Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen aby autor za čas neobdržel místo podpory obsílku od soudu, až ho ta dotčená úřednice zažaluje. BTW je pro mne záhadou tak vysoká karma článku, ikdyž po tom, co si je tento národ schopen zvolit do svého čela a za své zastupitele, vlastně ani ne  ...

3 5
možnosti

Mam stejny nazor, ta karma je k neuvereni. 

Vzdyt ta odpoved byla silna ironie na naprosto "jednoduchou" a hlavne nemistnou otazku, ktera naznacila, ze tazatel nema zakladni znalosti. 

To je jako se ptat stejnym tonem ridice tramvaje na problemy Miisterstva dopravy.

4 2
možnosti

J57a57n 52N91o66v77á39k

29. 1. 2014 14:58

Já se úřady nestýkám. 

Ztratil jsem před 2 roky pas a doklady k řízení (řidičák, techničák, pojištění, druhý lísteček od dálniční známky...). Ale na úřady prostě nejdu. Už mě od té doby 2x zastavili policajti a vyřešilo se to vždy pokutou 500,- Kč. To je pro mě menší stres, jednou za čas zaplatit 500, než se setkat s úředníkem. 

Občas to pronesu jako vtípek u piva. Každý hned říká, ať se nestresuji, že je to snadné - a pak se pohádají jen u toho, kde si mám donést vlastní foto a kde si mě vyfotí sami. Dle jejich rady se nestresuji, kašlu na to.

4 1
možnosti

Ať ti to dlouho vydrží...

3 0
možnosti

Sleduji, že pán je odborník na státní správu, stavebnictví, policii a bezpečnostní politiku a částečně rozumí všemu. Pane jo, tomu se říká rozhled.

6 6
možnosti

Pane Chmelaři, Vy svým arogantním způsobem píšete o nešvarech na úřadech a na policii. To má jistě také svůj přínos, nicméně chtěl bych Vaši pozornost upřít na lidi, kteří s byrokracií a nespravedlností skutečně odvážně bojují. Prosím čtěte:

1) http://kverulant.org/kauzy%20aktualni.html

2) http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/c1-60461290-nuda-v-praze-podruhe-aneb-straznici-mohou-obtezovat-bez-zakonneho-duvodu

3) http://denikreferendum.cz/clanek/17156-ceske-osobnosti-roku-2013

4) http://www.nobr.estranky.cz/

5) http://www.hrdinou.cz/ Za vše jedna výstižná ukázka: "…...vyjeví se před vámi veskrze obdivuhodná pracovní metoda: Patrik si toho možná sám není ani vědom, ale pracuje v současném režimu obdobně jako Charta 77: nutí současnou moc dodržovat své vlastní zákony, jež ovšem ona sama soustavně svévolně porušuje. To je kromě jiného i pravá podstata strašlivého příběhu dálnice D8: již dávno mohla sloužit a snad by ani republiku nepřišla na tolik – stačilo pouze tak málo, aby náš stát dodržoval své vlastní zákony. Díky M. Patrikovi stále ještě nestojí spousta podobně nepromyšlených, pouze obdobnou zpupností mocných nabobů prosazovaných projektů: namátkou nádraží v Brně či dálnice mezi Brnem a Vídní."

0 5
možnosti

Patrik je ekoterorista pracující za výpalné a dobrý pocit z toho, že zkazí co může. Např. na R52 není jediný problém, vše bylo připraveno než začal on a jemu podobní vymýšlet nesmysly typu že nelze vést silnici přes Nové Mlýny ač ta silnice tam dávno je. Zajímavé, silnice která tam je mu vadí (pouze by se rozšířila) ale že tam vyroste nesmyslný akvapark to mu nevadí. Co se týká nádraží v Brně na tom mají podíl taky hlavně ekoskupiny a ekošašci že lidi musí jezdit z toho nedostačujícího humusu zvaného hlavní nádraží.

3 1
možnosti

Musím dát autorovi jednoznačně za pravdu v tom, že české úřady jsou katastrofa. Jisté místo, jistý plat, nulová motivace k aktivitě, snaze, zkvalitnění služeb. Obzvláště monopoly typu ČD kde není konkurence. Příklady?

