Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jídlo Pouze Pro Psy

Už je to to celkem dlouho, co jsem napsal poslední článek a přitom toho mám tolik co napsat. Ještě mám rest z minula, kdy bych vám chtěl napsat o jednom obchodu s panenkami, který jsem při své pouti busem po LA navštívil v „The Grove“. Do toho se ale pustím až zítra, protože si na to konečně udělám čas. Dnes tedy jen z rychlíku bych chtěl ztratit slovo o jiném obchodu, který se právě buduje na naší křižovatce.

Výloha obchoduKooha

Bydlíme ve West Hollywoodu, který je znám především pro svojí ohromnou gayovskou komunitu. Abych to upřesnil, křižovatka hlavních ulic Santa Monica Blvd a Fairfax máme hned vedle. Pro představu, tady je:

 

Toho rozpůleného auta si nevšímejte, fotil jsem panorama a neustále je tam provoz, takže nejde to pořádně narychlo vyfotit. Nicméně hlavní dění a život je tam vzadu uprostřed, kde je obchod s potravinami zvaný Whole Foods. Nesmyslně výnosný business s kvalitními potravinami. O tom bych chtěl taky napsat, ale někdy jindy. My se dnes zaměříme na obchod s názvem „Just Food For Dogs“ a je na obrázku úplně vpravo.

Zhruba tak před týdnem tam byl ušmudlaný krám s postelemi a matracemi. Takový, kterých je po LA mraky a vůbec nevím, jak se můžou uživit. Nicméně majiteli tomuto to zřejmě došlo a už neutáhnul nájem a tak zavřel. Namísto toho se tam začalo s přestavbou a mě pochopitelně zajímalo, vo co tam půjde. Jako první, co mi upoutalo pozornost, byl ten nápis, se kterým začali hned na začátku. A já si říkal: „Tak, a jednoho přiblblého krámu méně a hrnou sem další.“ Myslel jsem si totiž, že to bude další PET shop se zaměřením na jídlo.

Tak jsem se kapánek mýlil. Jde totiž o kuchyň, kde budou vařit jídlo pro psy a to vše začerstva s kvalitních surovin. To mě praštilo do čumáku, jako sviň. A říkám si další věc: „Tve tady už v tý Améře nevědí coby, tak vymějšlej takový ptákoviny, jako že budou vařit pro psy.“

No tak dnes jsem to konečně vyfotil a vzal leták, abych vám to mohl ukázat. Nějakej borec si vymyslel, že na tom postaví svoji živnost a tak tedy brzy otevře svůj druhý podnik v Californii. První je Newport Beach (hodně na jihu LA) a teď druhý tady ve West Hollywoodu.

Tady je leták, který si můžete vzít před obchodem:

A takto vypadá obchod:

S tou fasádou si vyhráli, je to jednoduchý, ale vypadá to velmi dobře.

Ten nápis je zhotoven z betonu nebo podobné cementové stěrky. Písmena byly vyrobeny tak, že je měli z polystyrenu nebo ze dřeva a pak je vyndali z toho betonu. Je to pak vybarvené a kolem dokola dřevěné fošny, natřené  na „přírodu.“

Uvnitř to vypadá na „heavy duty“ (velká zátěž) kuchyň. Obrovská, nerezová kuchyň se spoustou úložného místa a pochopitelně mrazáky. Na výloze plakát, že hledají osazenstvo.

No a jaký je jejich plán, jaký mají příběh? Nejdůležitějším elementem pro psí život (krom toho, že miluje svého páníčka/paní) je jeho strava. Jídlo, které svému psovi dáváte, víc než cokoli jiného, utvoří jeho budoucí zdraví, štěstí, úroveň energie a pravděpodobně i výši poplatků u veterináře. Oni pro tedy dělají tři věci – produkují denní jídlo pro zdravé psy, produkují speciální jídlo podle receptu pro psy se speciálními nemoci a pak jídlo nemocné psy. Používají pro to základní ingredience, které jsou 100% certifikované Americkým úřadem pro zdraví (USDA) pro lidi. Připravují jídlo přinejmenším k tomu, aby maximalizovali nutriční úroveň a to zatím ve dvou kuchyních, Newport Beach a tady ve West Hollywoodu, kterou mimochodem otevřou 1.10.2013. Na takto připravené jídlo potřebujete více lidí, trvá to déle, stojí to více, ale dá to vašemu psovi větší nutriční hodnotu z použitých ingrediencí a dle jejich názoru se jedná o nejlepší jídlo pro vašeho psa na světě.

