Úžasně se ten náš národ rozdělil.

Tak jsme se krásně rozdělili na dva tábory. A to je to, co někomu hraje do karet. Bohužel se to někomu nebude líbit, ale Putin to není.

To že tu jsou nadsazeně řečeno dva tábory, ještě neznamená, že se na té, či oné straně, všichni názorově shodují. Ovšem princip je ten, že jedni obviňují Kyjev a druzí obviňují Rusko. Úmyslně nezmiňuji povstalce, protože jsem si téměř nikde nevšiml, že by někdo obvinil přímo je. Vlastně to vypadá, že se na východu Ukrajiny vzbouřila ruská armáda.

Na druhé straně se odpůrci Ukrajinské vlády nebrání označení fašistická. Rozebírat nyní jak moc je fašistická, nacistická, nebo banderovská nemá význam. Pro odpůrce této vlády je prvořadé to, že než by tato vláda přistoupila na diskuzi o federalizaci, tak raději vyhladí část Ukrajiny. Což tomu nasvědčuje.

Jedna názorová strana tvrdí, že na východu bojuje a okupuje Ukrajinu Rusko a druhá strana tvrdí, že Ukrajinu chce ukořistit především USA a použít ji buď jako levný zdroj surovin, nebo operační pole k provokacím vůči Rusku a následně případnou válku.

Povstalci chtějí své území prohlásit za samostatný stát, nebo alespoň federalizovat. To je jediný jejich cíl. A tady mi nějak uniká smysl obvinění té strany, která tvrdí, že Ukrajinu okupuje Putin. Naopak nechápu jak chce Ukrajina nastavit demokracii, když místo jednání bombarduje města. Tam je jasné, kde hledat vzor.

Jedna strana obviňuje Rusko, že pomáhá povstalcům bránit své území. Protože oni neútočí, oni netáhnou na Kyjev. Pouze chtějí ubránit své území. Ukrajinské vládě pomáhá Amerika a EU. Bojují tam žoldáci, nebo jak je odborně nazívají ,,vojenští specialisté", kteří tam nejen bojují, ale boje organizují. A kde je tedy demokracie? Když jedni mají nárok na vše a druzí by nesměli nic? Kde je rovnost? Když je revoluce, ale povstat smějí jen někteří?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Groh | úterý 26.8.2014 1:38 | karma článku: 36,78 | přečteno: 4920x
  • Další články autora

Tomáš Groh

Strašák válka a Nový rok.

29.12.2014 v 2:59 | Karma: 33,11

Tomáš Groh

Tvrdá měna? Rubl!

17.12.2014 v 4:20 | Karma: 36,24