Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Česku je chování prodavačů jedno z nejhorších na světě.

0 0
možnosti
Foto

Co už, hulvátství, tupost a komplex méněcennosti neznají národností, jsou z podstaty internacionální. Také znám několik prodavaček, se kterými si prostě "nesednu", byť jsem Čech jak poleno - v zájmu genderové vyváženosti dodávám, že i prodavačů (o dalších pohlavích nevím, to se těžko poznává a obvykle při nákupu neotevírám otázku sexuality :-)). Ony všechny ty domovní důvěrnice, pomocníci VB, členové uličních výborů a jiné ušmudlané duše nezmizely, jen se musí vyřádit jinak.

Pozn.: nenákupu tláčy v ceně 89 za kilo bych tedy nelitoval...

1 0
možnosti

No jo, ale ona původně stála 179 ;-D Jsem taky poleno (těžko říct jestli české, nebo moravské, anžto nám historická zemská hranice probíhá st metrů za barákem) a proto bych samozřejmě nekoupil nic, co není ve slevě. Nadáváme na to, že jsme odpadkovým košem Evropy a že nám sem germáni a poláci posílají ošizené žrádlo plné éček. Ale dát za KVALITNÍ uzeninu dvě stovky, to je pro nás nepředstavitelné. Už dlouho se o tom chystám napsat...blog ;-)

Díky za reakci a krásný víkend přeje TĎ

0 0
možnosti
RP

baba hnusná, kdoví, co jí bylo, článek ok, je dobré o tomto chování referovat, ale použít okamurální závěr je podpásovka. Vy víte, že volila Okamuru nebo víte, že jeho voliči jsou všici takoví? A voliči jiných stran nikdy nejsou na nikoho hnusní? Příště zkuste lidem nepodsouvat, co si mají myslet a budete mít lepší články.

2 2
možnosti

Dobrý den, děkuji za reakci. A jste si jistý, že chci mít nutně lepší články ? Víte, jak bych Vám to řekl - toto je jednoduše BLOG. To není zpravodajství, to není agitace, to není analýza. To není placená novinářská "práce". Je to BLOG - který vyjadřuje ryze subjektivní názor autora a tento konkrétní autor fakt nemá snahu ani potřebu komukoliv cokoliv podsouvat. Je bohužel vidět pane Pekare, že jste to vůbec nečetl pozorně. Vždyť tam přece píšu o tom, že nikdy nikomu neupírám jeho názor. Tak ho přece neupírejte ani vy mě. Díky ! ;-)

1 0
možnosti
IM

I77v81a61n 45M55i15n55á80ř

21. 4. 2022 14:09

Pana autora docela chápu, jde o smutný příklad, kdy se jedinec musí stydět .. za chování někoho jiného.

1 0
možnosti
Foto

J18a52n 93S67v27a73t62e33k

21. 4. 2022 13:47

Pane Ďásku, nejen svým blogem, ale i svými pohotovými odpověďmi v diskuzi jste mi vykouzlil úsměv ve tváři v této nepříliš optimistické době.

-

Ono je to těžké z obou stran - jak ze strany někoho, kdo (neznaje řeč) se snaží domluvit "rukama nohama", tak i ze strany té prodavačky (nechci ji hájit, ale člověk neví, co bylo před tím - třeba byl na ni sprostý některý přechozí zákazník, třeba již dlouho stála na nohou bez možnosti si odskočit... i když podle vašeho popisu šlo zřejmě opravdu o "homo plerumque iratus" /člověka celkově naštvaného/).

Vždy se snažím v obchodě těm prodavačkám poděkovat a popřát pěkný den (některé jsou docela překvapené, když takové přání slyší) - většinou je mi odměnou milý úsměv. Na druhou stranu se přiznám, že i já coby zákazník mám někdy "špatný den" a pak bývám poněkud nevrlý.

Bylo by pěkné, kdyby si paní prodavačka přečetla váš článek, zamyslela se nad svým jednáním a příště si své nemilé výlevy odpustila... ovšem znám pár lidí, kterým by ani zamyšlení se nepomohlo. Většinou jde o lidi "zmanipulované" některými názory, z nichž vyplývá, že "člověk člověku vlkem - tak proč se na svět kolem usmívat?"...

