Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ukrajina rozhodne o našem osudu.

Jednoduché souvislosti, dávají jednoduchou odpověď. Proč si tedy média nepokládají jednoduché otázky a nepoužívají fakta? Místo toho jsou nám ve velkém předkládány víceméně jednostranné a někdy i nepodložené informace.

Podle průzkumu bylo v listopadu 2013 39% Ukrajinců pro vstup do Evropské unie. Přitom na západní Ukrajině bylo pro 69% a na východní Ukrajině bylo 15% pro vstup do EU. Jasný důkaz toho, že východ a západ Ukrajiny se neshoduje. Rozpor a protichůdné názory těchto částí Ukrajiny se projevovali již dlouho v minulosti. V době Oranžové revoluce demonstrovaly v Kyjevě statisíce lidí, převážně ze západní a centrální části Ukrajiny. Již začátkem roku 2008 zveřejnili vítězové Oranžové revoluce, prezident Juščenko a Julie Tymošenková, společně s předsedou parlamentu Arsenijem Jaceňukem dopis, kterým oznamovali generálnímu tajemníkovi NATO, že Ukrajina je připravena vstoupit do NATO. Přičemž podle dohledatelných průzkumů bylo pro vstup cca 20% až 25% Ukrajinců a to z 90% západních.

Vládu Ukrajiny nejen, že nikdy nezajímal rozpol mezi východem a západem země, ale ani veřejné mínění o vstupu do EU a NATO. Jak se to dá vysvětlit? Velice jednoduše. Jak řekl Paul Craig Roberts, USA investovaly do Ukrajiny 5 miliard dolarů. Ty samozřejmě neinvestovali do hospodářství Ukrajiny, ale na její rozvrat a dosazení svých lídrů. To se jim povedlo. Rozvrat v zemi, kde je hnací sílou bída a obrovské sociální rozdíly, tak na to jsou USA experti. Bez povšimnutí nezůstává také fakt, že ještě před Majdanem se v USA objevily důkazy o plánovaných akcích v Sevastopolu, na přebudování tamních škol na vojenské ubytovny a podobné projekty. Dalším faktem je, že prezident Janukovič byl svržen neústavně. Parlament totiž při hlasování nedosáhl potřebných 75% hlasů asi o 3%. Západ to omluvil a vysvětlil, že při revoluci se na pár procent nehledí. On nikdo při svých zájmech na nic nehledí.

Tak vznikl Ukrajinský konflikt velkých rozměrů. Občanská válka, kde válčí východ Ukrajiny proti samozvané Kyjevské vládě. Ve skutečnosti se však jedná o šachovou partii mezi USA a Ruskem, do které byla vtažena EU, jako poskok USA vlády. O tom jaké hrůzné činy se dějí na východu Ukrajiny, rovnající se genocidě, se každý sledující setkává dennodenně na nezávislých serverech.

Mezitím proběhla tragédie malajsijského letadla. Před touto tragédií se takzvaní separatisté zmocnili většího množství zbraní ukrajinské armády a stále více byli silnější ve svých pozicích. Zatím co ukrajinská armáda byla v rozkladu, bez výzbroje a vojáci ve velkém dezertovali do Ruska, nebo na stranu separatistů. Jediné, co tak Kyjev drželo při životě, byli soukromé armády oligarchů. S čeho oligarcha Ihor Kolomjskij,3 nejbohatší Ukrajinec, považovaný za hlavního vůdce Ukrajinské mafie vybavil svoji armádu? V supermarketu ji nenakoupil a Putin mu ji těžko dodal, když na jeho hlavu Kolomjskij vypsal odměnu. Odpovězte si tedy sami. A vraťme se k tragédii letadla. Co následovalo po jeho sestřelení. Obrovská mediální mašinérie, kdy především naše televize měla ihned jasno a obvinění se sypalo z rukávu, bez jediného důkazu. Ale co je podstatné, je to, že najednou se ukrajinská armáda zformovala, měla dostatek výzbroje a začala v boji proti povstalcům vítězit. Že by jim z toho letadla spadlo i válečné vybavení a stouplo morální odhodlání? Pohádka se neděla, to západ měl okamžitě důvod vyslat svou pomoc Ukrajině proti těm ,,teroristům“, co už dávno všichni označili za viníky tragédie. Všichni sledovali archy konspirací o letadle a mezitím se bez zájmu médií dostávalo Ukrajině vybavení a specialistů na boj s povstalci. A letadlo? Tragédie, která na měsíc zaplnila veškerá média, a na ostatní se jaksi nedostávalo. A nyní, když všichni čekají zprávu o důkazech a vině, se jen dozvídáme, že vyšetřování může trvat měsíce. Důležité je přece to, že média svoji práci odvedla, světová veřejnost má o viníkovi jasno a měsíc jsme měli přivřené oči.

