Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SH

Chmelaři, měl by ses přihlásit Červíčkovi, ten z tebe udělá superskokana roku a dá ti řídit dopravní službu. Pak budeš moci svoje nápady realizovat v praxi. Ale hlavně nezadržuj větry, to se ti pak tlačí takhle kolem páteře nahoru až do hlavy a vychází pak z tebe tyto výplody.

1 4
možnosti
Foto

hmm, hlubokomyslné.

3 0
možnosti

Jak sám více méně píšete, problém je v tom, že místo ochrany jde o výběr pokut. Perfektně to dokumentuje např. situace v Praze, kde vysloveně hrají na to, že řidiči zaplatí pokutu a oni na oplátku nebudou dávat body.

4 0
možnosti
Foto

J86i58ř68í 77K65i89n49d31l

25. 12. 2013 12:42

Nedávno jsem četl zajímavý článek.  Pojednával o řidiči, který projel obcí a v místě, kde nebyla zástavba zrychlil, což neměl dělat, protože cedule oznamující konec obce byla až několik desítek metrů za zástavbou. Právě v tom úseku číhali policisté. Dostal pokutu za rychlou jízdu. Nesplatil a odvolal a odvolával se až k Nejvyššímu soudu. Ten rozhodl, že u přestupku je důležitá společenská nebezpečnost. Ta v jeho případě nebyla naplněna a soud mu dal zapravdu. Protože jaká byla zde nebezpečnost v úseku, kde není žádná zástavba.

3 0
možnosti
Foto

jenomže to je jeden ze sta. alespoň by bylo na tomto případu vidět, že policisté dělají něco špatně. Většina lidí však k soudu nepůjde. vidina toho, že by museli zaplatit tolik peněz kdyby prohráli, to je odradí a raději se podřídí.

3 0
možnosti
LC

Momentálně se dlouhodobě nacházím v oblasti se zvýšenou kriminalitou, takže tu kolem je často jak PČR, tak MP. Nemohu zatím potvrdit ani jednu negativní zkušenost a vcelku jsem byl rád, když přijeli uklidnit 12 lidí z UK, které bavilo běhat po kapotách automobilů sem a tam. Vše se vyřešilo v klidu a jasně. Tak stejně zde sbírají do kontejneru jehly a kontrolují ty velké, z kterých občas vytáhnou bezdomovce.

Připadá mi, že už jste tzv. přednastavený, což Vám logicky přinese plno nepříjemností, ale zase je o čem psát. Spolužák zavinil dopravní nehodu a vcelku bylo jasné, jak to dopadne. Dopraváci přijeli za 2 hodiny a druhý řidič na ně začal řvát a argumentovat dost podobně o daních jako Vy.Spolužák dostal menší pokutu, křiklouna si proklepli s pětitisíicovým flastrem. Pokud k sobě budete upřimný, tak být na jejich místě, chováte se pravděpodobně podobně. Většinou nás přece štve to, s čím sami zápasíme.:-)

5 1
možnosti
Foto

ti co se starají i pořádek ve městě a sbírají jehly, to nejsou dopraváci, že? nikdy jsem na policistu neřval, to by to ještě zhoršilo. nevím kde jste vzal že jsem přednastavený. mám za to , že jsem ten článek napsal docela nezaujatě. tak nechápu na co reagujete

1 0
možnosti
FV

Odjíždíme za babičkou, tak jsem zvědav kolik buzeračních "preventivních" kontrol dnes po cestě potkáme :-P

0 0
možnosti
FV

Tak kupodivu ani jednu 8-o Uvidíme ještě zítra.

2 0
možnosti
MR

Je docela zvláštní,že určití lidé mají neustále problémy s policií..............

8 3
možnosti
FV

Je docela zvláštní, že já osobně problémy s policií nemám, ale vadí mi ten jejich přístup už z principu, který povede (nebo již vede) k tomu, že jednou dojde i na mne, přestože vůbec nic neporuším, protože policaj zrovna bude mít málo čárek, tak si holt nějaký přestupek vymyslí (a stává se to již nyní) a kdo z nás nosí v hlavě všechny zákony?

6 0
možnosti
Foto

V něčem máte pravdu a v něčem zase ne. Já (ročník 1948, v autě od roku 1969) jsem předpisy o rychlosti porušoval naprosto soustavně a občas mě i chytli a pokutovali. V průměru tak 1 x za rok. 

A já se nikdy nezpěčoval. OK, tolik jste naměřili, tady jsou peníze. To bylo ještě před bodovým systémem, pak už mě asi třikrát změřily kamery.

Ono se to lehce řekne, ale hůře udělá, aby se pokutovalo spravedlivě. Nesvítící světla jsou jednoznačně na pokutu. Mně se to stalo několikrát, při výjezdu ze servis. Mám naprogramováno "denní svícení", ale světla musí být stále v poloze "zapnuto".

Ovšem nějaký pilný mechanik mi to dá vždy do polohy "vypnuto" a já jedu beze světel. A myslíte, že na mě někdo někdy zablikal? Nikdy nikdo, musel jsme na to přijít sám. A přestupek je to nebezpečný, protože v řadě svítících vozů ten nesvítící lehce přehlédnete.

A jízda bez papírů? Také se mi to občas stává, ale jezdím teď tak"seniorsky", že mě nikdy nestaví. Takže, pokud někoho zastavili, tak důvodem je jeho způsob jízdy a pokud k tomu ještě nemá papíry, tak to samozřejmě na pokutu je.

Nedělejte to, že místo policie budete sám klasifikovat přestupky. Tento je málo nebezpečný a tento více. Ten nebezpečný neudělám a ten málo nebezpečný udělám. Pak se ale nedivte, že Vám policie za ten "málo nebezpečný" napaří pokutu a správní orgán body.

4 1
možnosti
Foto

nesnažím se klasifikovat. ale beru ty přestupky logicky. připadá mi, že si policie vymýšlí více a více nesmyslností, které nemají s bezpečností provozu co dočinění, jen aby mohli dát pokutu. Vždyť oni mohou pokutovat i prošlý datum na žárovce.... A jistě že si neřeknete že ten málo nebezpečný udělám. Ale prostě se stane že zapomenete, nebo jak jste psal s tím automechanikem a světly, takové věci by se měli řešit domluvou. Aby se totiž nestalo, že budeme muset v budoucnu při řízení nosit reflexní vesty , speciální boty k řízení určené, Také by měli předepsat sluneční brýle a kdo je při svitu sluníčka nebude mít, tak dostane stovku. Vžyť bez slunečních brýlích kolikrát proti sluníčku není vidět. Taky by se mohlo nařídit že šedivá auta na silnici nepatří, protože se lehce přehlédnout. .... Takových věcí by mohli vymyslet. A připadá mi, že opravdu přibývají.   jinak zajímavý názor, děkuji za vyjádření

3 0
možnosti
AT

Toto umí naši hrdinní policisté perfektně- buzerovat řidiče, chánit netáhla a zloděje, mátit ty kteří je živí svými daněmi...

2 2
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.