Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J98a84n 79H21l17e40d79í49k

19. 8. 2014 16:43

dodatek::" Itálie avízovala EU, že pokud neobdrží miliardy Euro, pustí ven Krakena == cca 100.000 Afričanů, kteří připluli kocábkami přes Mittelmeer a žádají komfortní servis."

0 0
možnosti
JH

J69a44n 80H14l16e90d80í48k

19. 8. 2014 16:33

Karl Marx 1848 hovořil o nástupu robotizace a nepotřebě dělníků, řešením navrhl podstatné zvýšení a zkvalitnění služeb všeho druhu, nemocí zvyšování počtu moc vděčných a věrných úředníků trpí ČSSD, která si tím nefér zajišťuje voličské hlasy.   Obrovskou natalitou obdaření Arabové a Afričané zahltí nejen USA, ale prvně Evropu, posledním státem , který podlehne barevné okupaci bude Sovětské Rusko, slavné svou třídní nenávistí a masivním rasismem. V konečné fázi se v Evropě utká tmavá africká síla s fanatickou čínskou mocí. A ty krásné lidské vlastnosti, pokora a skromnost už od roku 1945 ztrácejí půdu pod nohama, dnes se učí drzost, lhaní, loupež, sex a ostré lokty.

0 0
možnosti
MK

Trochu zmatený článek, nakousl jste několik myšlenek, které by samy daly na několik diskuzních večerů :-)

Jak píšete, s pokračující automatizací budou průměrní lidé hledat zaměstnání stále hůře, přitom tady stále máme několik pomatenců, kteří řvou, že se musíme víc množit, abychom nevymřeli nebo aby nás někdo "nepřeválcoval" atd.

Pro vyspělou industriální společnost je snižování populace naopak požehnání a jediné východisko.

2 0
možnosti
KL

myslim si, ze ve vyspelych zemich by situace diky nizsi porodnosti a poklesu populace odpovidala moznostem a v dlouhodobem horizontu by zustala cca rovnovazna. ale jednak kazdou chvili biji na poplach demografove s tvrzenimi ze vymirame apod. (pritom kdo stanovil ze v danem state musi zit minimalne tolik lidi jako dejme tomu v poslednich 20-ti letech a nemuze to byt za nekolik stoleti treba polovina).

a hlavne tuto rovnovahu narusuje nadmerna imigrace z mene vyspelych zemi, a to predevsim lidi, kteri dane zemi nic neprinaseji protoze bud narusuji pracovni trh snizovanim ceny prace a vytlacovanim "domacich" obyvatel na pracovni urady, nebo prostym vysavanim systemu prostrednictvim ruznych davek.

1 0
možnosti
RJ

R25a53d26e29k 52J77a97r52o89š

19. 8. 2014 12:20

článek mi přijde příliš pesimistický. Neviděl bych to s budoucností lidstva tak černě. Nezaměstnanost se zřejmě vyřeší postupným zkracováním pracovní doby a růstem sektoru služeb a využívání volného času.

0 1
možnosti
KL

jj, to je prvni co me napadlo. jen nevim, zda bude stacit i plovicni mzda, kdyz budeme mit tolik volneho casu.

1 0
možnosti
OB

Píšete "Co ho ovšem likviduje, je individualismus." Podívejte se do historie kdo tyhle myšlenky prosazoval.

„Potřeby společnosti jsou důležitější než potřeby jednotlivce.“ Adolf Hitler

Je to úplně obráceně, individualismus je to, co tuhle společnost táhne dopředu, doporučuji Vám si přečíst skvělou knihu Lidské jednání od L. Mises.

