Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Jinak pro ty co si nerozkliknou můj článek. Vláda se za 60 let nezměnila, jen je už nehlídá Moskva a její dikce.

0 0
možnosti
JN

Zde vysvětluji v jedno odstavci, jak to je v reálu (toto potvrzuje každý sečtělí a světaznalí člověk) A propo Hasta la siempre Úsvit

 http://jardanovak.blog.idnes.cz/c/352387/Lidi-stale-oznacuji-rok-1948-1989-za-komunismus.html

0 0
možnosti
PK

P65a92v73e15l 18K79u20r18a19l

30. 11. 2013 13:07

Pointa je v podstatě jednoduchá...

mladí k volbám povětšinou nechodí protože v ideálním případě je jim jedno jestli nějaká vláda/samospráva existuje a nebo ne.

Ovšem pokud si ostatní zvolí osazenstvo samosprávy které se v něčem začne šťourat a mít nad nimi autoritu tak jí nechtějí.

Ovšem problém je více méně v tomto- tím že člověk jde k demokratickým volbám tak defacto dává legitimitu systému v tom že uznává že zvolený zástupce mu má právo vládnout... a o to jaksi ti mladí nestojí- nechtějí dát vládnímu/správnímu systému legitimitu - a tedy z jejich pohledu jim prostě nemá právo vládnout když ho nechtějí.

Stav který popisujete je dán naprostou neochotou těch protestujících se podílet se na systému jako takovém a protestu proti tomu aby je ten systém řídil a měl nad nimi autoritu.

Je vcelku pravděpodobné že někdo zvolen za řekněme TOPku jim dá více méně pokoj, ale komunisti mají otravnou tendenci začít něco zavádět a dělat a to od nich prostě ty skupiny protestujících nechtějí.

2 0
možnosti
HZ

Ano, komunisti mají tendenci zakázat na školách besedy s disidenty nebo dokument o Horákové... to naštve.

0 2
možnosti
Foto

Mladý člověk má čistý, volný mozek a vstřebává propagandu lépe, než člověk starý. Proto mladí lidé většinou na komunisty nadávají, neboť též propaganda na ně nadává.

0 1
možnosti
Foto

Toto je systémová mainstreamová propaganda (tzv. vymývání mozků opakovanou lží), která dosáhla vrcholu při prosazování Schwarzenberga za našeho prezidenta.

Naštěstí měla starší generace rozum a nevolila jej, jelikož by mladí skončili jako šikanovaní poskokové u západních firem, které nás zde vyučují "demokracii."

1 0
možnosti
Foto

Já jsem větší část svého života za komunistů prožil.

O sobě jen uvedu, že jsem se komunistou nikdy nestal, třebaže mi to bylo opakovaně nabízeno.

Na webu je těžké zjistit objektivitu, zrovna jako ve škole. Málokdo se snaží o objektivní zhodnocení období komunismu, většinou se objevují jen černoblílé názory.

Ale období komunismu zdaleka černobílé nebylo. Například neexistovalo, aby Vás podvodem někdo připravil o střechu nad hlavou a Vy jste skončil pod mostem. Šikana v zaměstnání bývala vyjímečná, dnes je naprosto běžná a nikde se svého práva nedovoláte.

Je zajímavé, že největšími komunistobijci u nás jsou katolíci, kteří sami mají máslo na hlavě a nechovají se o nic lépe než komunisté. Dá se říct, že obzvláště v diskusích zde na webu bývají velmi agresivní a nepřipustí jiný názor než, že komunismus byl pouze zločinný režim.

Nějaké úvahy jsem napsal ve svých blozích, pokud Vás to zajímá, tak něco ZDE: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/163280/Chce-cast-obcanu-komunismus-nebo-je-to-frustrace-ze-soucasnosti.html  ZDE http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/162941/Byrokracie-dnes-aneb-zlati-komunisti.html  a ZDE něco o porovnání některých režimů:http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/194111/Fasismus-komunismus-imperialismus-a-jejich-zlociny.html

0 1
možnosti
HZ

neexistovao, aby vás někdo připravil o střechu nad hlavou? Jak to,  že tedy mému prastrýci naložili nábytek a rodinu na vůz a poslali někam do pohraničí, zatímco jeho statek si rozebrali?

2 1
možnosti
Foto

J64o60s65e51f 20K93o11u65b70a

29. 11. 2013 23:13

Ach, jo...

To byla otrava, jít do obchodu a vůbec se nezajímat o to, zdali tam prodávají bezpečné hračky pro děti, jídlo v restauraci má stejnou gramáž, složení a cenu v Aši jako v Praze.

Ach, jo...

To byla otrava mít ještě před maturitou, vyučením jisté umístění a připravené pracovní zařazení hned po prožitých posledních prázdninách!

Ach, jo ....

