Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

A uvědomujete si, že vlastně platíte předražené služby i z mých peněz?

0 0
možnosti
MT

Zatím ne. V příští vlně Zelené to už tak bude.

0 0
možnosti
MT

Ani nemám dojem, že by NZU měla pomáhat lidem, co nemají moc peněz, chápu to jako nezastíranou podporu stavebnictví a průmyslu. Tomu nasvědčuje i nastavení principu těch energetických výpočtů. Nakonec, čekat že si s prázdným kontem zrekonstruuju barák za státní, je asi trochu passé. Když chci zhodnotit dům, přeci nemůžu fňukat že někde utratím 5000. Odpověď na Vaši úvahu o dostupnosti a potřebném rozpočtu je prostá - kdo není schopný to v krajním případě ufinancovat sám, ať do toho neleze, protože záruka získání peněz prostě není. Že se to v kombinaci s úvěrem nemusí vyplatit, je pravda - ale kdo říká, že se to musí vyplatit všem. Já momentálně stavím a žádám o oblast B ("pasivní" novostavby) a jednou z překvapivých vlastností této oblasti je fakt že není požadováno, aby se používaly materiály a firmy zapsané do seznamů. Navíc je firem a výrobků v seznamech už tolik, že ten zdražovací efekt o kterém mluvíte, už přestává fungovat. Byrokratická část je samozřejmě vopruz, všechno jim trvá hrozně dlouho, ale na druhou stranu to dělají lidé na státní úředníky neobvykle ochotní a informovaní. Myslím že závěrečné účty dopadnou tak, že získané peníze plus minus utratím za "pasivní vylepšení", ale pro mě bude výstupem úsporný barák, což je přidaná hodnota, která mi za to martýrium stojí. Stavět si ale stejný dům bez dotace by ekonomicky nemělo smysl; některá opatření mají poměr cena/výkon takový, že bych do nich bez váhání šel i za své, jiná to úplně degradují.

1 0
možnosti
Foto

děkuji za příspěvek. Máte pravdu že bez peněz rekonstrukce nejde. Mohlo by však být lépe vyřešena dotace na malé věci jako výměna kotle. Lidé nedají dohromady celých 80 tisíc na pořízení kotle, ale dali by třeba 55. Což ale nestačí, protože potřebují celý obnos a až potom dostanou zpět část peněz. Konkrétně při výměně kotle by se mohla podpora vyplácet předem, tím by se tento program zpřístupnil veliké části populace co by tuhle injekci potřebovala.  Jinak jsem ve článku upozorňoval právě na ty finance. myslím že by tento program nakonec mohl dostat i spoustu rodin do finančních problémů. Za vidinou ušetření, posvěcenou státem nakonec utratí více než museli. Mělo by se o tom více mluvit. Není to tak zeleno bílé jak se program prezentuje a z mého pohledu to vypadá, že zelená úsporám pomáhá hlavně chytrým podnikatelům.

1 0
možnosti
JS

Přiznám se, že jsem Váš příspěvek nedočetl do konce. Akci "zelená úsporám" považuji za stejný podvod jako dotace EU.  Jedná se pouze o příspěvek spřáteleným firmám a institucím. S úsporou energie to nemá nic společného.

1 0
možnosti
Foto

článek je nudně dlouhý, já vím, ale snažil jsem se alespoň jednotlivé části oddělit ;-)  . Je vidět že o programu máte ještě horší mínění než já.  Ale já si na jednu stranu myslím že program ač pomůže většinou tam kde by neměl, tak stále je zde procento lidí, kteří program využít dokáží. I mě program pomohl, i když to byla řehole

0 1
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2635x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.