2 1
možnosti
MP

drzý, ale vážně míněný dotaz z ještě většíno nadhledu: nebude jedno, zda tu byla nezamněstnanost vyšší a Rokefeleři piklili za 600000000000000000000 let?

díky za náměty

0 0
možnosti
Foto

"Jenže je tu ještě třetí možnost. Často je rozpínání vesmíru připodobňováno k nafukování balonku. Ale ten nelze nafukovat donekonečna, jednou se musí stát to, že bude natolik roztažen, že praskne. Je toto možná konečná fáze našeho vesmíru? Podle posledních poznatků ano. V průběhu několika následujících desítek miliard let by mělo dojít k tomu, že vesmír dospěje k tak enormní míře expanze, že nakonec vše bude roztrháno na kusy, do posledního atomu." Zdroj: http://fanzine.topzine.cz/zanik-vesmiru-resi-hned-nekolik-teorii-pripravili-jsme-si-tri-nejznamejsi . Takže doba za 600000000000000000000 let patrně nebude existovat, protože čas zanikne s vesmírem.

0 0
možnosti
JP

k tomu individualismu - oni sice mravenci jsou hezky kolekivni, ale kdyz prijde na vec a objevi se jina kolonie mravencu, ktera s tou puvodni souperi o zdroje, tak se mezi sebou dokazi take docela systematicky vyvrazdovat ... takze asi neco takoveho, jako uzsi rodina u lidi, tam se mezi sebou obvykle take spise spolupracuje, nez bojuje ... ale mimo ramec rodiny je holt efektivnejsi ten konkurencni boj, no. jiste, silnejsi vitezi, slabsi vyhyne mozna je nesocialni, nemoralni a lidsky zcela neprijatelny pristup - ale zaroven je to pristup take naprosto racionalni a v prirode zcela bezne fungujici.

1 0
možnosti

Skvělý článek! Dodala bych, že se vytrácí i osobní komunikace mezi lidmi, což je velmi smutné:-( Karma R^

0 0
možnosti
PV

Velice kvalitní článek.R^ Je jen dobře, že se najde mnoho mladých mužů a žen, kteří si tohle uvědomují. To je určitá naděje.

Jenže... tenhle systém, jak ho známe nyní, ten je už nereformovatelný. Bohužel jsme přetáhli dobu a zvrátit to nepůjde. Což samozřejmě se stalo už mnohokrát ve vývoji lidstva, signály jsou už zcela jasné. Není třeba zoufat, jsou připraveny nové bytosti.... ale to je na větší úvahu.

Například ta demokracie. Krásná myšlenka, co může být lákavějšího pro fungování společnosti. Jenže, jako mnoho geniálních nápadů, je těžce zneužívána a používá několik metrů, kterými měří. Není jeden metr. Stejné situace se posuzují mnoha metry a tady už nastupuje nespravedlivost a vlastně faleš, která dobrou myšlenku drtí. Však to vidíme dnes a denně kolem.

Jedna vaše teze mne velmi zaujala, mimo jiná zajímavá témata, je to místo, kde se rozepisujete o individualismu. Za prvé, když se podíváme do světa, tak stát, který prosperuje naprosto nejvíc, což je samozřejmě Čína, ten stát dost potlačil individualismus a jakž takž to funguje. Jasné, je to dáno místní tradiční kulturou a charakterem vývoje. 

U nás, v tzv. západní společnosti, je to naopak, je dáván důraz na individualismus a to je lehce scestné. Ono je potřeba se spolčovat a lidé to potřebují, však člověk je tvor komunitní od pravěku. A když říkám, že to potřebují, tak to vidím kolem sebe. Jsou rozmanité zájmové skupiny - individualit -, které se schází navzdory všeobecně předkládané doktríně o potřebě individualismu. Je jich víc a víc a potřebují prožívat život společně. Naštěstí. 

Myslím, že o tom je váš pěkný článek. Dík.:-)

1 1
možnosti
MP

kladem demokracie není to, že je spravedlivá, jak si nejen vy přejete, ale to, že při nespravedlnosti se lze nějak bránit, v totalitě nelze.

2 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3972x
Píšu o všem čemu (ne)rozumím.

Seznam rubrik