Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...článek jsem nepochopil...ale děkuji za jeden z výroků pana Jana Wericha...přiznám že tento jsem neznal.....

0 0
možnosti
MS

Ještěže jste si dal do profilu motto "Píšu o všem, čemu nerozumím". Diskutujícím to ušetří spoustu práce. :-P

2 1
možnosti
Foto

Kopnout ne, politovat - ano.

Mám dojem, že jste trhnul i pana Fojtíka.

Typickou českou chorobou je vymýšlet trakař, ale s jiným než kulatým kolem. Chytrý člověk se podívá, kde to dělají lépe, a převezme to.

Když se podíváte na menší vyspělé evropské státy, tak jsou to často konstituční (demokratické?) monarchie se sociálně-tržním hospodářstvím. Jen Švýcarsko je výjimkou, která potvrzuje pravidlo.

0 1
možnosti
PV

Ovšem na Sobotku mi nesahejteRv. On má jediné zadání - rozvrátit ČSSD. A to se mu vesele daří i se svým podržtaškou Dinsbírem.

2 0
možnosti
MD

Me clanek nijak nedrazdi. Jen bych dodal. I soukrome vlastnictvi (kapitalismus) muze mit spoustu podob. Ta nase urcite patri k tem horsim. Od toho se odviji postoje lidi k nemu, jako takovemu.

3 0
možnosti
VH

Je zajímavé, jak jakýsi James Krapfl ví, co jsem chtěl. Vážený pane, já jsem cinkal především (ne-li výhradně) právě za ekonomické změny. Protože jsem viděl tu ekonomickou bídu. A věděl jsem jedno: všelidové vlastnictví k této bídě vede. Pozor: ne proto, že by mně to obdobný "chytrý", jako pan Krapfl nalil do hlavy. Stačilo se jen kolem sebe koukat.

   Ne, pane Grohu, tady dnes (přes všechny problémy a debilitu námi volených) je mnohem lépe, než před čtvrstoletím.

   A volby se konají "jen jednou za čtyři roky"? Hmmm To chcete ten relativně drahý špás každého půl roku? Co změníte?  Přemýšlíte?

   Mimochodem: z hlediska funkčnosti (vláda, parlament) je doba čtyř let vlastně velice krátká.  Navíc je zkracována předčasnými volbami.

5 0
možnosti
VH

Zkuste si zopakovat to, co jste zřejmě ve škole nestihl: dějiny všech revolucí, převratů, revolučních změn. Vždy nakonec nevládne masa (jak by to také dělala), ale lidé, mající potřebné schopnosti (jedno, které to jsou - jsou nezbytné).  Být nahoře je výhoda a všichni si vždy výhody rozšiřovali (dělal byste to také, buďte si jist). Až do další revoluce  - při které se vpodstatě vymění jen ti, kteří vládnou (někdy jen z části).

3 0
možnosti
IN

Krom citátu p.Wericha Vás ani mládí neomlouvá!Rv

2 0
možnosti
VH

No - vedoucí pracovník a celoživotní politik je snad rozdíl. A pokud si myslíte, že v ČSSR nebyli mnozí politiky od svazácké košile, myslíte hodně blbě (pokud vůbec).

3 0
možnosti
TD

Většina lidí se nezajímá ani o dění v bytovém družstvu nebo společenství vlastníků v domě, kde sami bydlí. Neznají svého poslance, neznají svého senátora, stěží si vzpomenou, kdo je v jejich městě zrovna starostou. Obecní referenda mívají zpravidla mizivou účast. Očekávat, že se většina lidí bude angažovat prostřednictvím referend v nějakém šíleném revolučním programu, je, slušně řečeno, naivní.

Jinak díky bohu za to, že socialismus v té obskurní komoušské podobě padnul a transformoval se pouze do tzv. sociálního státu. Jestli Vám chybí centrální plánování, pětiletky nebo zadrátované hranice, tak si dejte na hlavu mokrý ručník.

3 0
možnosti
LR

Ještě má k dispozici několik skanzenů, kde si to může užít.

2 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3972x
Píšu o všem čemu (ne)rozumím.

Seznam rubrik