Politici, hokejisté, povodně a slepice

Lídři politických stran bojují o voliče. Jarda Jágr s ostatními zlatými hochy ukázali, že boj nemusí být nikdy ztracen pokud se do něj pustíme celým srdcem a je podložen pílí a vůlí. Úctu si zaslouží záchranáři i mnoho spoluobčanů, kteří pomáhali a pomáhají při ničivých povodních na Moravě. Hrdinou je však i naše slepice, která se nebojácně postavila kuně.

Vysedět pět kuřat je kus poctivé práce a tak jsme slepici s kuřaty poskytli dočasně možnost procházet se s kuřaty mimo vymezený výběh kolem domu a na noc dostala k užívání klec jako ochranu před deštěm i bezpečný úkryt.

Pro šikovnou kunu však zavřená dvířka klece nebyla překážkou. Kuna brzy nad ránem využila situace, kdy naše fenka Fira podřimovala za zavřenými dveřmi, a nevšímajíc si štěkotu jako správná městská kuna, si klec otevřela. Slepice vyrazila proti kuně, která místo, aby ji hned ulovila, nechala ji utéct z klece a rozběhla za ní s ladností a jistotou brzkého úlovku. Kuřata byla v bezpečí, po kunu by byla sice malou, leč velmi snadnou kořistí. Pak se stalo něco s čím kuna nepočítala, člověk otevřel dveře štěkající Fiře, která okamžitě vyběhla za kunou. Fira a slepice jsou náramné kamarádky a jako správná fenka pomáhá Fira s hlídáním kuřátek.

Vystrašená slepice se bála vrátit do klece a pod dohledem Firy hledala po zahradě nový úkryt pro sebe i kuřata. Kuna se však nevzdávala a číhala na vhodnou příležitost zmocnit se alespoň kuřátka. Fira tentokrát nebyla za dveřmi. O kuřátka se stará jak o vlastní štěňata, i když odbíhala od slepice, kuřata nespouštěla z očí. Když se kuna znovu přiblížila, popadla ji za krkem. Ozval se vřískot chycené šelmičky, která začala boj o vlastní život. Okřikl jsem Firu, aby kunu pustila. I přes rozdílné názory na péči o drůbež je naším přirozeným spojencem při likvidaci potkanů. Fira dostala pochvalu a slepice lépe zabezpečená dvířka do klece.

Na rozdíl od politiky, hokeje či povodní slepice, Fira i kuna zůstávají stranou mediálního zájmu, rád bych jim proto věnoval tento blog jako malou připomínku, že hrdinství se neměří mediálním zájmem, ale osobní odvahou a nasazením pro věc.

Autor: Tomáš Hodek | středa 26.5.2010 10:36 | karma článku: 15,60 | přečteno: 785x