Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výlet do New Yorku - 2. část

Dnes se podíváme vesměs na místa, kde jsem/jsme jedli a tak bude skoro celý blog o jídle v New Yorku.

Jelikož jsem se, jak už jsem zmínil úplně na začátku, pohyboval pouze na dolním Manhattanu, budou to čtvrti zvané SoHo, NoHo, East Village, Tribeca, Greenich Village, Little Italz a Chinatown.

Bydleli jsme na Wall Street, přímo v centru dění všech těch machinací zatracenejch bankéřů a akcionářů. Náš hotel se jmenoval Club Quarters Hotel a já denně vyšel ven a pozoroval cvrkot na Wall street.

 

Tohle je Wall Street, zabarikádovaná těmito zátarasy. Nevím proč, ale asi se bojej, že by jim tam někdo najel náklaďákem plným výbušnin na burzu a vyhodil je do povětří.

A tady už ji máme, burzu, kde se odehrává většina zla na zemi. 11 Wall Street, to je ta adresa. Tady jsem měl  zrovna „little bug“ v tom nosiči na hrudi a spala.

Ale vidíte na té předchozí fotce na konci té ulice Wall Street ten kostel? Tam je ulice Broadway, ta co protíná celý Manhattan našikmo. Mám ji nejraději ze všech ulic a tentokrát jsem jí proštrádoval asi milionkrát. Tam jsem vždy zatočil doprava a vydal směrem na sever. Pojďme se tady podívat na nějaké to jídlo. S jídlem je to v New Yorku snadné, tady se neztratíte, resp. Nešlápnete vedle. Ať už vlezete kamkoli, všude to má něco do sebe. Ať už si dáte třeba ten zatracenej bagel, tak budete mít něco takového:

Prostě klasika. Já měl ten nalevo (hot pastrami) a Karen měla ten napravo (krůtí s cream cheese). Dáte si k tomu káves a pohodička. Tenhle se jmenoval Ess-E-Bagel a byl zde: https://www.google.com/maps/place/Ess-a-Bagel/@40.7567093,-73.9685515,16.25z/data=!4m5!1m2!2m1!1sbagel,+inc.+Manhattan,+New+York,+NY!3m1!1s0x0000000000000000:0x526c7b526bf4ab10

To bylo totiž ještě první den, kdy jsme bydeli v Double Tree Hotel by Hilton na Lexington Ave/51st.

Ale pojďme zpět na dolní Manhattan. Nebudu se zaobírat World Trade Centrem, páč tam vleze snad každý turista. Všichni to chtěj vidět, ten novej mrakodrap je špatnej, je to hrob, ale s tím nic neudělám. Všichni si určitě také zajdou do té hadrárny, co je hned vedle, do toho Century 21. My ale jdeme dál. Pro mne nejzajímavější část dolního Manhattanu je čtvrť SoHo. Název SoHo je odvozen od slov South of Houston. (jižně od Houstonu…oni ty angláni té ulici fakt říkají Hauston…čti Hauston). Na druhou stranu je to pak NoHo…North of Houston…severně od Houstonu. Když jsme v SoHo, je povinnost zajít do prodejny MoMa (Museum of Modern Art). Tady je odkaz na jejich stránky: https://www.momastore.org/museum/moma/StoreCatalogDisplay_-1_10001_10451_

Kamenný obchod naleznete na adrese 81 Spring Street a musíte tam zajít. Pecka obchod!

Kousek od tohoto obchodu, na stejné ulici Spring se nachází úplně první pizzerie na americkém kontinentě. O tři bloky východně totiž naleznete pizzerii Lombardi. Její majitel je x-tým potomkem úplně prvního italského přistěhovalce Lombardiho, který jako první otevřel pizzerii nejenom v New Yorku, ale tehdy v celých státech.

Majitel tam bude sedět na baru, číst si noviny a nic nedělat. To je on, ten pán na baru, to je majitel.

 

 

 

 

 

Dáte si pizzu, která vypadá fakt dobře, resp. Přesně takhle.

I chutná dobře. Je znát, že s tím mají zkušenost, ale připravte si šrajtofli, pizza stojí třicet baků bez dýžka.

Hned vedle těchto dvou míst je jedno taky hodně dobrý. Jmenuje se to Sweetgreen a je řetězec. Je jich po městě několik. Nedávno to dokonce dorazilo i k nám do LA. Je to sice řetězec, ale ne žádnej junk food, jako třeba MacDonald a jemu podobný zařízení. Pokud se chcete zdravě najíst, zajděte právě tam. Koeme deseti babek si dáte príma oběd.

Takhle to vypadá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odtamtud je kousek na Houston Street a tam, pokud jste blázni do sandwichů, tak musíte zajít do KATZ´S. KATZ´S je úplně první Deli ve městě, založeno roku 1898. Pokud budete mít štěstí a nebude tam narváno, tak si musíte dát Hot Pastrami sandwich anebo světoznámý Reubenův sandwich. Ale pozor, platí se pouze hotově a sandwiche stojej palici. Kolem dvaceti babek, což je extrémně hodně. Vůbec nechápu, jak je možný, že tam mají imr narváno při těch cenách.

