Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Erime

1. 4. 2010 23:44
Motivace?

Jako studentka VŠ mám jistou potřebu se vyjádřit. Domnívám se totiž, že dr. Hudeček a mnozí jiní už zapomněli, jaké to je, být na druhé straně barikády a ohánějí se slovy a tvrzeními, jakoby mince neměla dvě strany. Studuji bez školného a jsem za to ráda, protože vězte, že to není levná záležitost. Nicméně, co mne zde pobavilo, je ona MOTIVACE. Školné v tomto ohledu nic nevyřeší. Paní a pánové vyučující, motivaci nám můžete dát jen vy. Nikdo a nic jiného. My jsme relativně mladí, na nás to ještě platí. Nejsme zase tolik nekvalitní, jak se rádi vymlouváte. Nás totiž nejvíc demotivuje, že i na VŠ stále vyučují lidé, kteří tam nemají co dělat. Každý, kdo vystudoval, ať si vzpomene na hromadu přednášek a seminářů, které mu nedaly nic. A že se to za ty roky nasčítá, i když studujete na lepší z našich škol! Řeknete si, že je to banalita, ale v počtu, v jakém neschopní lidé působí na našich vysokých školách, to znamená zbytečně vynaložené prostředky nás všech.

0 0
možnosti

Reforma

29. 3. 2010 17:51
Skupina na Facebooku

Dobrý den, Váš článek je velice zajímavý, proto bych Vás tímto ráda pozvala do naší skupiny na Facebooku ,,Jak na finanční pomoc studentům?"

Naše skupina se zabývá podobnými tématy a byla bych ráda, kdyby jste

přispěl Vašimi články a nápady :-)

http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=184486196383

S pozdravem Petra Škopová

0 0
možnosti

jrc

28. 3. 2010 21:01
Pokud školné, tak zcela jinak !

1-2% z platu od vysokoškoláků, od 35 let !!!

Pak bude zájem škol, aby studentům dali co nejvíc vědomostí. Čím vyšší budou mít  plat, tím víc škola, kde studovali, bude mít příjem ze školného !!!

Ale napřed se musí udělat pořádný pořádek ve školství !!!

0 0
možnosti

Majklova_proxy

28. 3. 2010 22:10
Re: Pokud školné, tak zcela jinak !

Co je to zas za nesmysl? Platit, aniz bych vedel, kolik celkem zaplatim? A zavazat se k tomu jeste nez budu mit jasnou predstavu, jak kvalitni produkt si takhle kupuju?

-

...proc dan nenazves dani? Davas prednost eufemismum...?

0 0
možnosti

zdeseny obcan

28. 3. 2010 15:28
evidentne klesa i schopnost akademiku myslet

Tam kde je narizeno protlacit skrze stredni skolu 95% populace nema maturita zadny vyznam, at je jakkakoliv. Na nejaka vystupni cisilka se vam kazdy vykasle.

Na VS neni reseni skolne ale ukonceni sileneho napadu protlacit skrze univerzity dve tretiny populace, bez ohledu na schopnosti. Pokud by studovalo 10% nadanych bylo by prostredku dost a dost.

0 0
možnosti

pivicko007

28. 3. 2010 14:14
Školné VŠ

Zavedení školného na VŠ - jednoznačně ano. Způsob úhrady a motivací jsou technické otázky, které se dají řešit.

Státní maturity - to je trochu složitější. Z jakých předmětů by byla státní maturita, aby mohlo dojít k porovnání znalostí? Pokud z ČJ a matematiky, pak ještě možná. Ale jak chcete porovnávat vzdělávání mezi studenty odborné střední školy a gymnázia, když každá škola je zaměřena na jiný typ studentů? A odborné školy prioritně vyučují předměty pro odborný růst absolventa - např. kvasná technologie, organická nebo anorganická chemie apod.

A je vůbec státní maturita důležitá v době (tedy prozatím), když VŠ berou "bez přijímaček"?

0 0
možnosti

BoboHml

28. 3. 2010 14:13
Státní maturity - nevím,školné na VŠ - ano,ale

po přijatelném nastavení stipendií pro sociálně slabší.

Jen se obávám,že v našem banánistánu to dopadne katastroficky.

