Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výkresy Gaudího staveb skutečně mnoho neříkají, ani by nomohly. Dělal ale podrobné modely, podle kterých se to stavělo. Že někdo něco takového navrhl mě ani tak neudivuje, jako to, že to bylo postaveno. Sagrada Familia měla zůstat nedokončená. Doplňované části jsou již jen napodobeninami Gaudího výtvarnosti a tudíž vzniká názorový slepenec dílo kazící. Ale i Gaudího návrh s dvanácti věžemi byl již přehnaný.

0 0
možnosti
Foto

gudí jich navrhl jen 12? kde se vzalo těch 18?

0 0
možnosti
JS

J53a46n 51S78e86i18d13l

22. 12. 2013 10:24

Také jsem jí viděl na vlastní oči a je to fakt úplně něco jiného, než co člověk zná. I ten jeho park je jako z jiného světa. Nejsem "posedlej" kulturou, raději se zajdu podívat na Nou Camp :o) , ale tohle bylo příjemný místo a stojí za návštěvu! Rád bych se tam podíval znovu...V

1 0
možnosti

Supr fantasy kostel vychází z přírodních motivů zvenku i v konstrukci, což je nejen geniální ale i logické. Člověk jen těžko chápe, že to z kamene drží pohromadě, ale asi na to mají nějakou dobrou technologii. tak nějak mně přípomíná fllm Avatar.

1 0
možnosti
Foto

díky těm přírodním motivům je celá stavba ještě více neuvěřitelnější

0 0
možnosti
JP

J36o63s93e49f 85P90o92t81r

21. 12. 2013 20:43

Palma di Mallorca - monumentální  katedrála postavená na místě mešity. Při vchodu dovnitř mě nejvíc upoutalo barevné okno nad hlavním oltářem, neskutečně přitažlivé, harmonické, krásné. Pak nám průvoce řekl, že je to dílo Gaudího.

2 0
možnosti
DT
VK

V62i43l46é52m 24K73o42s

21. 12. 2013 16:36

Asi jsem primitiv, ale mně to přišlo jakoby nevěděli, jak pokračovat a je to tam naplácané páté přes deváté. Navíc stavět něco přes 100 let je samo o sobě trapné. Připočtu davy asiatů a je z toho podprůměrný zážitek na skvělé cestě po Španělsku..

1 1
možnosti
DK

Stavba trva dlouho, protoze je financovana pouze z daru (zminka o dotacich v nekterych clancich vznikla zrejme nespravnym prekladem). Mimochodem kolinska katedrala se stavela 632 let...

1 0
možnosti
MH

Barcelona a Praha jsou moje nejoblíbenější města, troufám si říct, že kdo nebyl v BC jakoby nebyl.

1 0
možnosti
Foto

to je zajímavé. Já vždycky říkal, že kromě Gaudího staveb tam nic k vidění není. Ale to je jen můj vkus. jinak Prahu beru jako nejhezčí město evropy. můj názor

1 0
možnosti
LJ

Jestli se nepletu, tak katolická církev se chystá prohlásit Gaudího za blahoslaveného. Vaše fotografie mne přesvědčily, že oprávněně.

3 0
možnosti
Foto

na fotkách to tak nevynikne. Chce to vidět na živo. Možná budu za troubu, ale já do roku 2007, vůbec nevěděl že něco takového existuje. V příštím díle u Gaudího zůstanu a napíšu něco o jeho domech a parku. Ty domy jsou snad ještě neuvěřitelnější než tahle katedrála. Možná je to tím, že byly dokončeny

5 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2634x
Po složení maturitní zkoušky jsem nečekaně odcestoval ještě před předáním diplomu. Na cestách jsem zůstal 7 Let, navštívil jsem několik zemí, živil jsem se většinou v restauracích a barech jako číšník či barman, ale i jako řidič. Po narození mé dcery jsem se vrátil s rodinou zpět do Čech, kde jsem po dobu mateřské dovolené studoval finance a pracuji jako finanční poradce. Mým koníčkem je renovace domku a psaní. Pomocí blogu bych chtěl publikovat mé zkušenosti a příběhy.