KATZ´S je zde: https://www.google.com/maps/place/Katz's+Delicatessen/@40.7222332,-73.9874291,17z/data=!4m6!1m3!3m2!1s0x89c25983bf74966f:0x6d81c935bba20d9b!2sKatz's+Delicatessen!3m1!1s0x89c25983bf74966f:0x6d81c935bba20d9b

Klikněte si na google maps na ten obrázek „prohlédnou interiér“…nesmysl. Já tam byl dvakrát, mermomocí jsem si chtěl dát ten Hot pastrami, páč na něj ujíždím…..mám ho za nejlepší sendwich vůbec, ale pokaždý tam bylo tak narváno a já s little bugem na břiše jsem se nechtěl stresovat, že to nebudu stíhat. Musím tam příště zajít. Vypadá to peckově. I těch dvacet babek za to dám.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandwiche kolem dvacky jsou hodně no.

Katz je el záááá.

Když se ale vrátíte na Broadway a půjdete směrem na sever a dorazíte na Medison Square Park, který se nachází na střetu ulic Broadway a 5th, je tam hned velká morda míst, kde se hodně dobře najíte. Místo poznáte úplně snadno, protože se tam mimo jiné nachází ta nejplacatější budova New Yorku, jedna z ikon…Iron flat building, tzv. žehlička

Na tomto náměstí se nachází především místo zvané Eataly. (čti Ítaly) Nesmyslnej gurmánskej zážitek. Ale zřejmě něco podobného je i v Praze, jen si teď nevybavuji kde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Když se postavíte před Žehličku a koukáte se směrem na západ po 23rd ulici, zhruba uprostřed bloku je Home Depot (něco jako u nás Hornbach). Přímo naproti tomu je indická restaurace, resp. Fast food, která se jmenuje Indikitch.

 

 

 

 

 

Řeknu vám ale…takový indický jídlo jsem ještě nikdy nejedl. Dal jsem si klasiku chicken tikka masala a bylo to tak dobrý, že jsem tam šel druhý den znova. Nesmyslná bomba. Pokud se chcete opravdu najíst, máte rádi indickou kuchyni, tak jako já a nechcete utratit víc, jak deset babek…tohle je naprosto jasná volba.

Ještě je tam jedno místo, který musíte navštívit. Je to burger place. Kdo má rád Burgery, tak je must zajít do Shake Shack. Nesmyslně dobrej burger.

Moc jsem toho dnes nenapsal, ale alespoň vám to vynahradily přiložené fotky. Všechny tyto lákoně, tyto místa, byste mohli při své návštěvě New Yorku zkusit. Nepíšu vám nějaké bláboly a všechno jsem osobně vyzkoušel a nafotil. Většina míst byla doporučena lidmi, kteří v New Yorku žijí a pracují. Takže místo toho, abyste zašli třeba do toho umělohmotnýho MacDonaldu, jen proto, že ho znáte je špatný!!! Zkuste příště něco jiného, něco na doporučení…třeba místa, které jsem vám právě ukázal. Nebojte vesměs je to levné (krom tedy pizza Lombardi), ale i ta se dá. Žadnej bohatýr nejsem a dal jsem to. Kdo jede do New Yorku vyloženě s baťůžkem, tak ať si dá na ulici hot dog. Chtěl jsem ho vyzkoušet, ale při představě, že ty jejich vozejky asi nikdy neviděly mytí, jsem si to raději rozmyslel.

Příště kapitolu NY uzavřeme a konečně se už doufám vrhneme s ročním zpožděním na Vegas. Vegas, baby Vegas!

Autor: Tomáš Kohoutek | neděle 23.8.2015 23:47 | karma článku: 11,31 | přečteno: 347x
  • Další články autora

Tomáš Kohoutek

Zavítal jsem do JPL v Pasadeně.

Dnes se spolu podíváme do výzkumného ústavu, nebo laboratoře chcete-li, proudového pohonu ve městě La Canada Flintridge, poblíž Pasadeny v Kalifornii v USA se zabývá vývojem pohonných jednotek pro sondy a letouny „Národního úřadu

19.9.2016 v 22:48 | Karma: 15,21 | Přečteno: 424x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Americká Matějská pouť v San Diegu

Dnes se spolu podíváme do San Diega, resp. na úplný sever San Diega, Del Mar, kde hned na dálnici č. 5, spojující Los Angeles a San Diego se každý rok v červnu koná tzv. San Diego County Fair.

12.7.2016 v 0:57 | Karma: 18,45 | Přečteno: 589x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Otevřený dopis adventureovi-Pavlu Klegovi

Dlouho jsem nic nenapsal a tak to tentokrát bude jen psaní bez obrázků a to přímo jednomu člověku. Asi ho mnozí z vás znáte. Jmenuje se Pavel Klega.

9.7.2016 v 2:29 | Karma: 26,42 | Přečteno: 3371x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Harry Potter v Universal Studiích se brzy otevře

Vím, psal jsem o tom v roce 2013, ale musím se k tomu ještě jednou vrátit. Předně se chci omluvit za dlouhý výpadek mých blogů, ale nějak mne poslední dobou opustila psací múza.

4.4.2016 v 1:31 | Karma: 15,27 | Přečteno: 902x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Whole Foods - vysavač na peníze

Pojďme se dnes spolu podívat na jeden řetězec s potravinami tady v usa. Je drahý, je skvostný a jmenuje se Whole Foods.

22.11.2015 v 1:33 | Karma: 22,20 | Přečteno: 2511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  10:36

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Kandidát na ministra za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí Helenu...

Rusové při smrtícím útoku na Oděsu zničili i „zámek Harryho Pottera“

30. dubna 2024  10:15

Sledujeme online Na pět vzrostl počet obětí pondělního ruského útoku na jihoukrajinskou Oděsu, jeden ze 32 zraněných...

Předsednictvo TOP 09 podpořilo Tuleju. Pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  10:15

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Los Angeles a nejen to pohledem stavaře a člověka co hledá...

Seznam rubrik