Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Y

Ygrain

30. 3. 2010 13:11
typická ukázka,

jak planě kecat o školství . Talentovky na pajdáku - proč ne, ale až během studia a nejlépe při výstupu. Protože co je v 19 letech ostýchavý nedynamický mladíček, může o pár let později prokázat pedagogické schopnosti na velmi dobré výši. Kantor totiž nemusí být průbojný a dynamický od přírody (i když je to pro něj lepší a jednodušší), ale musí to hlavně umět zahrát. Spousta věcí co do vystupování a verbálního projevu se dá naučit a nacvičit - otázka je, jestli se tomuto na fakultách věnuje dost prostoru. Co se týká role finančního ohodnocení, na to už reagovali diskutujicí níže. Jinými slovy - zase jedno mlácení prázdné slámy.

0 0
možnosti
M

michal.0.8

30. 3. 2010 16:31
Re: typická ukázka,

Průbojnost se nedá zahrát. Studenti to poznají a roznesou ho na kopytou.

0 0
možnosti
D

Dennys

30. 3. 2010 6:40
Dalsi socialni inzenyrstvi netreba

Platy jsou samozrejme az na prvnim miste moznosti, ktere mohou udrzet kvalitni ucitele ve skolstvi. S vidinou mizerneho platu se ti prubojni a dynamicti na tuto skolu nebudou ani hlasit, nebo pouze s vidinou dalsiho pusobeni mimo skolstvi. Kam vedou uvahy o druhoradosti oceneni dane prace ukazuje zdravotnictvi. Doby, kdy se na medicinu hlasili ti nejlepsi (hlavne z chlapu) jsou udajne pryc, ti nejlepsi tam jdou asi uz hlavne s vidinou odchodu do zahranici, coz je u absolventu novy trend - loni odeslo cca 10% absolventu pryc rovnou po skole, mozna je  to malo, ale je to asi jen zacatek, tech, co do prakticke mediciny nenastoupi vubec je asi stejne. Ne kazdy si muze dovolit zivit sdam sebe, pripadne rodinu z rezidentskeho platu cca 7.000 Kc ci nastupniho platu kolem 15-17.000 Kc.

0 0
možnosti
D

Dennys

30. 3. 2010 6:40
Dalsi socialni inzenyrstvi netreba

Budouci ucitele premysli asi podobne. Snad to ve skolstvi nedojde tak daleko, ze 25% zkusenychucitelu pod 40 let odejde pryc - tak je tomu ve zdravotnictvi u atestovanych lekaru.:-) Tschüüüssss !!!

0 0
možnosti
JM

J.

30. 3. 2010 2:55
Co ja pamatuju tak na "pedak"

chodili zejmena ti horsi studenti. A pak casto ucili predmety ve kterych sami zrovna neexcelovali.

A ti co byli sikovni a chteli ucit zahy zjistili ze jinde se uzivi rodina lepe.

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

30. 3. 2010 0:07
ty schopnosti ale s tím platem souvisí

Průbojný a sebvědomý člověk půjde dělat někam manažera za mnohem více peněz

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
PřF UK v Praze, TOP 09, DR CSTS

Seznam rubrik