Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já myslím, že je důležité, že člověk, který v ruské Dumě hlasoval pro napadení Ukrajiny, už není čestným občanem českého města. Na té omáčce kolem už vůbec nezáleží.

1 1
možnosti

Je to úsměvné, ale váš dopis by měl stejný účinek jako úkon odejmutí čestného občanství. Je téměř jisté, že by se k adresátovi nedostal a i kdyby letěl by hned do koše, bez jakékoliv odezvy. Za poštovné by se dalo koupit několik chlebů pro potřebné. ;-)

0 1
možnosti

Dobrý den,

ale vždyť přesně o tom přece v samém závěru píšu. Koneckonců je o tom celý blog. O tom, že zde vůbec nejde o výsledek (který je v obou případech předvídatelný a patrně nulový). Jde o FORMU.

Ta mnou navržená by měla minimálně mnohem "jednohlasnější" podporu, protože by proti ní nemohli dost dobře nic namítat ani ti nejopozičnější zastupitelé...

0 0
možnosti

On vůbec institut čestného občanství je tak trochu podivný. Kolika měst a obcí byl (a možná někde ještě je) čestným občanem Adolf Hitler... udělením či odnětím čestného občanství komukoliv se nestanou lepšími ani občané oné obce, ani sama obec. Nanejvýš budou mít děti z místní školky námět na výkres či vystřihovánky.

3 1
možnosti

Nestanou se lepšími, ale kdyby vyšlo najevo, že čestným občanem jakékoliv obce v ČR je doposud Hitler, byl by kolem toho pěkný humbuk.

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Profesionální workocholerik, neúnavný hledač slepých cest se zbytečně květnatým slohem a špatným pravopisem - který si připadá být pro současný svět zoufale nepoužitelný.

Seznam rubrik