Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak asi by to chtelo tlacit na to, aby marze VAKu nemeli Francouzi a Nemci nam nepreprodavali plyn s 80% marzi? CR je sobestacna ve vyrobe elektriny. V USA i na Zapade plati za energie zlomek toho co v CR. Krom toho mame skoro nejdrazsi bydleni (ceny nemovitosti a souvisejicich najmu vzhledem ke spotrebnimu kosi) a nejvyssi inflaci..

Reseni? Mame setrit. Mnoho let zni pokyn: setrit. Pokud budeme setrit prilis na vsem (coz hrozi), o kolik mene dostane stat na DPH? Kokik dodavatelu padne? Jak bude ekonomika stagnovat? Proc nejsou povolovany levne technologie na usporu energii v Cine napr. bezne?

0 0
možnosti

Jedna z možností se nabízí už teď v letní sezóně. Plynové teplárny, které zajišťují ohřev vody pro velký počet odběratelů, by mohly buď zkrátit denní dobu, po kterou poteče teplá voda, nebo ji ohřívat obden. Nikdo by se kvůli tomu nepodělal a ušetřený plyn by se mohl použít k doplnění zásobníků na zimní topné období. Jenomže na tom by zase prodělali provozovatelé těch tepláren.:-)

2 0
možnosti

Tak to je. Však i ten ČEZ - je potřeba, aby lidi platili za elektriku co nejvíc, protože stát jako hlavní akcionář ČEZu pak bude moci zisk použít třeba na ... drahou elektriku :-)

1 0
možnosti
VB

Tak tato vaše úvaha je typická, dementi neumějí šetřit. Nechtělo by to jít příkladem, třeba všechny a tím myslím všechny státní organizace by měli snížit teplotu v budovách na 18°C a v létě vypnout klimatizace. To by byla úspora.

0 0
možnosti

Jít příkladem je určitě cesta. Sice osobně bych úředníkům dopřál i 19, ale nápad to rozhodně není zlý :-)

Ony přesně s tím souvisí i ty Vánoce. Obce a města, která hospodaří s veřejnými prostředky by mohla taky přestat s vánočním osvětlením (nebo ho aspoň omezit třeba jenom na týden kolem Vánoc).

Víte, oni někteří ti "dementi" za to ale nemůžou. Prostě jim nikdo nevysvětlil, jak se šetřit dá. Nikdo jim nevysvětlil, jak číst energetické štítky, nikdo jim neřekl že ohřátí vody v konvici (a hlavně jenom takového množství, co potřebuju) je úspornější, než kastrol na plynovém sporáku, po vyzkoušení nějaké čínské LEDky jsou přesvědčení že "to nesvítí" a rozhodně to neodpovídá staré dobré žárovce, a podobně. Težko jim to vyčítat - prostě ta energetická osvěta prakticky neexistuje...

2 0
možnosti
PK

Myslím, že českého chasníka podceňujete, jistěže pod kotlem ubere, musí, jiná alternativa neexistuje a o činnosti této moudré vlády raději nemluvit...

0 0
možnosti
Foto

Jó. kdyby to měla v ruce moje Trikolora ... !;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Profesionální workocholerik, neúnavný hledač slepých cest se zbytečně květnatým slohem a špatným pravopisem - který si připadá být pro současný svět zoufale nepoužitelný.

Seznam rubrik