Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J33a41n 63L52i59n43h34a11r55t

23. 12. 2013 10:12

Já jsem jako obhájce přišel do styku s mnoha policisty, a přestože je všeobecně známo, že obhájce nemají policajti rádi, nikdy mi to nedali ani náznakem najevo a vždy se chovali stoprocentně profesionálně a slušně. Jeden měl pravda na nástěnce výstřižek z novin, jak někdo okradl advokáta, a dovedu si představit, že z toho měl škodolibou legraci :-), ale jinak byl úplně v pohodě.

3 0
možnosti
Foto

dokážu si představit, že jako chytrý obhájce máte vše v pořádku a nikdy nic nezapomenete. Jojo, kdybychom takový byli všichni, měli by policisté asi menší odměny :)

0 1
možnosti

R25o58m10a34n 10H27a17n38u70s

22. 12. 2013 20:45

Já mám s policisty ty nejlepší zkušenosti za posledních 10 let mne nezastavili. Asi neměli důvod. Naposledy mne stavěli v Chorvatsku za překročení rychlosti na konci obce. Když jsem jim vklidu vysvětlil, že jsem vyjel od pumpy trochu rychleji neboť mne naštval pumpař, který mi za poslední kuny natankoval benzín do dieslu ani pokutu jsem neplaltil.

2 0
možnosti
Foto

P53a67v59e75l 43K18o53z35a

21. 12. 2013 21:32

Kecy, prdy, bedary:) Za 20 let co jezdim jsem se nesetkal s arogantnim policajtem, co by si lecil komplex. Ani mimo silnici, ani jako poskozeny, ani jako svedek. Zato uz mam par zkusenosti s lidma, pro ktery je policajt nejvetsi ***** (doplnte si cokoliv sprosteho) a pri kazde prilezitosti jim to musi dat najevo. Coz v situaci, kdy je policajt zastavil pro prestupek, nemuze dopadnout dobre... Jasne, idiot se muze vyskytnout kdekoliv, i u policie, ale to plati bez rozdilu kontinentu.

7 1
možnosti
Foto

máte štěstí pane Koza. to neznamená že jsou čeští policisté svatí. myslím že 70 procent je super, bohužel, 30 procent je stále veliké číslo. Kromě toho, čeští policisté nezastavují kvůli provedenému přestupku, ale zastavují většinu času kvůli kontrole a snaží se najít sebemenší hovadinu, jen aby mohli dát pouze tu stokorunu. To se snažím kritizovat. Bezdůvodně by se řidiči stavět neměli.

1 2
možnosti

Pro mě jsou nejhorší zkušenosti s policií Chorvatskou .

Na jedné dovolené nám místní zloději ukradli všechny doklady i s klíčky od auta .

Po celý den ve výhni nás policisté nechali ČEKAT S MALÝM DÍTĚTEM PŘED SLUŽEBNOU , VODA A JÍDLO - BOHUŽEL, A PENÍZE FUČ !, a my museli dokazovat - bez znalosti jazyka, ze to auto je naše . Nepomohli, ale ztrpčovali jak jen mohli Rv

Druhé místo zahraničních policistů zaujímají Němci . 

Jsou hodně tvrdí a nekompromisní ,

 lidský prvek jim není známý / upozornění bez pokuty :) Rv A ti čeští ??? ;-D;-D;-D To jen ten chlapec u piána měl lidskou duši R^

2 0
možnosti
Foto

ty vaše zkušenosti krásně sedí do profilu policistů v Evropě :)  Jinak ten u piana hrál jednu z mých oblíbených. docela šikovný

0 1
možnosti

To je hloupost že si policie vybírá jen ženy a starouše ve feldách. Nějakou dobu jsem stál na silnici a z mé zkušenosti vím, že nejlíp se dá vybrat pokuta právě u té vyšší vrstvy. Ti prostě neremcají a vytáhnou peníze, jenom aby už mohli jet dál.

Dědovi ve feldě jsem snad nikdy pokutu nedal. Právě takové případy se řešili jen domluvou. Pánové většinou vytáhli auto jen na léto a jinak nejezdili,,,,  Ono málokdo si uvědomuje, že je na našich silnicích plno řidičů, kteří si něco o křižovatkách a značkách  naposledy přečetli před 30 lety ve Vyhlášce č. 100.

Nepotřebuji hájit policisty, ale čárkový systém prostě funguje. Na některých odděleních je vyvěšen takový žebříček policistů podle počtu řešených přestupků. Jen pár těch prvních dosáhne jednou za rok na tisícovou odměnu. Jinak prémie nejsou, na odměny není, za Kalouska se policistům snížil plat o 10% a každý, prostě každý si teď dovolí na ně vyskakovat.

Osoba omezená na svobodě má právo na 3 jídla denně a zrovna nedávno ombudsman prosadil, že jedno z toho musí být teplé jídlo do hodnoty 70 Kč. Tedy celkem cca za 120 Kč na den. Policista sloužící 12 hodin nemá nárok ani na stravenku ani na jakýkoliv příspěvek na jídlo. Navíc musí tomu zajištěnému uhradit stravu ze svých peněz a pak si může vypsat žádost o proplacení účtenky. K proplacení dochází až tak po 30 dnech. Takže se mi několikrát stalo, že před výplatou jsem místo svačiny pro sebe musel koupit svačinu šmejdovi co jsme ho měli v cele.