Jsem raději optimista. Říkám si - Když se budu na všechny kolem jen mračit, když budu sám sebe stále přesvědčovat, že to nestojí za nic, docílím jen a jen potvrzení tohoto pesimistického přístupu... Takže na otázku "jak se máš" odpovídám vždy, že "se mám celkem dobře"... mě to neublíží, druhého snad potěší... a koho to nepotěší, ale naštve, tomu by neudělala radost ani jakékoli jiná odpověď.

4 0
možnosti

Děkuji - a stoprocentně podepisuji !

0 0
možnosti
Foto

Od pani, ktorá pracuje pre zahraničný reťazec je veľmi "prosíravé", že kádruje zákazníkov podľa krajiny pôvodu...😄.

Tiež mám v Českých Budějovicích obchod, kam kvôli tomu, že im vadí Slovenčina nechodím, nebudem prispievať na výplatu niekomu, kto sa nevie slušne chovať. Ide o Glóbus,ak by niekto chcel konkrétne info... Majú slogan Tady je svět ještě v poriadku... Bohužiaľ, nesedí...

Keď sa so mnou človek baví slušne, som slušná bez ohľadu na národnosť, farbu pleti atď. Keď si potrebuje liečiť komplexy, nech to skúša inde... A keď mám možnosť vybrať si, či takého človeka chcem stretávať, alebo nie, vyberiem si tú druhú možnosť. Na svete je tooooľko skvelých sympatických ľudí, načo strácať čas so zakomplexovanými nešťastníkmi...

9 0
možnosti
MT

Nevím proč si berete do úst "křesťanské tradice". S těmi nemá chování prodavačky zhola nic společného.. Naopak ze společných skutečně křesťanských tradic vychází slušnost ukrajinských zákaznic i Vaše pohoršení nad chováním prodavačky.

0 2
možnosti

No ale přesně tak je to snad přece i podané, ne ? Proto je ta závěrečná věta v uvozovkách - má znázorňovat to že nejméně mají s křesťanskými tradicemi společného ti, kteří se jimi nejvíce ohánějí. Myslel jsem, že v daném kontextu tohle sdělení snad každý pochopil...

6 0
možnosti
JP

vladkyne obchodu za komancu si jako decko pamatuju

kazdopadne tijle lide si mysli, ze ukrajinci muzou za jejich zpackane zivoty, nebudu to rozepisovat, ale i tady na diskuzich jsou taci

5 0
možnosti
Foto

Ak to nebudú Ukajinci, bude to iný národ, alebo vláda, alebo počasie, alebo sused.... Hlavne mať svoju nespokojnosť na koho zvaliť.

3 0
možnosti
JH

Škoda, že jste si tu tlačenku neprosadil. Zkuste v Hrušce tlačenka Úvalno, je výborná.

0 0
možnosti
ME

Promiňte, ale proč jste se do toho, pro boha živého nevložil?! Neumím si představit, že bych prodavačce na vašem místě v průběhu její komunikace s Ukrajinkami ostře neřekla, že jí dost jasně odsouhlasily vídeňské párky, tak ať jim je kouká urychleně zabalit nebo ať zavolá vedoucího. Vy té ostudě mlčky přihlížíte, nepomůžete jim, zmůžete se ex post pouze na odchod bez tlačenky (prodavačce v Kauflandu je fakt jedno, že jste si nic nekoupil) a teď o tom píšete? Tak jste si ulevil, to je veškerý efekt. Kdybyste něco udělal na místě, dal byste Ukrajinkám najevo, že tu nejsem všichni takoví idioti jako ta prodavačka, a té byste udělil lekci a znemožnil jí triumfovat nad nimi. Tedy Ukrajinky asi naštěstí vědí, že tu nejsme všichni idioti, protože jim naštěstí spousta lidí pomáhá, ale váš přístup mě mrzí a nejhorší je, že vám to asi vůbec nedochází, jinak byste se styděl ten blog napsat.

5 1
možnosti

A mohla byste si paní Moniko přečíst celou diskusi ? Někde kousíček dole o tom totiž píšu - že tenhle blog vznikl právě proto, že mám dodatečné výčitky. Ale to je jedno i tak děkuji za reakci. Musím vám totiž prozradit jedno velké tajemství. Hlavním cílem mých blogů je samozřejmě akorát docílení co největší sledovanosti a čtenosti - což se mi zejména u přemoudřelých čtenářů, kteří se považují za neomylné morální ikony připravené šířit neomylnou pravdu, lásku a charitu vždy a za všech okolností, jak vidno úspěšně daří :-)

Přeju vám krásné ráno a nějakou pěknou, pevnější krabičku na emoce...

4 0
možnosti