Miloš Zeman NECHCE být prezidentem

Miloše Zemana nejlépe definují jeho vlastní slova z 12.12.2006, kdy na své chalupě na Vysočině odpověděl na dotaz: „Budete někdy prezidentem?“ „Zcela určitě ne! Jednou jsem nechtěl vypadat jako zbabělec, a na prezidenta jsem kandidoval. Kdybych tak neučinil, každý by mi vyčítal, že jsem utekl ze souboje s Václavem Klausem. Ale protože to byli právě někteří poslanci ČSSD, kteří se proti mé kandidatuře postavili, jasně jsem řekl, že se cítím z této povinnosti vyvázán a cítím se tady být příliš šťastný, než abych zase začal pracovat.“

Je třeba si odpovědět na otázku, co může národ očekávat od člověka, který je chytrý, pragmatický, žoviálně vulgární, ale jeho zájem o práci pro občany České republiky rozhodně není stálý. Řídí se názory na případnou zbabělost a pocitem pohodlí. V kontextu výše uvedeného citátu je pak pochopitelná „opoziční smlouva“, která legalizovala tunelování a otevřela další kohoutky penězovodů kmotrům do ODS, ale i ČSSD.
Skutečnost, že Miloš Zeman sám sobě žádné miliardy nepřihrál, vysvětluje, proč je Miloš Zeman pro řadu osob s pochybnou minulostí favoritem. Není pro zloděje konkurentem, ale nástrojem. Amnestie presidenta Klause, která omilostňuje i tuneláře a hospodářskou kriminalitu, je jen dalším střípkem v mozaice motivací, proč byl Miloš Zeman vypuzen ze svého klidného důchodu do boje o Hrad. Kdo jiný z osob kandidujících dnes na prezidenta může být pro tuneláře lepší garancí pokračování přístupu k provizím z veřejných zakázek a předraženým tendrům? Zeman se přeci dobře osvědčil, když ve spolupráci se svým protivníkem Václavem Klausem tunelování prakticky umožnil.
Pokud Zeman dnes s Klausovou amnestií nesouhlasí, když prohlašuje „Domnívám se, že takové rozšíření amnestie i na lidi, kteří byli obviněni z velkých zlodějin, je naprosto nepřípustné.“, můžeme se v souladu se Zemanovým bonmotem „jen blbec nemění své názory“ pouze dohadovat, jak by byla postavená amnestie prezidenta Miloše Zemana.
Pevně věřím, že se Miloš Zeman bude moci vrátit ke svému šťastnému životu na Vysočině a společně vybereme prezidenta, který svou celoživotní prací dokazuje, že je hoden nést odkaz T.G.Masaryka a Václva Havla. Z kandidujících osob na prezidenta České republiky je takovouto osobností Karel Schwarzenberg. www.volimkarla.cz

Autor: Tomáš Hodek | pondělí 7.1.2013 9:02 | karma článku: 9,43 | přečteno: 572x