Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gašpo_3

31. 1. 2012 21:28
Gratulujem k skvelému blogu, dávam karmu

a prajem dobré nervy v diskusii s eurohujermi, respektíve užitočnými idiotmi.;-)

A doporučujem jeden veľmi zaujímavý článok:

http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/rok-2012-kdo-utece-vyhraje/

0 0
možnosti

hafusak2

31. 1. 2012 12:52
Tu smlouvu vidím jako jasné varování a alibismus.

Varování nezodpovědným, že se v případě průšvihu na ně všichni vykašlou a nechají je klidně padnout na ústa do sr/píp/ a alibismus těch odpovědných, že až budou žádáni o pomoc, mají se na co vymluvit, aby žádnou pomoc poskytovat nemuseli.

2 0
možnosti

petrph

31. 1. 2012 10:41
proboha, zaplaťpánbů za co?

Copak my tady máme zajištěno, že tu budeme mít trvale takovou rozumnou vládu, která by to dokázala finančně uřídit ,jak píšete "nalézt řešení, které je pro každou zemi jiné" ???? Řekněme že teď tu máme Kalouska který se aspoň snaží osekávat výdaje státu abychom se nemuseli ještě víc propastně zadlužovat.  .Ovšem, tahle vláda max.za 2 roky končí, patrně vyhraje populistická vláda (nemusí být čistě levicová) , a ta pak může vesele rozhazovat a půjčovat si další desítky a stovky miliard, na populismus  na armádu, na předražené státní zakázky, na další rozšiřování úřadů..Co jí v tom zabrání? Nic.Zatímco, v případě připojení se k dohodě EU by na ně dohlédl aspoň Brusel.

A jinak - dotací z EU se pochopitelně vzdát můžeme (Dobeš nic jiného nedělá). .Ovšem, příspěvky do EU budeme platit ve stejné výši -ty zase na vyplácené dotace nejsou přímo vázány. (A vázat jejich ukončení na reciprocitu vypočtené částky kolik už nám EU dala)-to už je politicky zcela neprůchodné,to snad chápete

0 0
možnosti

Primak

31. 1. 2012 10:50
Re: proboha, zaplaťpánbů za co?

Opět začnu kopií z přechozím odpovědí: Btw. článek jsem psal s vědomím toho, že se sice jedná o ekonomicky správné řešení, nikoliv politicky průchodné. Skutečně netrpím naivitou.

právě proto co jste sám napsal - nezodpovědnou vládu totiž  nezastaví nic - ani brusel, který je sám o sobě  typickým představitelem neefektivního rozhaztování. Zde je totiž základní rotzdíl - Vy považiujete Brusel (jeho politiky) za autoritu, která jedná ve  rposěch všech, já ho považuji za louzttkový moloch, kterým Neměcko a Francie  řídí a ovládá zbytek Evropy ku prospěchu svému. Mimochodem evropský pralament je řízen především levicovými socialisty, obávám se, že očekávat  od EU, že bude aktivně bránit socialnímu populismus - to je  také velmi naivní :-)

TB

2 0
možnosti

dejwyd

31. 1. 2012 10:26
Vážený pane

Vaše argumentace je vskutku pozoruhodná. Jako ekonom a analytik byste si mohl uvědomit, co říkáte, když tvrdíte něco o volném trhu, nikoli tlaku. Izolacionismus tady již byl například.

Další zajímavý argument je, že bychom měli "omezit příspěvky do unie" tak, aby v dohledné době došlo k takovémuto "splacení" již přijatých dotací ? Možná byste měl říci něco jiného - jako hrdý Čech ode dneška nejenže přestaneme platit EU, ale i čerpat A ZÁROVEŇ v dohledné době při dohodnuté úrokové sazbě vrátíme do posledního eurocentu již inkasované dotace, co říkáte ? Vyrovnaným rozpočtem a splacenými půjčkami přece nejlépe ochráníme naše hrdé češství a s EU budeme jednat jako rovný s rovným na základě oboustranně výhodných smluv. Vivat Justitia, nám přece nikdo nebude nic nařizovat Rv

0 0
možnosti

Primak

31. 1. 2012 10:31
Re: Vážený pane

Ve článku se hovoří o vnitřním trhu.

Dále ve článku především říkát že bychom měli zastavit čerpání dotací  z EU. NMikoliv však proto, že chci chránit své češství (to je váš zcela nelogický závěr), ale proto, že doformují naší ekonomiku a posilují naši ekonomickou závislost na  EU.

