Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

velký jarda

31. 3. 2010 7:06
dost dobře

si neumím představit turnikety na I.P.Pavlova, kde v běžném provozu téměř nestačí 4 eskalátory.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

1. 4. 2010 1:46
Re: dost dobře

v Japonsku ani Číně mají človíčků poněkud více a funguje to za jedna i s hvězdičkou...byl jsem překvapen když návodčí v metru zjistil že jsme dje-chi a z vysílačky nám poradili v našem jazyce...bomba8-oR^

0 0
možnosti
JH

hurkajan

31. 3. 2010 2:10
turnikety

ve světě normálně fungují...samozřejmě v doplňcích obsluha plus kamera...tedy mimo turnikety již stávající vybavenost našeho metra...jen policie u nás by jaksi se měla přestat věnovat odtahování vozidel v zónách a věnovat se tomu k čemu má opravdu sloužit a to včetně městské policie....nikde ve světě jsem se nesetkal že by obsluha metra při pokusu nedovoleného průniku turniketem se nedovolala policie nebo ostrahy do čtyř minut...

0 0
možnosti
A

Alfie

31. 3. 2010 6:24
Re: turnikety

Že jinde fungují ovšem neznamená, že je musíme za miliardy znovu instalovat - kolik činí úniky z černých pasažérů, za jak dlouho by se ta investice vrátila? Zátahy rewvizorů v metru jsou poměrně časté a efektivní, osobně se domnívám, že nejvíc černých pasažérů jezdí v autobusech a tramvajích a tam by turnikety nebyly.

Jinak nastupování do trmvaje pouze předními dveřmi - dovede si někdo tohle představit třeba ráno na I.P. Pavlova? Katastrofa..

0 0
možnosti
MF

falm

31. 3. 2010 1:09
Úplně by stačilo kdyby páni řidiči

využívali svá práva:

http://www.dpp.cz/prepravni-rad/cast-druha/vztahy-mezi-dopravcem-a-cestujicim/  Porušením přepravních podmínek z hlediska bezpečnosti cestujícího, bezpečnosti jiných osob a ochrany zdraví, bezpečnosti a plynulosti veřejné osobní dopravy a z hlediska zajištění řádné, klidné a pohodlné přepravy je, jestliže cestující při přepravě (dle§15 - čl. 14) znečisťuje ostatní cestující nebo vozidlo, jakož i prostory a zařízení pro cestující svým oděvem nebo svým jednáním, ...

Předpokládám, že v tom případě má řidič právo takovou osobu vykázat a rázem by bylo po zapáchajících spoluobčanech v MHD. Nejde o nic jiného než o důslednost.

To se ovšem řidiči raději zavřou a "nevidím - neslyším". Zato jejich "zábavičkách" na účet cestujících se vyprávějí legendy.

Rejpaly upozorňuji, že tzv. obavy o řidičovu bezpečnost, že toho mají moc, apod, nejsou omluvou. Stávkovat, to by jim šlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
PřF UK v Praze, TOP 09, DR CSTS

Seznam rubrik