Každý musel do práce a to si ještě mohl vybírat, zda přijme práci, kde se upíše třeba na 10 let a oni mu za to dají podnikový byt nebo nenávratnou půjčku na stavbu rodinného domku. Ach, jo...   A ve spořitelně po narození potomka mu odepíšou z novomanželské půjčky 4.000,- Kčs Ach, jo...   Například jistota, že pokud budu makat a neudělám průser, budu mít práci třeba až do penze, lidi neskutečně deptala...  Ach, jo.... Neskutečné násilí bylo pácháno na nemocných. Místo, aby byl vybírán regulační poplatek u lékaře a poté v lékárně včetně tučného doplatku jako v každé demokratické společnosti za léky, odbyli pacienta tím, že za jeden recept musel zaplatit jen jednu korunu a operační lůžko bylo vždy k dispozici jak pro otylého, tak pro štíhlého. Léky byly podávány personálem nemocnice a nemuseli jsme běžet do lékárny, kde to zaplatíme z vlastní peněženky, abychom dopřáli svým blízkým předepsanou léčbu lékařem při pobytu v nemocnici! Ach, jo... A co teprve vnucování sociálních jistot, že si můžeme s rodinou vyrazit na podnikovou dovolenou a vybrat si z několika nabídek, kde uhradil podnik polovinu ceny. A po odpracování 25 let v pracovním procesu měl člověk právo na odměnu  a také při dosažení různých životních jubileí. Ach, jo...           Ženský si vybrečely oči , když odcházely do důchodu po porození dvou dětí již v 55. letech. Kolik lidí tenkrát snilo o tom, aby mohli pracovat o 10 - 15 let déle. Ach, jo....

3 1
možnosti
PK

P42a60v12e81l 30K15u92r55a13l

30. 11. 2013 13:12

Jenom jaksi to dopadlo tak že tenhle systém který spotřebovával energie a suroviny dalece nad rámec své produkce (praktikován v celém východním bloku) v podstatě jako velké hejno klíšťat vysál svého hostitele (SSSR) který upadl do bezvědomí a jeho krev (ropa, plyn kovy) nestačila na to udržovat jak své tělo tak klíšťata východního bloku.

No a tak sezhorutil a klišťatům co se pustili domnělé mrtvoly nezbylo než se... mrtvola se sice dala dohromady právě díky tomu že už krví nemusela živit kl획ata ale to je nám houby platné... 

To co píšete se nikdy nevrátí... pokud tedy někdo znovu nevzkřísí východní blok jako celek. Bylo to příliš drahé na fungovaní.

1 0
možnosti

Paměť je selektivní, pamatuje si z minula spíše to dobré. Takže z pověstné fronty na banány je pokec s kamarádkami, "všichni měli práci" znamená, protože "v poledne se šlo na oběd a do práce jsme se už nevraceli," společný nepřítel pomáhal udržovat vztahy, člověk nemusel v případě neúspěchu nadávat sobě, mohl nadávat na ty nahoře (což mu zůstalo a dělá to doteď, akorát to nezní tak věrohodně, k tomu jsou komunisté mnohem lepší), k tomu, aby byl jeden "in" stačilo umět něco sehnat (což uměl skoro každý, kradlo se sice v malém, ale všude) či zařídit a hlavně - byli mladí, krásní, zatímco dnes... no, o 23let starší ;-)

3 1
možnosti
Foto

Víceméně opravdu neutrálně shrnuto :)

3 0
možnosti
Foto

Komunisté by nedovolili rozkrást hospodářství a rozprodat skoro všechno do zahraničí, udělat republiku nesoběstačnou a závislou téměř ve všem na cizině - proto jsou po zásluze rehabilitováni.

3 4
možnosti
RL

R85a19d13e28k 15L49u33k18á14š

29. 11. 2013 22:42

Vždyť to rozkradli právě ti komunisti. Z předlistopadových následníků Marxe a Lenina, budovatelů lepších zítřků ve jménu socialistické republiky, dělníků a rolníků se stali nejhorší imperialisti!

3 2
možnosti
RL

R91a54d70e50k 48L61u60k22á11š

29. 11. 2013 18:36

Práce byla pro mnohé lidi pouze "zaměstnáním".

Píchačky byly papírové, příchody a odchody se daly dopsat ručně.....

Kdo chtěl tak kradl a většinou to nikomu nechybělo.

Během dne jste 2x navštívil kantýnu.

Chlastalo se všude, nikomu to nevadilo.

Co se nestihlo udělat, to se vyrobilo "papírově". Na obchodech visela půl dne cedulka "Příjdu hned". Úředník byl Bůh. Otec  pracoval jako řidič. Během dne přijel  domů na kafe nebo na šlofíka. Někdy odstavil Tatru a zašel si na ryby. Materiál co nakrad, má na baráku dodnes. Pak se kolečko se dokreslilo pentilkou a všichni byli spokojeni. V okolí  nádraží se pohybovaly tlupy drážních dělníků s přihlouplým výrazem způsobeným celodenní konzumací výčepních lihovin.Vlaky měly neustále zpoždění, rychlíky několikahodinová. Atd...................

6 1
možnosti

Teď, ale vysvětlete, že přestože spousta lidí se flákala, tak ta jejich komunistická firma to utáhla bez dluhů. Zkrátka tady byla spousta lidí, kteří dělat museli i za komunismu!

No a z dnešních dluhů nás snad nevyhrabou, ani naši děti. A co bude, až to najednou praskne a nebudou peníze na výplaty, ani potraviny, tak to nechci vidět.

Tak se můžete modlit, aby nám ty dluhy stále někdo poskytovat, ale věříte tomu, že to vydrží?;-D

7 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.