Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

o této výrobě shodou okolností něco vím...(znám i provozy výrobce). Sklo byste měl mít kalené! Jinak si koledujete při rozbití o pořádný průšvih. Pokud si při rozbití např. děcko přežízne tepnu, brrr, ani nechci pomyslet. Udělat si to sám a ušetřit za firmu...ok, chápu, ale s tím sklem to fakt zvažte. Jen folie není dostatečnou náhradou. Kalené sklo je výrazně pružnější...a když už se rozbije, tak na neostré kostičky podobně jako autosklo.

Jinak, šikovný.

0 0
možnosti
Foto

Když jsi takhle zkoumal trh...nenarazil jsi někde na dveře roletové (stahovací) vertikálně?:)

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Karle, no nepídil jsem se po nich, ale to budou garážová vrata ne? nebo dvířka u kuchyní se dnes dělají roletová. Také rolety do oken. no asi by nebyl problém to předělat na dveře ;-)

0 0
možnosti
AJ

Normálně by mi váš příspěvek nestál za reakci, nakonec "čtenost" vašeho truxy vám napoví sama za sebe- je to sebestředný trapas.

Ale kdo někdy viděl úrazy dětí, které pořezalo či zmrzačilo sklo, tak nemůže nereagovat.

Píšete, že jste koupil sklo s bezpečnostní fólií, možná dodavateli lze věřit, ale sklo taky něco váží a pokud nastane pnutí, sklo praskne,tím se uvolní a vlastní vahou, třebas nalepené na fólii, se zřítí. Aby váš experiment byl bezpečný, musel byste mít sklo, které se po rozbití rozpadne podobně, jako je to u skel dnešních automobilů.

Já sama znám dvě děti po úrazu skla, jedno (dívka) má navždy znetvořený obličej a chlapci to amputovalo prsty u pravé ruky...

To, proč jsou celoskleněné dveře tak drahé, má své dobré důvody.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. Truxa je prostě věc, kterou kdo si chce přečíst, ať si přečte :)  je to blbost ze školy, taková legrace psaná před mnoha lety.

Ale zpět ke dveřím. Dveře jsou drahé proto, že je cena třeba o 300 procent nadsazená. Lze si ale pořídit mnohem levnější , třeba za 8000 jsem viděl v Baumaxu. Ty dveře mají jistě certifikaci. Troufám si ale říci, že mé domácí za 5000 jsou lépe udělané než ty z Baumaxu za 8000. Mám také díte a nebojte, nechci se ho zbavit. Nevím, proč by vám měli ve sklenářství lhát o jejich bezpečnostním skle. Víte, pojezdy které jsem na sklo použil jsou do 100 kg, předimenzoval jsem je. Ty z Baumaxu budou do 50 kg. Mé sklo je lepené, 8 mm tlusté.

Nicméně máte pravdu, tyto typy dveří jsou nejspíše více nebezpečné. Ale mé budou stejně nebezpečné jako z obchodu.

je mi líto že znáte dvě děti po úrazu skla:-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2636x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.