Toto je jejich příběh. Tak co vy na to? Taky byste tomu podlehnuli? Za 7 oz (což je 200ml) zaplatíte skoro 3 dollary, to je 60 Kč. U nás, jestli se nepletu, tak psí jídlo, takové ty taštičky, plechovky, konzervy, ty malé to je stejný objem a stojí kolem 30-40/kus. To zase takový rozdíl není. Doma máme taky, resp. moje máma má dva psy a já je vždy pozoroval při jídle a můžu vám říct, že byly vždy nejšťastnější, když mohly jíst jídlo, které máma uvařila pro nás. Nikdy neměli takovou radost z jídla, když dostaly konzervu. Konzervu jedly, protože jim nic jiného nezbylo, ale domácí jídlo…panečku, to měly misky vypiglované okamžitě.

Na České poměry je to asi úlet, ale říkám si „proč ne?“ a fandím tomu paťákovi, co to založil. Ať se mu daří a ať přinese taky trochu radosti tomu němému příteli člověka. Nemám vůbec pochyb, že se mu alespoň tady povede dobře. West Hollywood je totiž rájem pejskařů. Všichni ti gayové a lesbičky, co tady žijí mají pety, všichni do jednoho.

Mimochodem, tady je jeho web:  http://justfoodfordogs.com/ a kdo tvoří web, tak si musí stříknout do trenek, páč ten jeho web je „clean.“

Kdo by se chtěl v Praze inspirovat, nechť jde do toho, pokud má nějakej ten „míč“ na vybavení kuchyně.

Tak zatím ahoj a zítra tedy obchod s Americkou panenkou.

Autor: Tomáš Kohoutek | čtvrtek 5.9.2013 10:22 | karma článku: 13,41 | přečteno: 749x
  • Další články autora

Tomáš Kohoutek

Zavítal jsem do JPL v Pasadeně.

Dnes se spolu podíváme do výzkumného ústavu, nebo laboratoře chcete-li, proudového pohonu ve městě La Canada Flintridge, poblíž Pasadeny v Kalifornii v USA se zabývá vývojem pohonných jednotek pro sondy a letouny „Národního úřadu

19.9.2016 v 22:48 | Karma: 15,21 | Přečteno: 424x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Americká Matějská pouť v San Diegu

Dnes se spolu podíváme do San Diega, resp. na úplný sever San Diega, Del Mar, kde hned na dálnici č. 5, spojující Los Angeles a San Diego se každý rok v červnu koná tzv. San Diego County Fair.

12.7.2016 v 0:57 | Karma: 18,45 | Přečteno: 589x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Otevřený dopis adventureovi-Pavlu Klegovi

Dlouho jsem nic nenapsal a tak to tentokrát bude jen psaní bez obrázků a to přímo jednomu člověku. Asi ho mnozí z vás znáte. Jmenuje se Pavel Klega.

9.7.2016 v 2:29 | Karma: 26,42 | Přečteno: 3371x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Harry Potter v Universal Studiích se brzy otevře

Vím, psal jsem o tom v roce 2013, ale musím se k tomu ještě jednou vrátit. Předně se chci omluvit za dlouhý výpadek mých blogů, ale nějak mne poslední dobou opustila psací múza.

4.4.2016 v 1:31 | Karma: 15,27 | Přečteno: 902x | Diskuse| Cestování

Tomáš Kohoutek

Whole Foods - vysavač na peníze

Pojďme se dnes spolu podívat na jeden řetězec s potravinami tady v usa. Je drahý, je skvostný a jmenuje se Whole Foods.

22.11.2015 v 1:33 | Karma: 22,20 | Přečteno: 2511x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

GLOSA: Trestání bezdětků? Má-li něco logiku, vytáhněte na to kanon

3. května 2024

Premium Na živořící lidovce se sesypala hora kritiky za jejich návrh, aby bezdětní lidé odváděli vyšší...

Poslanci se rozhodli umožnit prodej některých lehčích drog dospělým

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  13:54

Dospělí si v Česku budou moci koupit lehké drogy jako HHC, kratom nebo konopí s nízkým obsahem THC,...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Na Česko loni útočili ruští hackeři. Nechte toho, vyzval je Černínský palác

3. května 2024  13:42

Za loňskými útoky na českou internetovou infrastrukturu stáli ruští hackeři, uvedlo ministerstvo...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Los Angeles a nejen to pohledem stavaře a člověka co hledá...

Seznam rubrik