Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kde se v LA dobře a lacině najíst č. 3 - Eddie´s

Včera večer jsme zajeli do jedné z mých nejoblíbenějších restaurací v LA. Následující články o restauracích budou právě o nich. Patří mezi ty levnější, ale peckózně dobré a tudíž pokud budete někdy v LA a budete mít už dost všech MacDonaldů a junk foodu, měli byste zamířit právě sem. Navíc, „Pokud máte rádi česnek, budete to milovat.“

Jmenuje se EDDIE´S a podle popisu je to Italská restaurace. Možná jen na papíře, protože mi to jako Italská nepřijde, ale to na věci nic nemění.

Uvnitř to vypadá klasicky americky, kdy je to dlouhá, úzká nudle. Po pravé straně je pult, za kterým se „naživo“ vaří a připravuje jídlo a na zbytku prostoru jsou stoly. Takhle to tam vypadá. Jak říkám, malá nudle, pár stolů, na pohled nic moc, ale…stoly udržují v čistotě a je tam skoro pořád narváno. A to je to, kvůli čemu se tam chodí. Pro ty z vás, kdo máte rádi česnek…úplný ráj.

Adresa je: 4002 Lincoln Blvd, Marina del Rey, CA 90292

Na mapě to naleznete zde: https://www.google.com/maps/place/4002+Lincoln+Blvd/@33.990459,-118.4472266,19z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x80c2ba8e94403537:0xfe0c1eb9953626d9

Tak si pamatujte, pokud budete blízko této oblasti nebo prostě jen ve Venice na Venice Beach, která je odtamtud co by kamenem dohodil, musíte sem zajít na jídlo. Já bych vás nehnal do nějaké špelunky, kdybych věděl, že to tam stojí za houby.

Mají také profil na Yelpu: http://www.yelp.com/biz/eddies-italian-marina-del-rey

Já, když mě sem Karen vzala poprvé v roce 2009, byl jsem jak u vytržení. Nesmyslně se za levno najíte. Tenkrát se to jmenovalo ALEJO´S a restaurace byly dvě. Byly ve vlastnictví manželského páru z Mexika a ta druhá stojí opodál směrem na jih. Osud tomu chtěl a manželé se se zlou potáceli a rozvedli. Rozvod zasáhl i rodinný business a manželka si nechala jednu a druhá zůstala manželovi. Tato, do které chodíme, patří manželovi a ten si jí musel nechat přejmenovat na už zmíněné EDDIE´S. Manželce připadla ta druhá. Tam jsem byl jednou, je větší a má úplně stejné menu.

No a proč vám to všechno píší a v čem je to tam dobré? No, předně, jak už plakát na vitríně předem hlásá: „Like“ garlic…! You will „LOVE“ us!, což znamená „Máte rádi česnek…! Budete nás milovat“.

A skutečně! Dají vám totiž misku olivového oleje, plného rozdrceného česneku aniž o to požádáte ihned, jak zasednete ke stolu. K tomu dostanete ošatku čerstvě upečené, nakrájené bagety a to ZCELA ZDARMA. To těsto, z kterého je ta bageta je měkounké, jak vata. Přirovnal bych to k těstu, z jakého jsou langoše, tudíž se s ním krásně namáčí ten oliváč.

Tady můžete vidět misku s olivovým olejem, plným česneku.

Protože jsme dva, tak si každý dá lžíci oleje na talíř a na řadu přijdou dochucovadla.

V mém případě sůl, pepř, parmezán a nadrcené chilli papričky. Celé to zamícháte a pak už jen vezmete bagety a namáčíte…..jen to píšu a už se mi zase sbíhají sliny.

Celá tahle atrakce je zcela zdarma a zrovna tak i „refill“ (doplnění). Ty misky s olejem a česnekem my dva s Karen dáme běžně dvě při jídle a jednu odnášíme domů jako závdavek. S tím souvisí i ošatka baget. Ty samozřejmě jdou ruku v ruce s olejem a personál ochotně doplňuje „do plnejch“.

No a co si běžně dáváme? Po tolika návštěvách už víme, co nám jede nejvíce a tak si vždy dáme velký „Chopped Italian Salad“ a „Shrimp El Diablo“. To jsou linguine s pálivou, rajčatovou omáčkou s krevetami. O obě jídla se podělíme, protože je toho strašně moc. Dají nám vždy na všechno dva talíře a tak není problém jíst tzv. „family style.“

Poslední dobou jsme tak přejedeni, že si i zbytek salátu neseme domu (spolu s náloží baget a oliváče) a vzdechmene ten zbytek druhý den doma. Doporučil bych tedy dát si jen salát „malý“ a i tak u toho budete funět a na koci budete „po víčko“.

Takto vypadá onen salát. Obsahuje nakrájený ledový salát, garbanzo beans (to jsou ty fazole, ze kterých se dělá humus), mozzarella sýr, salám a rajčata. Celé je to zalité strašně dobrou zálivkou. Na přání vám to opepří, jako nám. Na stole si to pak zamícháte podle libosti. Ostatní saláty jsem všechny měl, ale tenhle nám chutná nejvíc. Nezdá se, ale je ho strašně moc. Když si do toho pohostíte fuguru tím oliváčem s bagetami, najednou zjistíte, že na hlavní jídlo už moc místa není.

