Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Kanadě se hovoří o přibližné částce na jedno dítě  $ 250 tis. Ale tím to nekončí. 

Když se mi podařilo syna přemluvit aby od firmy kde pracoval 11 let odešel,  protože výdělek byl dostačující pro svobodného muže, ale rodinu by neuživil. Následovali tři roky  různých kurzů, doučovacích hodin matematiky, přijímacích testů, kde z 200 účastníků práci dostalo pouze 15  úspěšných zájemců. Stálo to hromadu peněz kterých jsem nelitoval. Výsledek snahy se dostavil. Vidět svého syna šťastným, schopným bez problémů uživit  početnou rodinu, je královská odměna.;-)

0 0
možnosti
AN

Je to velmi,ale velmi individuální...

0 0
možnosti
MS

Ne, nikdy jsem to neřešila. Spousta věcí není potřeba, než jde dítě do školy. Nábytek není třeba luxusní pro malé děti. Všechno je o prioritách. Někteří lidi utratí majlant za kočárek, ale dítěti se nevěnují. Děti potřebují hlavně oba rodiče, zázemí, lásku a péči. Přepočítávat to na peníze nemá cenu. Je to stejně trapné jako když Češi stáli s otevřenou pusou v Rakousku a přepočítávali šilinky, když se poprvé na "západ" dostali...

1 0
možnosti
VT

Výchova stojí spoustu lásky. Peníze stojí život v civilizované čási planety.

2 0
možnosti
Foto

Hm, no také mne nikdy nenapadlo přepočítávat, kolik mne stojí děti... Zatím jsou malé a většinu oblečení mají poděděnou po bratrancích a sestřenicích, ovšem třeba boty kupuji zásadně nové a kvalitní - momentálně rostou tak, že potřebují minimálně troje za rok + šestery bačkory (aby měly jedny i doma) + sportovní boty, tudíž pro jedno dítě minimálně 5000 ročně. 

Lyžařský kroužek stojí 6000 na rok + 3000 permanentka + kvalitní vybavení - koupím-li použité jsem celkově na cca 14000 na rok a dítě.

Angličtina (chodí tam proto, že je to baví - ne kvůli ambicím rodičů) 5000 na rok...

No, poznáte sám!

3 0
možnosti
Foto

no jo, ale opět jde o váš případ. když peníze nejsou, tak na kurz děti nepojedou. já na kurzu nikdy nebyl. To jsou všechno vídaje které si můžete dovolit ale nejsou nutné. Angličtina 5000 na rok? Prostě ne všechny rodiny si to moho dovolit. Pokud se podívám na cenu bot, tak se bohybují kolem 300 korun za pár. za 5000 bych tak koupil 17 párů. Nevím , ale asi nakupujeme v jiných obchodech a jiných značek.

0 0
možnosti
Foto

a co takhle zjistit, kolik z toho co vydali, dostanou rodiče, až by jednou potřebovali nazpět?

0 0
možnosti
Foto

Autor si to hódně ulehčil!

Šestileté dítě a 16 letý student prý snědí stejně za stejné peníze.

Možná by kromě "copy-paste" měl taky používat trochu i mozek.

;-)

1 0
možnosti
RC

ono je to horsi - u studenta pocita se 4 roky, u ditete 6 let jen 3 roky

0 0
možnosti
RC

konicky a tanecni za ctyri roky pro studenta urcite nebudou za celkem 8000. Normalni sportovni krouzek toto stoji na rok. Podobne skola - pokud zahrnete skolni vylet, pripadne vymenny pobyt v zahranici.

0 0
možnosti
Foto

jo, a taky by měl synáček dostat motorku za sto tisíc k šestnáctinám a také jsem zapomněl započítat první autíčko.  Jinak taneční vychází na 2 700 a chodí se do nich jednou.

Samozřejmě že to nebude fungovat na každou rodinu. ale spousta rodin si nemůže dovolit ani školní výlet.

