Jak mohou vypadat zprávy v brzké budoucnosti?

Hlavní zpravodajství  05.5.2015, zpravodaj Abdulah Nulland:                                                                    --------------------------------------------------------------------------------

U Polského pobřeží se potopil tanker dopravující ropu z USA. Následky katastrofy se zatím vyčíslují, ale dopad na Evropský trh bude značný. USA jsou nuceny zdražit ceny ropy o 15 %. Polský ministr pro rozvoj spolupráce s USA Jabloňkov oznámil, že EU neposkytla dostatečné financování na překladiště v přístavu.

Ministr pro cizince na území ČR Dienstbier oznámil, že vláda předloží návrh zákona o potírání diskriminace menšin. Tento návrh vznikl po stížnostech Islámské menšiny na jejich opakované napadání Romskou většinou.

V ulicích Brna proběhla demonstrace asi 30 tisíc nezaměstnaných, pod heslem ,,Rusko zničilo nás, teď zničíme my Rusko" a ,,Bratři v USA nebojte se, my jsme s Vámi". Bohužel si demonstrace vyžádala oběti na životech, když tři demonstranti byli zákeřně usmrceni rýžovými pytli vyhozenými z Čínského letadla v rámci humanitární pomoci.

V hlavním městě Ukrajiny proběhla oslava vítězné Banderovy strany u příležitosti pálení čarodějnic. Ukrajinci si tak zároveň užili, právě vyhlášeného národního svátku ,,Den tepla".

Evropská komise měla mimořádné zasedání vzhledem k vážné situaci v Evropě a přijala opatření, v němž se zavazuje pracovat.

-Vaše nejsledovanější nezávislé zpravodajství České televize.-

Autor: Tomáš Groh | neděle 17.8.2014 12:20 | karma článku: 24,52 | přečteno: 933x
  • Další články autora

Tomáš Groh

Strašák válka a Nový rok.

29.12.2014 v 2:59 | Karma: 33,11

Tomáš Groh

Tvrdá měna? Rubl!

17.12.2014 v 4:20 | Karma: 36,24