- přes plné kecy o elektronizaci státní správy stále musíte např. u výběrek předkládat papírový trestní rejstřík (za 50,- Kč poplatek). Jednoduše buzerace občana, to nelze jinak nazvat

- jiný velice oblíbený a rozšířený nešvar: Úřad „A“ pošle občana k Instituci „B“ pro lestro, ten řekne, že to nedělá a že musí k orgánu „C“. Ten sdělí, že všichni jsou tupci protože to má na starosti „A“. Krásné kolečko. Asi ho již většina z Vás má za sebou.....

- zatajování informací, na které má občan dle zák. 106/1999 nárok – např. chcete vědět jakou pokutu úřady udělili třeba nějaké firmě co znečistila prostředí? Smůla, úřady v rozhodnutí pokutu zamažou, přestože to není osobní údaj!

A dalo by se dlouze pokračovat. I já jsem tedy velmi kritický a jsem pro občanský odpor, žaloby atd. Jako třeba po letech konečně soudy nazvaly věci pravým jménem v kauze Šumava: Kácení bylo nezákonné, zásah policie proti blokádníkům také!!! Viz: http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=800325

Nicméně přesto radím autorovi: zkuste psát méně arogantně a a povýšenecky, i ten policista, i ta úřednice jsou jen lidé...... piště prostě tak, abyste je neponižoval. Jinak se shazujete sám.

8 0
možnosti
Foto

dobrá, zkusím jiný přístup. upřímnost půjde tedy stranou

0 0
možnosti

Tak, abych vám to vysvětlil. Rodičovský příspěvek je dávka jako každá jiná. Dostáváte určitou část vašeho příjmu (do doby nástupu). A protože by tím ti "bohatí buržoazní šmejdi" mohli brát moc, sešlo se několik chytrých hlav, které rozhodli, že za tu dobu čtyř let nebude možné dostat více jak 220 000. Spousta lidí (matky křičící v televizi, stěžující si do novin) včetně vás ti to vyložila tak, že mají NÁROK na 220 000 tisíc. Nemáte, máte nárok na část z vyměřovacího základu. Úplně stejně by si mohli stěžovat bohatí (a oprávněněji než vy), že platí neskutečné pálky na daních a pak dostanou stejně jako ostatní, jenom 220 000. Oni ten systém dotují a platí to i vám, tak buďte trochu vděčný.

22 1
možnosti

Rozhodly, omlouvám se za hrubku.

0 0
možnosti

dalsi nazor cloveka, ktery nic nedokazal, ale ma "narok".

15 5
možnosti
Foto

Co jste dokázal vy?Ten člověk toho o sobě řekl hodně.Vy nic a kritizujete ho.

1 6
možnosti

Mně přijde vtipný, když o schopnosti druhých absolvovat základku pochybuje někdo, kdo není schopen napsat větu bez gramatické chyby.

Nicméně kus pravdy autor má, na státních úřadech skutečně pracuje spousta hloupých lidí, byť s formálním vzděláním, protože za ty zoufalé platy, které stát vyplácí, chce (nebo si může dovolit) pracovat málokterý schopný a chytrý člověk.

4 2
možnosti

Ono by tam i spousta lidí rádo dělalo, normálních a schopných, klidně za míň peněz než v soukromé sféře, za ten klid to i stojí.

Ale nemají šanci se tam dostat, výběrová řízení se vyhlašují pouze formálně s předem daným výsledkem (právě pro ty hloupé lidi, kteří jsou něčí známí, příbuzní, s někým spí (to je ve státní sféře docela častá kvalifikace) případně něco ví).

Pokud není nějaký nový zákon s novou agendou apod. tak se na úřad prostě nemáte šanci dostat.

2 0
možnosti

T37o23m80a44s 65V15a34r24g92a

28. 1. 2014 12:49

Díky že o tom píšete, Tomáši. Tyhle věci musí vyjít napovrch aby se s tím něco začlo dělat. Držím palce

6 2
možnosti

Taky nechapu vaase zaujetim, delat z lidi blbce.

Kazdy dostane na materske a rodicovske tech 200 tisic ,a je neprosto jeho vec , co s tim udela.

Takovou rodicovskou ma na zemekouli malokdo.

1 4
možnosti

M10a56r69t59i47n 13L35u70k17š

28. 1. 2014 19:37

v Americe napriklad materska neni, jenze chlap pri prumernem platu je schopen uzivit sebe, zenu, splacet hypo a jeste dve auta.... To v teto poprdene republice nejde !

10 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.