Diskuse

Dávej, ber!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M61

29. 3. 2010 13:43
Jste z ODS,

tedy ze strany, která se v porovnání s levicí snaží prosazovat odpovědnost všech subjektů za své jednání. Pokud do ODS patříte, měl byste uvažovat v těchto intencích a ne jako člověk, který spravuje kasu a je naštvaný, že mu z ní ubylo. Měl byste také opustit paroubkovské uvažování, čemu obyčejný člověk rozumí nebo nerozumí, protože žádná kategorie obyčejného člověka neexistuje.

Rozhodující je, kdo má mít za co zodpovědnost a ne, kdo co platí nebo neplatí. Zodpovědnost majitelů za přilehlé chodníky je socialistický nesmysl a je dobře, že zákonodárci prosadili její zrušení. Něco vás to stálo, ale je to v pořádku. Nikdo vás nenutil najímat firmu. Třeba by šlo sehnat více placených dobrovolníků, třeba jste mohli využít nezaměstnané, třeba jste mohli uspořádat masivní akce na vysvětlení občanům, že mají uklízet dál (pokud chtějí za zvýšený příjem z daní třeba nový bazén), jenom už nejsou odpovědní za škody.

0 0
možnosti

petrph

29. 3. 2010 10:17
ten problém je jaksi někde jinde

Neboli, když "cena práce" toho odklízení sněhu je oněch 21 milionů, jakto že se uvažuje o firmě co to udělá za 150 , 200 milionů, a některé pražské čtvrti, či města tu cenu platí???

Asi každému dojde, že pokud by se podobně předem počítala reálná cena práce všech nabízených veřejných zakázek, (a hlavně, výsledná cena by se od ní nesměla příliš lišit), bylo by tady ráj na zemi a daně by jsme nemuseli platit skoro vůbec :-)

0 0
možnosti

nejchytrejsi

30. 3. 2010 21:59
Re: ten problém je jaksi někde jinde

:)  trefa do cerneho...schvalne jestli pan chalupa napise blog kde nam sdeli kolik prace dela radnice prahy 6 sama. Tedy bez najatych pravniku, dodavatelu sw, konzultantu vseho moznyho, auditoru, uklizecu, zahradniku atdatd..Obecne se z uradu stavaj slechticky dvory, ktery davaj praci, to i za bolsevika se tam vic makalo. Ale setrit se bude na porodnym:).

0 0
možnosti

nejchytrejsi

28. 3. 2010 22:52
nazor jednoho blogera...

Byl tu bloger co navrh celkem peknej zpusob. Snizte tem majitelum nemovitosti dan z nemovitosti, resp. nejakou formou vratky vrate pokud nejde snizit, za to ze ten snih shrabou samy. Nebude treba investic do kostat, vest, koordinatoru, voranzovejch popelnic...ty spravci maj vetsinou vercajk svuj. Hm ?. Btw posledni dva roky se Praha6 zvolna meni ze zelenyho mesta na betonovy hnus(zastaveni ruznych proluk, kajetanka, blanka atd), nasi potomci na nas budou nadavat stejne jak my na komunisty co sme si nechali znicit, ackoliv litera zakona je jiste dodrzena :/ .

0 0
možnosti

Don don

28. 3. 2010 20:46
no

v celku souhlas, ale dávej ber zpívá náš milovaný Sagvan Tofi:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1950x
Studoval žurnalistiku, politologii a historii, promoval na právech. V roce 1997 působil v pozici mluvčího Vlády ČR. Od roku 2002 je starostou Prahy 6, od roku 2006 člen Zastupitelstva hlavního města Prahy. Od roku 1992 je členem ODS.

Seznam rubrik