Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NS

akademik Richard

15. 1. 2009 17:18
nahodou je to super

R^ cerny ma bod

0 0
možnosti
PM

nonick

15. 1. 2009 15:05
Uvedení české vlády v omyl = úmyslný podvod výtvarníka

Pokud návrh vyhrál právě proto, že se vládě zalíbil Černého "nápad" s makrokitem, který měl být společným dílem 27 evropských výtvarníků, a pokud již tehdy výtvarník věděl, že dílo zrealizuje sám, jde o podvod, navíc kamuflovaný katalogem s uvedním ostatních (smyšlených)výtvarníků...Autor evidentně přestřelil a teď se omlouvá všude a všem - české vládě...ostatním státům... výtvarníkům, kteří s dílem nemají nic společného...Nemluvě o tom, že ani samotný nápad se stavebnicí není zdaleka originální ( použila ho již v minulosti skupina Monkey Business v klipu Kit Bike) Rv

0 0
možnosti
CK

Chlupaty Knedlik

15. 1. 2009 14:37
Dalsi uniformni moralista

se prave vyblil

0 0
možnosti

balonek

15. 1. 2009 13:34
sralbotko, upocenej

0 0
možnosti
BH

baryk

15. 1. 2009 12:35
Dílo D.Č. se mi moc líbí!

Stejně tak jako budou všichni čeští "architekti" plivat na Chobotnici, budou plivat i všichni čeští "umělci" na díla D.Č. Jenom proto, že tomu nerozumí či je to neoslovuje. No a pak jsou lidé, kteří tomu rozumí a ještě se jim to třeba i líbí, ale ti sem nepíší. Udělám výjimku a přidám svůj komentář, abych vylepšil panu autorovi úroveň pokleslých příspěvků. Tedy:

Poslední dílo D.Č. je téměř bezchybné. Snad bych jen z pozice Čecha uvítal, kdyby ČR byla znázorněna i třeba jako turecký záchod, než se chlubit blbým prezidentem... Z tohoto pohledu dopadla ČR nejhůře, neukázala se její karikarura, ale pro jednou zvítězila pravda;-)

0 0
možnosti
KP

kackapohodarka

15. 1. 2009 13:26
Re: Dílo D.Č. se mi moc líbí!

autor prece ale nepise o dile jako takovem, o jeho umelecke hodnote, ale o tom, ze system zadavani zakazek je u nas jaksi nekontrolovatelny a v pradnem bordelu...takze nevim, jak jine prispevky autora, ale tento podle mne poklesly neni, kdyz vite, co ctete ;-)

0 0
možnosti
C

ctenar1970

15. 1. 2009 12:21
za nekolik dni "vest EU" :zadny vysledek,same skandaly

Rv(Y)

0 0
možnosti
RM

Trent-R

15. 1. 2009 11:56
...

Nic jste nepochopil. Dílo není o tom, někomu se smát. Jmenuje se Entropa - od slova entrocentrismus, čili stereotypní pohled pohled jedné kultury na kultury ostatní. Toť vše. A jako takové to dílo splňuje svůj záměr.

0 0
možnosti
AH

alex hart

15. 1. 2009 12:25
Re: ...

O tom ale autor nic nepíše.

.

Autor píše o objednateli díla, a podmínkách její realizace zadaných a financovaných vládou ČR. A také píše o postoji českých představitelů, kteří když jde do průšvihu, tak ani nemají tu odvahu veřejně přiznat že si právě toto objednali. Ono to totiž docela dobře zapadá do reklamní kampaně "Evropě to osladíme".

Ale oni teď od toho dávají ruce pryč a dnes říkají, že byli podvedeni. Jinými slovy ale říkají o sobě ještě něco horšího. Že si něco objednali, ale nebyli schopni si včas zkontrolovat plnění. To je totiž u jakékoliv objednávky vždy nutné. Jinak se právě vystavujeme tomu riziku, že si kupujeme něco a pořádně nevíme ani co. A to je podle mne daleko větší ostuda, než jen nějaké kontroverzní umělecké dílo.

Tak bych řekl, že jste spíše nepochopil Vy...!

0 0
možnosti
M

myshiczka

15. 1. 2009 11:23
Nechápu...

Umění je přece od toho aby šokovalo a ne aby se líbilo (a zavděčilo se) všem...

0 0
možnosti
JD

Mafrinka

15. 1. 2009 11:54
Re: Nechápu...

Umění je od toho aby šokovalo? To slyším poprvé. Vím, že šokovat může. Ale že by to byl jeho cíl...

0 0
možnosti
A

aussie

15. 1. 2009 8:21
Je to to nejlepsi, co kdy cerny udelal

a jsem jenom zvedavej, kolik potrefenejch husi se este ozve... nikoho asi neprekvapi, ze prvni vystrelili bolsevici z bulharska ;-D kdyz staveli eifellovku, bylo proti 90% obyvatel parize, odpor proti chobotnici na letny si pamatujeme vsichni... obecne plati, ze cim je odpor prosteho (a primerene blbeho) lidu vetsi, tim lepsi napad (dilo, obraz, stavba, cokoli) to je...

0 0
možnosti
WS

wandering star

15. 1. 2009 8:24
Re: Je to to nejlepsi, co kdy cerny udelal

To je jako když řeknete "nejhezčí holka z ošklivince".

0 0
možnosti
ZK

SID09

15. 1. 2009 7:49
Aspoň bude sranda

až se vrátí všichni politici z dovolené, tak budou čumět jak péra z gauče. Jsou to většinou staří páprdové, takže se asi můžem dočkat ještě roztodivných reakcí. Nevím kdo soutěž vypisoval, koho všechno oslovil a proč neoslovili i mě a kdo vybral vítězný návrh. Nevinil bych autora dílka za to co postavil - on každý umělec je nějak ujetý. Spíš bych vinil ony zadavatele, kteří se chtějí zviditelnit nesmyslnými reklamními kampaněmi, kterými chtějí oslavovat sami sebe. V tomto smyslu s autorem souhlasím. Naše vláda si dělá co chce, aniž by to rozum soudného člověka jakkoliv bral.

0 0
možnosti
AH

alex hart

15. 1. 2009 12:14
Re: Aspoň bude sranda

Ale vždyť právě o tom je celý autorův článek zde na blogu!

.

To jen řada diskutujících píše o koze, zatímco autor o voze!

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 747x
Kouč a terapeut v soukromé léčebně závislostí, běžec dlouhých tratí, příležitostný básník a spisovatel 

 

Seznam rubrik