Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

20. 5. 2010 0:45
Generační propast existuje akorát v představách

pravičáckých propagandistů.

V každé době není radno o něčem otevřeně mluvit. Dnes půjdete např. bručet za zpochybňování oficiálního počtu Židů, kteří zahynuli za nacismu. Stejně tak se nedoporučuje říkat případnému nadřízenému otevřeně, co si o něm myslíte. Opíjení se a čmárání po zdech taky není nic nového.

Doba se tedy až tolik nezměnila.:-)

0 0
možnosti

ellukas

19. 5. 2010 15:31
O toto na komunisty hodit nemůžete

zkrátka jedináčkům doma vyhrožují, uč se, ať můžeš vydělat na naše důchody, a jedináčkové si to berou příliš k srdci a přemýšlejí nad nesmrtelnosti chrousta, tj. nad průběžným důchodovým systémem.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

19. 5. 2010 14:42
Z čeho usuzujete, že starší generace nemohla říkat

co si myslí a ta současná může ? I když tento názor propaganda rozšířila do obecného povědomí, realitě minulé i současné příliš neodpovídá.

Příčinou je hlavně to, že aktivní novináři byli a ještě i jsou vesměs bývalí fukcionáři, kteří pro to, aby si udrželi svá místa, podlézali mocným. Většiny obyvatel se to však netýká.

0 0
možnosti
KV

valissen

19. 5. 2010 15:12
Re: Z čeho usuzujete, že starší generace nemohla říkat

Proboha, kde jste žil? Pokud jste v té době už žil.

Neexistovalo říct to, co si člověk doopravdy myslel. Hraničilo to se ztrátou zaměstnání, s možností studia dětí a se spoustou dalších důsledků.

Nemluvím už vůbec o možnostech dělat kandidatůru atd. Obávámse, že s nástupem ČSSD se opět navrací diktatura proletariátu. Skončí to stejně, ale protože už není z čeho čerpat, dříve to skončí. Doufám, že už mně to kvůli věku mine.

;-€

0 0
možnosti
A

asako

19. 5. 2010 14:34
Dezinformace

Předně chci říct, že "picky" vyjádřil zcela přesně podstatu problému.

Už název článku je zavádějící - u nás žádný komunismus nebyl. A téměř vše co popisuje autor neodpovídá zcela realitě, která zde byla. Nijak se minulůého režimu nezastávám, ale chtělo by to trochu více objektivity a informovanosti.

0 0
možnosti
P

pesimista

19. 5. 2010 14:45
Re: Dezinformace

v každé době a za každého režimu se najde část lidí, kteří cítí nutkavou potřebu za každou cenu pomlouvat to minulé; a mnohdy jsou i podporováni vládní garniturou; je smutné, když příjde dítě ze škoily a tvrdí, že za komunistů nebyl ani chleba a byl hlad.

0 0
možnosti
JD

Janulice78

19. 5. 2010 14:14
ja

teda myslim, ze kdyz ti komunisti muzou za vsechno, i za generacni propast, tak muzou i za to, ze dneska zase prsi. ze se nestydej.

0 0
možnosti
PH

picky

19. 5. 2010 14:11
No, jestli myslíte tou osobností a nebojácností

sprostotu, pohrdání, žádný respekt k hodnotám, aneb máme demokracii, tak si mohu dělat co chci. Tak prosím, já jsem asi vyrůstal v úplně jiném Československu než vy. Drzost, sprostota, urážky, násilí byly nepřijatelné dříve a měly by být nepřijatelné i dnes. A nesvádějte to na komunismus, podobné schéma dnes zažívá celá Evropa, a to i ta, kde žádný komunismus nebyl. Jde zde o to, jaké vzory společnost preferuje. A tak si raději zkuste odpovědět, jaké vzory mají dnešní děti a vůbec mladá generace. Stalo se nedobým zvykem vykřikovat o svých právech (ano i děti na základních školách znají svá práva velmi podrobně), ale o ruku v ruce jdoucích povinnostech se již nikdo nikde nezmiňuje. I učitel má svá práva, i ten důchodce má svá práva, ... Víte ono by vždy mělo platit pravidlo - odsud posud. A až se Vám bude třásti ruka, synek Vám žádné koryto neudělá. Připravte se na tento stav, když hodláte tolerovat intoleranci.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

19. 5. 2010 14:36
Koryto ti synek neudělá

Ten citát je dobře použitý, ale v dnešní době to znamená, že ten synek nic neudělá, protože ten synek neexistuje! To je prostě logický důsledek faktu, že důchod vůbec nezávisí na kvalitě vlastního potomstva. A k tomu to zrůdné rozhodnutí ústavního soudu z doby před měsícem. Potom (cizí) dědeček a babička ujídají z chlebíčka. Pochopte, pokud by to byl vlastní dědeček ababička, pak problém nevidím.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

19. 5. 2010 14:00
To není propast mezi generacemi

Za prvé. Mládež má právo se bouřit, má snad i povinnost se bouřit, to je v daném věku normální a nejde o žádný nový jev.

Za druhé: Mládež má právo na omyl. To je v pořádku, člověk dospívá a učí se i z vlastních chyb.

Za třetí: Starší generace si za hodně věcí může sama. Stačí připomenout zrůdnosti jako hnutí "Důchodci za životní jistoty", nebo opakované připomínání nesplněného Topolánkova slibu přidání tisícovky důchodcům.

Ale hlavně: Stát jakožto zaopatřovací ústav je hlavní příčinou rozpadu mezigenerační solidarity. Proto puberťák považuje za samozřejmé, že má všechno, a je proti jakémukoli připomínání, že jsou na světě i jiní než on sám.

0 0
možnosti
E

escapada

19. 5. 2010 13:43
Víš , to je právě tvůj omyl .

Teprve teď se lež stala státním a politickým fenoménem . A zasloužila se o to hlavně ODS za vydatné pomoci lidí jako je např . M . Kalousek .

0 0
možnosti
LZ

košťálka

19. 5. 2010 13:42
Pane,

já nevím, jak Vaši pra a rodiče, ale já jsem nelhala ani za komunistů, ani teď. To je otázka etiky a výchovy. Samozřejmě, že jsem v plné míře socialismus zažila coby dospělá pouze 8 let, ale ani to mě nedonutilo ze strachu, či jiného důvodu lhát a nebyla jsem nijak persekuována. Ono totiž-když někdo lhal, lže i teď. neházejte všechny pra a rodiče do jednoho pytle-velmi problém zjednodušujete.

0 0
možnosti
JB

lukim

19. 5. 2010 13:25
A za

počasí včetně povodní TAKY ;-€;-ORv!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
PřF UK v Praze, TOP 09, DR CSTS

Seznam rubrik