A tady už jsou již zmíněné linguiny s krevetami. To, co vidíte na obrázku je jen polovička z toho, co dostanete. Tohle byla ta moje. Ta druhá, kterou měla Karen, na fotce není. Ta je tady.

Na výběr ze salátů se můžete podívat tady.

Protože je to Italská restaurace, tak nesmí chybět pizzy. Na výběr máte z těchto variant.

Toto je jen první strana z jejich Menu. Následují ještě další dvě strany s hlavními jídly atd., ale to už je na vás, pokud se tam dostanete. Já vám to rozhodně doporučuji. Je to levná záležitost, dobře a strašně moc se tam najíte, až k prasknutí. A ten česnek, ten z vás potáhne ještě druhý den, ale to neva. S kombinací s olivovým olejem do sebe napumpujete dva z nejlepších antioxidantů s rozpouštědel cholesterolu.

Když tady u mne byl na návštěvě loni v listopadu kamarád s jeho otcem, tak jsem je tam vzal. Tak se jim to líbilo, že za docela krátký jejich pobyt jsme tam jeli ještě jednou. Od té doby pokaždé, když s ním mluvím na mluvítku na internetu přes TeamSpeak, tak mi zahlásí, jak vzpomíná na Edýho a jak by tam zase zašel. Zkoušel si to udělat doma (ten oliváč s česnekem), ale nebylo to prý ono. J

Ono to tam má také takovou tu pravou americkou atmosféru. Místnost jako úzká nudle, všechno původní, použité, vybydlené, nedali do toho ani „ká“ za celou dobu, plastové skleničky na vodu z kohoutku s ledem, ale obsluha příjemná a hrozně ochotná.

Za ty dvě jídla dáte dvacet babek, což je v pořádku. Vím, u Mekáče je ta desetinu ceny, ale rozdíl v tom, co si cpete do žaludku je markantní. Lidi, až pojedete do USA, hlavně nechoďte do fast foodu, je to tady 10x horší než u nás. U nás jsou ty restaurace alespoň nově postavené. Tady to bylo všechno vybudované kdoví kdy, (asi v šedesátkách) a od té doby nula bodou do rekonstrukce. Třeba takovej Mekáč v kdekoli v New Yorku je strašnej, úplná katastrofa. Tady v LA je to podobné. V Cole je místo cukru ten hnus, corn syrup, ale….o tom už jsem psal. Takže se vám postupně budu snažit navést na místa, kam zajít na jídlo, aniž bychom vymetali všechny ty hnusoty. Příště to bude o Burgerech.

Autor: Tomáš Kohoutek | úterý 27.5.2014 9:08 | karma článku: 14,00 | přečteno: 810x
  • Další články autora

Tomáš Kohoutek

Výlet do New Yorku - část 1.

Dnes bych chtěl ztratit pár slov o New Yorku, kde jsme byli se ženou a naší půlroční dcerou. Manželka má totiž novou práci, a jelikož její šéf pracuje v New Yorku, poslali jí na trénink do jejich kanceláře právě do New Yorku.

16.8.2015 v 22:25 | Karma: 11,05 | Přečteno: 517x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Kohoutek

New computer - můj nový počítač

Poslední počítač, který jsem si postavil, ještě když jsem byl doma, byl pecka. Bylo to v roce 2008 a dodnes ho mám doma. Musel jsem ho nechat doma, vážil totiž přes dvacet kilo a byl obrovskej.

10.8.2015 v 0:49 | Karma: 8,84 | Přečteno: 407x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Kohoutek

New truck - můj nový náklaďák

Všechny vás zdravím. Po velmi dlouhé pauze zase o sobě dávám vědět formou blogu a chtěl bych úvodem říci, že jsem si dal závazek psaní jednoho blogu každý týden.

3.8.2015 v 0:19 | Karma: 11,85 | Přečteno: 491x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Kohoutek

Coffee table

Po menší pauze jsem tu opět s dalším kouskem nábytku, tentokrát coffee table do obývacího pokoje. Poté, co jsem vyrobil jídelní stůl, jsem dostal „zuby“ na sice menší porci co se týká objemu, ale o trochu náročnější výrobu co se týká času. Ve své podstatě to bylo o tom samém, jako jídelní stůl. Nakoupil jsem odřezky fošen, co se jim tam válely v bedně a také jsem vzal zbytky dřeva, co jsem měl z výroby jídelního stolu, a začala výroba.

18.1.2015 v 9:10 | Karma: 16,14 | Přečteno: 1718x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Kohoutek

Jak jsem vyrobil jídelní stůl

Dnes vám ukážu, jaký jídelní stůl jsem pro nás vlastnoručně vyrobil. Jsme krátce v novém bytě, a jelikož máme ještě pár kusů nábytku darovaných, především jídelní stůl (který se do našeho bytu svým designem už dávno nehodí), rozhodnul jsem se, že pro nás stůl vyrobím.

12.12.2014 v 7:55 | Karma: 32,81 | Přečteno: 29705x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Antivax fanatik rozhodne. Kennedy je klíčem k volbám, uškodit může všem

30. dubna 2024

Premium Robert F. Kennedy Jr. je přehlíženým kandidátem v boji o Bílý dům. Syn někdejšího senátora a...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  19:46

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Los Angeles a nejen to pohledem stavaře a člověka co hledá...

Seznam rubrik