Současná situace není úplně přehledná, jelikož propaganda funguje na obou stranách. Přesto té západní nevěřím vůbec. Kyjev má zásadní problém v tom, že povstalci udržují hranice s Ruskem. Jakmile by totiž tyto pozice ztratili, tak nemají v případě porážky kam ustoupit a Kyjev je může i bez války nechat vyhladovět. Nakonec o vodu a elektriku už je cíleným ostřelováním připravil. A zase, co na tom, že jsou tam civilisté. Důležitý je cíl a tím je nakonec i likvidace proruských Ukrajinců. Na to reagoval Putin a vyslal humanitární konvoj, který západ ihned označil za ,,humanitární agresi“ a Kyjev jako z jasného probuzení ihned vyslal také pomoc. Kde se najednou vzalo tolik lidskosti a dobra v té banderovské vládě? Ruský konvoj byl od počátku sledován televizí a novináři takřka v přímém přenosu. Ovšem když dva britští novináři vypustili na Twitter zprávu, že z Ruska do Ukrajiny přejela kolona 20 až 30 obrněných vozidel, tak zůstalo jen u slov a obvinění. Proč takovou kolonu přehlédli ostatní novináři a zástupci Červeného kříže? Proč se nikde neobjevil důkaz v podobě dokazujících fotografií, nebo televizního záznamu, když se tam celou dobu natáčí a fotografuje? Snad si to vysvětlit jedině tím, že je tam Putin všechny pohostil ruskou vodkou, a když pod tíhou alkoholu usnuli, tak kolona vyrazila. Jen dva Britové, co mají zřejmě velký trénink v alkoholu, procitli a všimli si uhánějícího konvoje. Pak už mi jen chyběl snímek z amerického satelitu z ujíždějící kolonou kombajnů, jako tomu bylo v případu dokazování ostřelování Ukrajiny z ruské strany.

Co tedy můžeme očekávat za vývoj dál? To si samozřejmě netroufnu tvrdit, ale předpokládat se některé možnosti dají. USA už do Ukrajiny a snahy destabilizovat Rusko investovalo horentní sumy a těžko se smíří se špatným výsledkem. EU se do konfliktu nechala zatáhnout Amerikou díky sankcím a finanční podporou Kyjevské vlády. Tady se ještě pozastavím u sankcí. Nápad to byl Ameriky a EU si ho jako správný poklonkovač nechala podstrčit. Momentální výsledky sankcí už odborníci předkládají. Rusko to posiluje a EU své některé státy poslala do recese a ostatním hrozí minimálně velký hospodářský propad. Hlavní dodavatel financí EU Německo se už také bouří a za posledních spoustu let se poprvé dostává do stagnace. A bude hůř. Chystají se další sankce a poblázněná Ukrajina vyhrožuje zastavením kohoutků, směr Evropa. Logika střídá logiku. A když to Ukrajina neudělá, tak nám třeba na podzim Putin zdraží plyn a ropu, protože už ho ty naše přiblblé sankce přestanou bavit. A co Amerika? Ta jásá. Celá tahle šachová hra má totiž jediný cíl a tím je udržení dolaru jako světové měny. Protože smrkat se do toho nedá a na toaletní potřebu je to malé. Problém je v tom, že účinek se míjí záměru. Brics tak posiluje ve své měnové a obchodní politice a dolar si sice udržel Evropu, ta ale začne rapidně ztrácet kupní sílu.