0 0
možnosti

hurkajan

28. 3. 2010 14:07
zase jeden

rákosníček..který zadarmo plaval v obecní louži a jen co dospěl rybníček pro všeobecné blaho prodával by draho....fuj...vzdělávání je a má být dostupné všem a podle svých kvalit a hodnot mám dokázat na co mám nebo nemám...jeli to otázka stránky materiální nám nejlépe dokazují soukromé školy viz Plzeň atd. dalším ukazatelem je 79 procentní ekvivalent nízkých finančních píjmů domácností se stálese zvyšujicí křivkou dopadu nákladů na sociální síť...Rv

0 0
možnosti

Krak

28. 3. 2010 15:40
Re: zase jeden

Tobě by nějaká ta škola taky nejspíš prospěla... :-/

0 0
možnosti

maziSKS

28. 3. 2010 14:00
školné na VŠ ano

co se státních maturit, tak tam názor moc nemám, ale u školného na VŠ musím říct ano. Důvodů je několik. Větší peníze do školství je pouze jeden z důvodů. Další je, že díky tomu, pujdou na VŠ jen ti, kteří chtějí studovat a ne to pouze zkusit a prodlouží si tak o jeden rok statut studenta, znám hodně lidí, co šli na VŠ jen z hecu a po roce toho nechali, proč taky ne, když je to zadarmo. Dále mě jako čechovi vadí, že na VŠ u nás studují slováci zadarmo...každý ze svých daní tak platí studium i jim, ti pak ve většině pláchnou zpět na slovensko, nebo do zahraničí, školné je i řešením v této otázce, dá se říct, že češi platěj slovákům inteligenci. Pro sociálně slabé by bylo možné získat stipendia, splátkový kalendář, čí začít školné platit až třeba po 5 letech od vystudování školy, či si vzít studentské pujčky na studium, banky se přetrhnou, které nabídnout lepší podmínky. A nakonec, školné je normální a běžné všude v rozvinutém světě i zemích, které nám socky tak rádi dávaj za příklady.  

0 0
možnosti

zdeseny obcan

28. 3. 2010 15:31
Re: školné na VŠ ano

Proc chcete selektovat VS studium podle penez? Nebylo by rozumnejsi vybirat si jen a pouze ty intelektualne schopne? Mechanismy na to jsou zname a az dosud fungovaly a docela dobre.

0 0
možnosti

jrc

28. 3. 2010 12:17
Hovadina školného je hodná TOP 09 !

Školství by v současné době spotřebovalo i dvojnásobek financí! Vůbec nic by se nezlepšilo! Školné je hovadina stejná, jako zavádění dvojích maturit ! K rozlišení úrovně studenta slouží známky, to plně stačí. Státní maturita ANO, souhlasím, ale jedné úrovně !!! 

Musí se udělat pořádek ve školství a skutečně podpořit pedagogy, kteří jsou schopni, udržovat si potřebnou úroveň a uplatňovat výuku nových vědeckých poznatků a naučit.  Je potřeba zásadní reorganizace. Přečtěte si:

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/89069/Parcialni-vize-I-Skolstvi.html

http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/c/110279/Skolstvi-dira-na-penize.html

Kdo chce platit školné, může jít studovat na soukromé školy ! Pozor studenti - už dnes na jedno místo středoškoláka 60 zájemců! Řemeslo má stále zlaté dno ! Žádné školné na VŠ - studenti,nenechte si to líbit !

0 0
možnosti

pivicko007

28. 3. 2010 14:16
Re: Hovadina školného je hodná TOP 09 !

Bohužel jenom známky k rozlišení úrovně studenta nestačí - jeden učitel uzná vědomosti za 1, druhý "stejné" za 3. Je to stejné jako v krasobruslení - rozhoduje subjektivita, nikoliv objektivita.

0 0
možnosti

kuča

28. 3. 2010 12:08
Viděl jsem na TV 24

:-)   šéfa Cernatu (možná, že se to jmenuje trochu jinak)...... bylo to dílo. Rozvoz maturitních otázek za 6O mega a co už to dodnes stálo. Navíc byl poměrně neobratný ve vyjadřování,  ale obahajoba toho byznysu.......... bylo mu vidět na očích jak o ty peníze stojí!  Rozvoz otázek za ty peníze, když funguke mail?   Fakt......dělají z nás blbce a republiku dojí bez zíábran - vlastně nás  !;-O

0 0
možnosti

kuča

28. 3. 2010 12:09
Re: Viděl jsem na TV 24

opr.: funguje

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
PřF UK v Praze, TOP 09, DR CSTS

Seznam rubrik