0 0
možnosti
Foto

Po podrobnějším prozkoumání vašich výpočtů, kde jsou částky uváděné nejspíš za celé tříleté období dané věkové skupiny, mám dojem, že zejména oblečení, tábory a léky máte silně podhodnocené. Také nakupuji od začátku na nyní pětileté(poslední) dítě v bazárku ( ať už internetovém, nebo kamenném), vesměs sezonně 2x ročně, a oblečení včetně bot vyjde minimálně na 5.000,- ročně, takže minimálně 15 tisíc za vámi dané věkové období. přičemž u dětí 12 let a výše vyjde ještě mnohem dráž. Tábory stojí za 14 dní v létě okolo 3.500 - 6.000 x 3 věková období + zájmové kroužky, které vyjdou ročně minimálně na 3 tisíce. Léky + potravinové doplňky vyjdou na tři roky průměrně na 5 tisíc, při běžné nemocnosti....A to myslím, že jsem velmi uvážlivá a zbytečně nerozhazuji...Že já se do toho propočítávání vůbec pouštěla ;-D....

4 0
možnosti
Foto

páni, já počítal jeden tábor 3000 korun, ale tábor nemusí být 14 dní, ale zase jsou nadhodnocené ty kroužky a koníčky, tak ono se to nějak poplatí.  To oblečení je tak schválně. Určitě je spousta rodin co za oblečení zaplatí mnohonásobně více. Ale kdyby jste ty peníze neměla, tak to oblečení prostě nekoupíte. Jako s mobilem. jedno dítě bude mít mobil za 8000 a jiné zadarmo starý po tátovi. Já sám nechodím špatně oblíkaný a ročně za oblečení nedám více jak 1500.

Léky a potravinové doplnky? proboha, toho se já bojím. léky nejsou potřeba když je dítě zdravé a doplňky? u nás jíme ovoce. Ale asi je to výchovou. Jsem z vesnice a tak to u nás chodilo :)

0 0
možnosti

ač čtu vaše články ráda, tentokrát jste se myslím moc nestrefil - tedy alespoń pokud jde o ten věk do 6 let, který mohu porovnávat, jelikož mám 4 vnoučata. Třeba kočárek - když chcete, aby s ním dokázala lehce manipulovat i babička, potřbujete, aby byl lehký, měl natáčecí kolečka, nikoliv plastová...totéž, pokud chcete s kočárkem i do přírody - a ten za 5000 fakt nepořídíte...Navíc pokud rodina plánuje víc než jedno dítě, vyplatí se koupit nový s tím, že ho užijí i další děti. Taky je výhodnější koupit rovnou i se spor´tákem a sedačkou - a to taky není za 5000. Když jsme u sedačky - sice se dá koupit i za 100-200 kč, ale nepřejte si, kdyby jste náhodou boural - v takové sedačce dítě nejspíš nepřežije nebo s daleko horšími následky než v té kvalitní (a samozřejmě dražší - i opotřebované). Nábytek 0-3? Postýlka, vysoká židlička, aby dítě mohlo sedět s rodinou u stolu (a ne jako pejsek někde jinde), malá židlička a stoleček, aby si mohlo kreslit, modelovat - a neničilo si páteř u neúměrně velkého nábytku - to starým nábytkem, který jste vyřadili z vlatsního užívání tedy fakt nevyřešíte... A pokud žijete v malém bytě, je přebalovací pult nasazovací na postýlku nezbytností - jinde totiž dítě nepřebalíte (tedy pokud si nechcete ničit záda ohnutý nad vaší postelí a mít ji permanentně pročůranou). Takže šetřit ano, dá se (třeba na těch zbtyenčých interaktivních hračkách) - ale zrovna na tom, o čem jste psal, bych to nedělala :-)

3 0
možnosti
Foto

No, není vypsáno vše, ale postýlku jsem započítal, vysokou židličku ne, protože jsme jí sice měli (ze sklepa ještě po nás) , ale ani jednou jsme jí nevyužili. Máia v ní odmítá sedět. Malou židličku a stoleček má, ale to je také ze sklepa. Co se týče třeba toho pultu, tak to záleží na každém. Určitě to není nutnost. My jsem dali na stůl matraci a bylo to. Ale žiji v domě, tak máme více místa než někdo v bytě. To je jasné.

Ještě ale k těm sedačkám. Ono právě když koupíte po nějaké bohaté rodině třeba hned dvě autosedačky za 100 korun jednu, tak je to bezpečnější než koupit jednu novou za 1200. Ta co jste totiž koupila za 100 nejspíš stála 3500. Doufám že mě lidé pochopili jak jsem to myslel. Neznamená přeci, že když se koupi za 100 korun sedačka že je od vietnamců :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.