Navštivte italskou rodinu, než půjdete v říjnu volit.

Moji milí, v Čechách Babiš kopíruje úspěch Berlusconiho, který pomocí svých médií zmanipuloval voliče a přesvědčil je, že pro ně dělá dobro. Přitom stejně jako Babiš hrabal do svojí kapsy a zdevastoval Itálii. Lid ho volil 16 let!

Navštívila jsem v Itálii sestřenici a situace tam ve většině rodin není radostná.

Stejně jako nyní Babiš v ČR, podněcoval Berlusconi v lidech závist. Vybudovat politiku na závisti lidí bylo v Itálii velice jednoduché a v ČR se to velmi dobře daří také, neboť 33% obyvatel smýšlí asi takto: „Jen ať to všem, co by se jim dařilo lépe - pořádně spočítá!“ Že sám Berlusconi vysával Itálii nejvíc, nikomu nedocházelo!!!

Babiš stejně jako Berlusconi dělá z podnikatelů, a to i z těch nejmenších, potenciální zloděje. A protože lid je závistivý, tak tomu věří a je pak snadné prosadit zákony, které jsou v konečném důsledku pro podnikání likvidační. Berlusconi totiž jako první zavedl elektronické kasy! Považ si, že i zmrzlinářka u moře ti musí dát na zmrzlinu za 1 euro lístek z elektronické kasy!! Aby nekradla! Nebo vlastně neokrádala na daních! Sestřenice říkala, že v jejich restauraci mají povinnost účet nad 30 euro inkasovat přes kredit nebo ec kartu, aby stát měl přehled i přes další instituci jako banku, kolik restaurace vydělává!??!! Zatím to 100% nejde - protože ještě nezavedli povinnost, že každý zákazník musí mít ec kartu či kredit kartu! Berlusconi dále zavedl paušální daně, které stále platí. Podle Berlusconiho se podnikatelé snaží jen podvádět a neplatit daně - zatímco každý, kdo je zaměstnaný, daně musí odvádět přímo! Takže minimální daň je to správné! Takže zákon prošel! Stále je tedy v Itálii paušál daně pro jednotlivce podnikatele 7 000.- euro ročně plus 3 000.- poplatek na důchod! Tisíce malých podnikatelů skončilo a jsou bez práce! Stejně tak bez práce jsou i jejich zaměstnanci. V Italii se dnes nezaměstnanost pohybuje mezi 11% a 13% v (ČR to zatím je 3%-4%). Berlusconi navíc zavedl, že každý, kdo chce začít podnikat, musí složit 10 000.- euro!!!

Sestřenice má syna 22 let bez práce a druhý elektro Ing. pracuje na baru a prodává kafe! Daň z majetku je 0.8%, což je z domu / bytu o hodnotě 150 000.- euro 1 200.- euro, tedy 1 měsíc celá jedna penze jde na daně z domu - pro stát - důchodci trpí - těžko to ušetří!! Jak je možné, že takový zákon prošel? I v Itálii spousta lidí bydlí v nájmu a platí vysoké nájmy! Tak proč vlastníci domů / bytů by na tom měli být lépe? Jen ať zaplatí vysoké daně - jsou stejně boháči, když si mohli postavit dům! A protože těch závistivých je hodně - zákon prošel!

Itálie se topí, nové zákony nejsou! Vše jede stále podle Berlusconiho, on má zámek a miliardy! Obyčejný lid chcípá - doslova!
Berlusconi dokázal přesvědčit lid - že pro ně dělá dobro! Babišovi se to daří také, využívá v k tomu psychology a marketingové experty, které štědře platí, aby oblbovali lidi. Jsou to hodně hořké peníze.

Babiš věrně Berlusconiho nastudoval a pojede jako on!

Kdo ho zastaví?

Pa Jindra

PS: Děkuji tímto Jindře B. za souhlas se zveřejněním její osobní korespondence, kterou mi psala v posledních dnech. Článek je sestaven z několika na sebe navazujících e-mailů. Fakta jsou nezměněná a původní, doplnil jsem pouze konkrétní údaj o aktuální výši nezaměstnanosti v Itálii a v ČR. 

Autor: Tomáš Hodek | pondělí 9.10.2017 8:30 | karma článku: 30,55 | přečteno: 1227x