Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

7. 4. 2010 12:47
to je to tom jak ten stát řídit

Neboli, při 3% inflaci by stejným poměrem měly státu měly stoupnout minimálně výtěžky z DPH, z mezd (pokud podniky lidem přidají), a snad i z daní podnikatelů. Stačilo by aby stát ty peníze navíc neprožral a věnoval je na umoření státního dluhu.

Jenže je krize, podniky neprodávají, lidi jsou bez práce, takže plánovat v rozpočtu na příští rok příjmy, je spíš věcí magické koule, a nebo spíš drzosti volebních lídrů, co si můžou pohazovat procentama a miliardama jak chtějí...

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

7. 4. 2010 13:21
Re: to je to tom jak ten stát řídit

Jenže stát má zatím problém platit i jen úroky z předchozích půjček natož umořovat dluh.

0 0
možnosti
R

rojack

7. 4. 2010 12:18
Nejni ten špidlův kluk

nositelem Nobelovy ceny za ekonomii? (když tu cenu má i Gore?)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

7. 4. 2010 11:57
No a neměl

ten Špidla v zásadě pravdu? Vždyť se na něj podívejte, co mu ten tlach vynesl. Na to sázejí i ostatní socani - žvanění o solidaritě je /pro některé lidi/ velice lukrativní byznys. Za takovej vejvar už stojí nechat stát třeba i zkrachovat - nakonec, není to stát jedinej. Na Floridě přece taky není špatně...

0 0
možnosti
PK

gesslish

7. 4. 2010 11:29
No jo, ale...

Otázkou je, jestli je vůbec reálné v současné situaci sestavit vyrovnaný rozpočet, aniž bychom kompletně zabrzdili akceschopnost ekonomiky. Pokud ano, tak s vámi samozřejmě zcela souhlasím. Ale to ať už vyřeší jiní. Já bych v tomto ohledu věřil panu Janotovi, který plánuje sice deficit, ale relativně "rozumný", pokud se to tak dá napsat... :-(

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

7. 4. 2010 13:34
Re: No jo, ale...

Samozřejmě není. Jakékoli umořování jistin vede k zbrzdění ekonomického růstu, příliš rychlá splátka jistin k jisté ekonomické depresi.

0 0
možnosti
D

da.rock

7. 4. 2010 11:27
Jestli TOP 09 něco postrádá

pak je to právě selský rozum. To se ve straně elitářských zbohatlíků nenosí, tam jsou sedláci považování za třídního nepřítele a je třeba s nimi jednat jako u Chlumce.

A nebo jim aspoň zpoplatnit každou operaci a oni vymřou sami. A pak zbude dost lebensraumu pro spící aristokraty a jejich padákové kmotry.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

7. 4. 2010 13:19
Re: Jestli TOP 09 něco postrádá

Od socana je pěkné syšet, že někomu chybí selský rozum, zvlášť pak za tímto blogem.

Z tvého vyjádření je jasně vidět, kdo se tu stále snaží podněcovat tu "třídní" nesnášenlivost.

0 0
možnosti
MK

CBS

7. 4. 2010 11:13
Nejsou procenta jako procenta

Souhlas, jen drobné upřesnění - situace je horší než se prezentuje.

Z důvodu, že to tak lépe vypadá se deficit rozpočtu poměřuje nikoliv k celkovým příjmům rozpočtu, ale k HDP. HDP je ovšem mnohem vyšší číslo a proto deficit 3% vzhledem k HDP vypadá jako relativně rozumná hodnota. Pokud ovšem budeme poměřovat deficit vzhledem k příjmům (tak jak by to dělala rodina), dostaneme se snadno na dvojnásobnou až trojnásobnou úroveň. Takže stát v loňském roce ve skutečnosti utratil nejméně o 10% více než vydělal na daních.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
PřF UK v Praze, TOP 09, DR CSTS

Seznam rubrik