Takže jaké že to můžeme očekávat posuny? Nabízí se především dvě alternativy. Buď povstalci prohrají a svět si řekne, tak a na Ukrajině bude klid. Jenomže to je marná představa, protože už nyní vznikají nové nepokoje a stále se stupňují. Ukrajina je v bankrotu, válka denně stojí 3 miliony dolarů a prázdné regály se fotí, aby se v našich médiích vydávali za ruské regály. Především pak západ Ukrajiny stále očekává příchod vysněného blahobytu díky EU. Trpělivost dochází a co až skončí boje a místo vzestupu nastane drsný pád. Z Ukrajiny se stala bezedná díra, kterou není EU schopna naplnit a Amerika ještě žádné zemi nepomohla jinak, než vojenskou podporou svých poskoků. Očekávat můžeme tedy ještě větší problémy a to hlavně sociální. Nastane emigrace ve velkém a západní banderovská mládež, která prošla kurzy v míchání molotovových koktejlů a upalování a vraždění svých spoluobčanů začne proudit směr Evropa, za lepšími zítřky. A my se můžeme jen těšit.

Druhá varianta je ta, že Putin i přes svůj pragmatismus a rozvahu nevydrží a vyjede na Ukrajinu udělat pořádek. Tomu moc nevěřím, protože je mu jasné, že to je to jediné, na co USA čeká. Okamžitě by se do konfliktu vložili včetně NATO a měli bychom tu vojenskou katastrofu, kterou už nikdo nezastaví. A taková varianta může nastat i v případě, že šílená ukrajinská vláda zavelí směr Krym. A takové indicie už také existují.

Dál se už nebudu ubírat. Jedno je jasné. My všichni rozumní válku nechceme. Nechceme válku tady, ani jinde. Chceme si prohlížet obrázky, které potěší a ne fotky mrtvých. Chceme žít v naději, že se konečně něco změní a svět otevře oči. Že nám nebude řídit životy těch 100 nenasytných, nemocných lidí, co všechny tyhle války financují. Že obloha bude modrá, země zelená a já budu mít radost z Tebe a Ty ze mě. Pěkný den Vám všem.

Autor: Tomáš Groh | pondělí 18.8.2014 2:58 | karma článku: 38,72 | přečteno: 5720x
  • Další články autora

Tomáš Groh

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Dnešní fenomén především Evropy, je Islám. Tisíce diskuzí, tisíce fotodokumentací, tisíce otázek, tisíce incidentů a miliarda obav. Všichni se ptají, co bude dál a nikdo se neptá na to nejdůležitější - proč?

27.1.2015 v 18:41 | Karma: 31,10 | Přečteno: 2209x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Groh

Zásadní otázky kolem popravy v Paříži.

Nedá mi to, abych neuvedl několik detailů ohledně zločinné akce v Paříži. Podotýkám, že to nejsou žádné soudy, ale pouze upozornění na některé zarážející okolnosti. Je totiž mnoho podivných věcí, které nabízejí zásadní otázku, zda to celé nebylo plánované naprosto někým jiným.

9.1.2015 v 0:32 | Karma: 33,46 | Přečteno: 9253x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Groh

Strašák válka a Nový rok.

Vánoční čas, Novoroční předsevzetí a strašení válkou. To se nelibí asi nikomu. Bohužel se to přehlédnout nedá.

29.12.2014 v 2:59 | Karma: 33,11 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Groh

Ropa, jen jako nástroj k agresivitě.

Cena ropy se odvíjí podle mnoha aspektů. Hlavním pak je většinou momentální investice do těžebního průmyslu. To ovšem nebude nejpravděpodobnější důvod současného vývoje ceny.

19.12.2014 v 7:18 | Karma: 31,12 | Přečteno: 1267x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Groh

Tvrdá měna? Rubl!

Od Nového roku, nás čekají nové události a tak doufejme, že ty přijatelnější. Ne všechno končí srandou.

17.12.2014 v 4:20 | Karma: 36,24 | Přečteno: 3962x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3972x
Píšu o všem čemu (ne)rozumím.

Seznam rubrik