Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono se už léta říká, že nejlevnější energie je energie nespotřebovaná.

Ale říkejte to někomu, kdo za samozřejmý standard považuje každodenní ježdění do práce autem v krajském městě, kde funguje MHD a dotyčný jednoválec by to měl do práce 8 zastávek tramvají. Přece není socka!!! A tak bude jezdit tím svým jednoválcem (žádné pohádky o rozvozu dětí do školy a do kroužků) 10 km každý den tam a 10 km zpět. Ale víš, ten benzín je dneska tááák drahý, no hrůůůza! A ještě jsou ty cesty tááák ucpané, kam furt ti lidi couraj???

Proč s tím ta vláda nic nedělá?

:-/

1 0
možnosti
Foto

Topíme už jen tak, abychom nezmrzli (pokojovým květinám se to nelíbí, ale nedá se nic dělat), autem jezdím pouze do práce a zpět (veřejná doprava je v našem regionu a ve směru mého dojíždění absolutně nepoužitelná), veškeré elektrospotřebiče máme , pokud možno, v nejúspornější možné variantě.... Velmi rád se nechám poučit, kde ještě mohu ušetřit. Bez sarkazmu.

1 1
možnosti

No...tak třeba odpojte internet, který v nějaké formě určitě platíte, nebo čas věnovaný jeho procházením využijte účelněji - třeba na nějaký přivýdělek. Bez sarkazmu ;-) - je to jenom příklad, že vždycky všechno nějaké řešení má...

0 1
možnosti

S textem by se dalo souhlasit, kdyby byla normální doba (jako, že není). Všude v Evropě řeší v souvislosti s válkou na Ukrajině krizi PHM zastropováním cen, rušením, či snížením DPH, dotacemi, nebo různými jinými úlevami. Naši dopravci už se chystají stávkovat, protože by si přáli totéž. Trochu je chápu, protože běžný uživatel auta může spotřebu PHM různými způsoby omezit (například nebude používat auto každý den). Dopravce může svoji činnost také omezit, ale s efektem nižšího výdělku a následného propouštění zaměstnanců.

1 0
možnosti

Dobrý den, moc děkuji za reakci. V dalších příspěvcích bych chtěl šířeji rozvést, kde a jakým způsobem by se dalo a mělo začít šetřit. Základ ale je, že každý by měl začít u sebe. Teď je k tomu paradoxně právě příležitost. Státní patriotismus by měl být jen pro opravdu potřebné (osamoceně žijící důchodci, samoživitelky...). Pokud se udělá nějaké plošné řešení tak pro tyto skupiny je to naopak pomoc marginální - jak jsem psal, na snížení cen PHM "vydělá" nejvíc ten, kdo jich nejvíc spotřebuje...

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Profesionální workocholerik, neúnavný hledač slepých cest se zbytečně květnatým slohem a špatným pravopisem - který si připadá být pro současný svět zoufale nepoužitelný.

Seznam rubrik