

Dnes se spolu podíváme do San Diega, resp. na úplný sever San Diega, Del Mar, kde hned na dálnici č. 5, spojující Los Angeles a San Diego se každý rok v červnu koná tzv. San Diego County Fair.

12.7.2016 v 0:57 | Karma: 18,45 | Přečteno: 589x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Otevřený dopis adventureovi-Pavlu Klegovi

Dlouho jsem nic nenapsal a tak to tentokrát bude jen psaní bez obrázků a to přímo jednomu člověku. Asi ho mnozí z vás znáte. Jmenuje se Pavel Klega.

9.7.2016 v 2:29 | Karma: 26,42 | Přečteno: 3371x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Harry Potter v Universal Studiích se brzy otevře

Vím, psal jsem o tom v roce 2013, ale musím se k tomu ještě jednou vrátit. Předně se chci omluvit za dlouhý výpadek mých blogů, ale nějak mne poslední dobou opustila psací múza.

4.4.2016 v 1:31 | Karma: 15,27 | Přečteno: 902x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Whole Foods - vysavač na peníze

Pojďme se dnes spolu podívat na jeden řetězec s potravinami tady v usa. Je drahý, je skvostný a jmenuje se Whole Foods.

22.11.2015 v 1:33 | Karma: 22,20 | Přečteno: 2511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Los Angeles a nejen to pohledem stavaře a člověka co hledá...

Seznam rubrik