Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Cenzurovany_bogan

4. 11. 2010 13:03
Ptal jsem

se včera - tedy dnes znovu - co byste psal, kdyby podobně válcovala sněmovnu ČSSD s Paroubkem v čele - dejme tomu třeba v tom, že 8 hodinová pracovní doba se mění na 6-ti hodinovou  a ODS podala stížnost a druhá otázka - vy jste absolvent VŠE??

0 0
možnosti
TB

Primak

4. 11. 2010 13:21
Re: Ptal jsem

Nepsal bych nic, protože ODS by stížnost nepodala. Nepodala jí ani na jaře 2010 kdy byla ona obejita při schvalování zrušení zdanění zaměstaneckých výhod. V hypoptetickém případě  bych napsal článek že už ji došla trpělivost, neboť byla obejita podruhé.

Vy jste nepochopil, že co mne vadí je to pokrytectví ČSSD, která jednou říká ano a jednou ne, dle toho jak se jí toho hodí, Ve vašem hypotetickém případě  by ale ODS byla vždy obětí, které se konečně ozbala. Nyní je jednou obětí ODS a jednou ČSSD - skore je vyrovnáno.

0 0
možnosti
M-PVY

madqwert - politicky vezen yDnes

4. 11. 2010 13:00
za tohle ti snad ODS nemuze ani zaplatit

rozdil je v tom, ze v pripadech v minulosti doslo pouze ke zrychleni legislativniho procesu... nyni dochazi k obchazeni senatu a vysledku voleb Rv;-D

0 0
možnosti
TB

Primak

4. 11. 2010 13:18
Re: za tohle ti snad ODS nemuze ani zaplatit

Obcházení senátu a čímpak? I v případě projednání v oranžovém senátu by zákon byl schválen díky přehlasování většinou 118 hlasů v poslanecké sněmovně. Kdyby exisatovala reálná možnost, že  ČSSD zabrání přijetí těchto zákonů a vládní koalice by jí tímto trikem vzala tuto možnost, pak by jste měl pravdu. Takto jí nemáte. Je to totiž opět pouze technickézrychlení legislativnéího procesu, ze kterého ČSSD udělala politické téma.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti

ellukas

4. 11. 2010 12:30
Bez návrhu pravicové vlády

by ta Sněmovna stav legislativní nouze nemohla vyhlásit.

0 0
možnosti
TB

Primak

4. 11. 2010 12:32
Re: Bez návrhu pravicové vlády

A?

Nějak mi uniká smysl tohoto argumentu. Vždy o vyhlášení stavu legislativní nouze žádá vláda.

0 0
možnosti

vodní želva

4. 11. 2010 12:17
Loni, letos, kdykoliv.

J8 mám s projednáváním zákonů ve stavu legislativní nouze problém skoro vždy. Ono toti ž v právní teorii je možnost projednávání zákonů ve stavu legislativní nouze po,ěrně jasně definováno.  Tady se do stavu legislativní nouze podle mě dostávají zákony, které se nestihly připravit včas. Moje maličkost s tím má problém.  A já mám takový dojem, že si na to strany zvykají a něklteří asi mají představu, že když je něco potřeba rychle, tak se to šoupne do legislativní nouze. Tady je jedno jwstli to prosazuje Petr z ODS nebo Pavel z ČSSD, tady se jedná o neschopnost bez rozdílu trika.

0 0
možnosti
TB

Primak

4. 11. 2010 12:23
Re: Loni, letos, kdykoliv.

Prošel jsem si historii od roku 2002 (díále jsem neměl nervy a čas) a musím říct, že až do loňského roku se vláda alespoň snažila předstírat, že to souvisí s nějakou událostí (povodně, nález ústavního soudu atd.) byť se potom v rámci legislativní nouze schválilo i pár zákonů, které z řešení dané situace vůbec nesouviseli.

Řekl bych, že je problém v tom, že ta definice není dostatečné. Je tedy nutné buď upravit na velmi silné ale velmi omezeně užívané pravidlo. Nebo naopak z toho udělat hojně užívaný nástroj pro rychlé schvalování.

MNě v tuto chvíli pouze vadí pokrytectví CŠSD - jednou je to OK, když se to hodí jí, po druhé to OK není.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
K

KJV

4. 11. 2010 12:10
Poznámka k věci

Proč by měly být zpochybněny a zrušeny předcházející dva zákony schválené za stavu legislativní nouze? Proti tomuto stavu legislativní nouze nikdo nevznesl stížnost k Ústavnímu soudu a proto je tento soud neřešil a řešit nebude. ÚS bude řešit jen tu stížnost, která je mu k rozhodnutí dána, on sám z vlastní iniciativy žádné soudní řízení nezahajuje.

0 0
možnosti
TB

Primak

4. 11. 2010 12:15
Re: Poznámka k věci

Protože vznik precedentu umožní takovou stížnost podat. Kdokoliv ji v tu chvíli může podat, pokud se bude cítit těmito zákony poškozen. Vzhledem k tomu, že těmi zákony  byly sníženy příjmy téměř všech obyvatel i fitrem působích na v ČR lze s poměrně velkou pravděpodobností předpokládat, že se někdo ozve. Stačí pouze jeden člověk který třeba například díky zvášeným stropům zaplatil na pojistění více.

Takže proto.

0 0
možnosti
R

Re.pe.te

4. 11. 2010 11:33
Pane Balvíne,

(ač jsem zřejmě stejně jako Vy nelevicový volič) nesouhlasím s Vámi. A to z jednoho prostého důvodu.

Všechny strany nynější nelevicové koalice nabízely nový styl politiky, slušnost, nynější premiér dokonce deklaroval, že v případě vítězství bude s opozicí jednat. Prostě politiku ve stylu "nejsme jako oni".

To, co mám nyní možnost sledovat není nic jiného než paroubkovský styl "parní válec". Kdyby volby do senátu dopadly vítězstvím nynější koalice, stav legislativní nouze by vyhlášen nebyl. A s tímto stylem jednání se nikdy nemohu ztotožnit, tohohle jsme tu měli před listopadem 1989 docela dost a to více, než 40 let, nebo ne?

0 0
možnosti
MM

inženýr

4. 11. 2010 11:05
Kraken Balvín.

No - buď jsem hloup, nebo dobře zaplacen. Modrý onanista.EU

0 0
možnosti
PW

Baier

4. 11. 2010 11:02
Autore,

na Vaše myšlení působí Vaše krátkozrakost?

0 0
možnosti