12 1
možnosti

R^Vím, o čem píšeš, ale to lidi neví a možná ani nechtějí vědět. Radši tady budou smolit články o čárkovém systému.

2 1
možnosti

Výborní policisté jsou také na Martiniku.

0 0
možnosti

S USA bych moc neporovnaval ... to je uplne jinej svet :) Tam policajti presne dodrzuji predepsane postupy, a hlavne maji obrovsky respekt. Kdyz tam nekoho zastavi, tak postupuji presne podle pravidel a ridic (at cizinec nebo "mistni") musi presne dodrzovat pokyny, at se to nekomu libi, nebo ne. Tam ma totiz policajt opravdove pravomoce a hlavne nevi, jestli zastavil nekoho z gangu, jestli ma ten clovek u sebe zbran apod. Nekomu to muze pripadat jako buzerace, ale kolik policajtu je tam behem silnicnich kontrol napadeno? Podstatne vic, nez v Evrope.

Jinak ja tam byl zastaven za prestupky nekolikrat. Vetsinou stacilo ubrat na anglictine a rukama nohama rict neco na styl "visiting" ... a nechali me vzdy bez pokuty jet, nebo mi domluvili, abych si na to ci to dal priste pozor.

2 0
možnosti

Podzim loni v Litoměřicích. Celý den jízda ve služebním autě s aut. denním svícením. Večer jedu do města už svojím. Zajel jsem k bance, vybral peníze. Nasedl, rozjel se, odbočil z náměstí. Musím zdůraznit, že jsem měl na hlavě takovou tu vojenskou pletenou čapku, v autě zima, prostě jsem ji nesundal. No a v tom za mnou, cca asi po 100 metrech policajní auto. Zapnuté majáky a houkačka, svítila STOP-ka. Z vozu vyšlo 5-slovy pět, chlápků. A jéje. No pane řidiči, doklady. Tak mu je dám, další dva procházeli kolem auta, dívali se na kola, značku. Pane řidiči, víte, že nesvítíte? A jéje, já si neuvědomil, že nemám aut. rozsvěcování.  No musel jsem ještě dýchnout, zasalutovali a popřáli šťastnou cestu. Žádná pokuta.

0 0
možnosti

Na proti tomu, mám známého policistu v jednom severočeském městě, z obvodního oddělení. A ten mi jednou řekl, že pokuty musí vybírat. Prostě mu velitel vytknul, že nemá žádné vybrané pokuty.Kámoš na to, že nebyl důvod. A reakce velitele? Tak to ne, musíš vykazovat činnost, jak by to vypadalo, to se jako po městě flákáš? Nebo chceš přijít o prémie? Žádný výmysl, fakt mi tohle řekl. No, co, je to už starej pardál, ví že ho jmenovat nebudu. Ale mě , když to říkal, padla brada. A stejné je to i z měšťákama. Také musejí dávat pokuty, hlavně starým lidem s malým pejskem voříškem, že ho mají bez košíku na volno. Buzerovat mladé machry s agresivním bojovým plemenem je jim jaksi proti srsti.

3 0
možnosti

Německo - za ty roky spousta zážitků - většinou bez větších problémů a buzerace

ohne pásy/ ohne 50 ,- Deutsche Mark 

vesnice + 15km/h víc / - 15,- EUR

prohledávání aut + osobních věcí

nesmíte mít delší nůž než dlaň, ani nůž s jištěním čepele případně "motýlek"

1 0
možnosti

No, to co jste napsal je buzerace jako vyšitá.

1 0
možnosti

Popíšu svou příhodu. Večer mě při projíždění vesnicí zastavila kontrola, dva mladí policisté a jeden cca padesátník. Zkontrolovali doklady a ať jim ukážu povinnou výbavu. Auto jsem měl pár měsíců staré tak jsem věděl že tam vše je. Vystoupil jsem, vlezl do kufru a vše vyndal, včetně lékárničky, která byla v takovém igelitovém pytli, místo obvyklé krabičky nebo nylonové kapsy. Když jsem výbavu ukázal staršímu policistovi, arogantně mě setřel že tohle není lékárnička. Byla už tma, a v tu chvíli mě to zblblo, tak sem začal hledat dál, načež mě škodolibě povzbuzoval slovy: "No tak pane Urbánek, jak dlouho budu ještě čekat, hledejte, hledejte. Jinak dostanete pokutu." Už sem nevěděl kde hledat tak volám za stálého povzbuzování postaršího orgána známému co má stejné auto, kde je sakra ta lékárnička. Potvrdil že je to ten bílý igelitový pytel. Znovu jsem ji ukázal tomu mému fandovi který mezitím s povzbuzováním přestal a vysvětlil mu, že tohle JE lékárnička. Nic neřekl, sebral se a šel asi buzerovat dalšího chudáka, který mezitím zastavil přede mnou. Na pohledu těch mladých policistů jsem viděl co si o něm myslí. Vrátili mi doklady a popřáli šťastnou cestu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.