A s EU bychom vždy měli jednat na základě oboustraně výhodených smluv - ostatně přesně toto je naspáno v preambuli většimy evropských smluv.

Příště lépe čtěte a více přemýšlejte.

TB

1 0
možnosti

twin

31. 1. 2012 10:26
Pokud TOPka dostojí své zodpovědnosti

za další osudy ČR a nedopustí, abychom se stali Běločeskem, tak tuhle nekompetentní vládu teď konečně potopí. Má jedinečnou šanci se stát hegemonem pravice a poslat mafiánské kmotry z ODS na smetiště!

0 0
možnosti

habit-.!..

31. 1. 2012 10:38
Re: Pokud TOPka dostojí své zodpovědnosti

... topka má jedinou ambici - stát se po příštích volbách spolu s lidovc paravánem, a kterým si to budou rozdávat socialisté s komunisty, jako už jsme to tady kdysi měli s "hegemonem pravice" jménem US...:-/

0 0
možnosti

pedro14

31. 1. 2012 10:18
tomasi nejste ve forme

a blyska se pise s

0 0
možnosti

Primak

31. 1. 2012 10:20
Re: tomasi nejste ve forme

Máte samozřejmě pravdu. Děkuji, opraveno :-)

TB

0 0
možnosti

Petrhans7.

31. 1. 2012 10:15
Já se naopak domnívám,

že tato vidlácká politika nepřinese nic dobrého. Mohli bychom si dovolit troch té frajeřiny za předpokladu, že by náš státní rozpočet byl v přebytku. Ale vzhledem k tomu, že nám jaksi fouká bída do zadku, tak si myslím, že to gesto bylo spíše takové buranské. Nejsem vůbec hrdý na to, že jsem Čech v této vytunelované, zlodějské, kmotrovské a mafiánské zemi. Tím, že zarazíme náhled na naší tunelovou ekonomiku, tím lépe pro zvýšení státního schodku a nehorázné další rozkrádání této republiky.

0 0
možnosti

Primak

31. 1. 2012 10:19
Re: Já se naopak domnívám,

Odmítnutí Dohodody o rozpočtové odpovědnosti vytvořené EU nutně neznamená, že se musí zvyšovat schodek našeho rozpočtu. Nemám vůbec nic proti tomu, abychom si dp Ústavy dali příslušná usnesení o rozpočtové odpovědnosti, která jsou potebná a šitá na míru naší ekonomice.

Problém je dám pouze tím, že  německo a Francie staví EU tak, aby sloužilo především jejich národním ekonomikám a pro ostatní bylo nevýhodné s tím, že ostatní budou dostávat  dotace.

Čím dříve to pochopíme tím máme větší šanci na přežití.

TB

2 0
možnosti

Karel Kubrt a tchýně

31. 1. 2012 10:11
Pane autore,

analytik musí asi být nutně naivní, jinak by dělal něco rozumnějšího. Nečas je lhář, mystifikátor a falešný. Nevěřím mu ani nos mezi očima. Nakonec bude souhlasit, jsme přeci součástí zdravého stáda.EU

0 0
možnosti

Primak

31. 1. 2012 10:16
Re: Pane autore,

Mohu jen kopírovat svoji předchozí odpověď:

Btw. článek jsem psal s vědomím toho, že se sice jedná o ekonomicky správné řešení, nikoliv politicky průchodné. Skutečně netrpím naivitou.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti

seelen

31. 1. 2012 10:00
Chlapče

Je načase aby Česká republika zastavila čerpání dotací z EU,;-D;-D už tímto plácnutím jsi jen pro legraci těm kteří z EU dotací žijí a to nejsou tzv.obyčejní.

0 0
možnosti

Primak

31. 1. 2012 10:07
Re: Chlapče

No dlouho mi nikdo neřekl chlapče. Možná byste byl sám překvapen, kolik neobyčejných lidí je přesvědčeno o škodlivosti dotací z EU.

Btw. článek jsem psal s vědomím toho, že se sice jedná o ekonomicky správné řešení, nikoliv politicky průchodné. Skutečně netrpím naivitou.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti

Indi.HK

31. 1. 2012 10:00
Třeba bychom zase mohli vyrábět cukr.

A z ekonomického zisku z této činnosti, platit EU sankce za překročení kvót.

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik