Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

enrique

29. 9. 2010 16:21
DLUH

Zdravím všechny, kteří vyvolávají bubáka státního dluhu a straší všechny bez všech rozdílu. Vy všichni, kteří voláte po odpovědnému přístupu k veřejným financím. Děláte z lidí blbce. Bude - li nastolen stav nouze a šetření, tak do kdy? Jak je možné, že budeme - li šetřit, tak nám nikdo neřekne do kdy? Kdy, při nastavené cestě bude náš veřejný dluh splacen? NIKDY!!! Protože je spousta černých děr jako státní dráhy, ředitelství silnic a dálnic, státní zakázky apod. Tam ušetřené spolehlivě zmizí.Upřímně...jděte k čertu!! Až bude nastaven splátkový kalendář s jasným a transparentním koncem veřejného dluhu. Až bude jasné,že co je s vybranými penězi, budu souhlasit s krácením mateřské, porodného atd. Ještě jednou ..... k čertu pane Kalousku a spol.

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 9. 2010 22:14
Dluhy jsou důsledkem privatizačního puče

Infrastruktura je zanedbaná pořád stejně, takže tam ty peníze nezmizely.

Při sjednocení Německa nedostala ekonomika NDR šanci se adaptovat na nové podmínky, proto zkolabovala a jedině proto bylo nutné cpát na východ takové obrovské peníze.

Pravicová vláda nešetří. Naopak nesmyslně vyhazuje naše peníze za žoldáky v Afghánistánu,

Státní dluh se určitě nikdy umořovat nebude. Kalousek to řekl zcela jasně.

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 9. 2010 14:17
ve skutečnosti

Nejde o to co je nebo není správné a jestli k tomu dali občané souhlas, ale co bylo a je politicky průchozí. Neboli, za minulých vlád bylo politicky průchozí nejen že se přidávalo státním zaměstnancům v přepočtu pár stovek euro (a důchodcům pár desítek euro), ale hlavně že se na ministerstvech rozkrádaly desítky miliard, a úměrně k tomu rostl i státní dluh. Za nové vlády je politicky průchozí, že se na ministerstvech bude rozkrádat dál (a přístup ministra vnitra nijak nenasvědčuje že by na tom chtěl něco měnit), zatímco se vláda pokusila citelně snížit platy státních zaměstnanců . Po úterní masové protestní akci 40 000 odborářů vláda vidí, že tohle politicky průchozí nebude. Už předtím jí utřel Ústavní soud pro soudce, a ono takových skupin co se vládě bude bránit, bude víc. nakonec aby vláda nedošla k názoru že politicky průchozí bude nechat to jak je a zase si půjčit... :-/

0 0
možnosti
O

Obludni_K

23. 9. 2010 21:16
Re: ve skutečnosti

vláda zkouší dělat bubu, aby později mohla jakoby blahosklonně tedy slevit ze svých požadavků, a vzít tedy milostivě u huby "o něco méně". Jenže tohle je cestička do peklíčka, protože rozházet si armádu i policajty najednou, to hodně pravděpodobně neustojí ani mnohem tvrdší režim než je v naší korupcí rozbředlé republice :-)))

0 0
možnosti
K

KJV

23. 9. 2010 13:14
Hádejte, kdo podle autora nemá na dluhu vinu.

Takže p. Balvín, když Vaši logiku důsledně uplatním, tak dluhy zavinili všichni, kteří v listopadu 1989 cinkali klíči a změnili režim, neboť umožnili vládu politiků, kteří republiku těžce zadlužili. Jediní, kdo, podle Vaší logiky, nemají na zadlužení vinu jsou komunisté a ti kdo je vytrvale volí. Komunisté zanechali republiku nezadluženou a na žádné vládě se od té doby nepodíleli.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

23. 9. 2010 13:22
Re: Hádejte, kdo podle autora nemá na dluhu vinu.

Není nevinných ....

0 0
možnosti
AT

Antek

23. 9. 2010 13:09
Státní dluh

Za bývalého režimu se tradovalo,že jsme bez dluhu,naopak-ostatní nám dlužili.Když někde dělám a mám přístup k penězům,nebo ke zboží,podepisuju hmotnou zodpovědnost.Proč by toto nešlo i u našich politiků?Hospodařili by mnohem lépe,kdyby věděli,že každou nesrovnalost by platili ze svého.Kupónová privatizace se jeví jako podvod tisíciletí,kauza s LTO vyšuměla do ztracena,předražené státní zakázky,atd.Od 89.všechny politiky pozavírat a hnát je k zodpovědnosti,obvinit je ze zpronevěry,vlkastzrady,atd.,těch paragrafů by se našlo určitě víc...

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

23. 9. 2010 13:22
Re: Státní dluh

Hmmm, vy byjste šel do politiky, kdyby jste musel podepsat hmotnou odpovědnost a ručit celým majetkem? Já tedy rozhodně ne a neznám nikoho soudného, kdo by ten flek za těch podmínek vzal. Vlastně znám dost křiváků, kteří by ten flek vzali, ale oni by potom udělali jako úprvní věc tu, že by tuhle hmotnou odpovědnost zase zrušili.

0 0
možnosti
E

escapada

23. 9. 2010 13:02
Máš v tom trošičku zmatek

JÁ pod žádnou státní půjčkou podepsaný nejsem . A drtivou většinu vypůjčených peněz utratili politici / převážně ODS a ostatních " pravicových " stran / na svoje žranice , dovolené , zahraniční nemovitosti , lety tryskáčem na fotbal , tenis , hokej a lyžovačku . Takže , směřuj svůj článek někam jinam než na "obyčejné " pracující lidi .

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

23. 9. 2010 13:19
Re: Máš v tom trošičku zmatek

Vyj ste ten slavný "obyčejný člověk"? Dobrý den, rád Vás poznávám. ;-)

0 0
možnosti
L

Lea26

23. 9. 2010 12:25
dluhy

Tak především dluhy nadělali politici a ti nesou vinu. Byla to špatná rozhodnutí, kdy jsme prohráli mezinárodní soudy a nyní platíme miliardy..To je taky součást dluhu. Dále předražené státní zakázky (kdy nejspíš někdo si vzal do kapsy obyvklých 10-15%). To také navyšovalo dluh. Dále rozdávání velkoryse určitým skupinám, za které někdo zaloboval a na což se nepočítalo, že se bude vybírat (třeba sociální pojištění se platí mimo jiné na důchody, ale ne na renty vojáků a policajtů) atd. Zákony, které umožňují miliardové daňové úniky, jsou taky prací politiků!!! Takže opravdu obyčejný občan za dluhy nenese žádnou vinu, jen za politiky trpí tím, že vydělává jen na různé odvody pro stát!

0 0
možnosti
PM

petrik1960

23. 9. 2010 15:48
Re: dluhy

svatá prostoto !

0 0
možnosti
C

cojanato

23. 9. 2010 12:14
To sned není možné !

Proboha, autore, nehodlám ani náhodou rozebírat Vaše dluhové propočty v časových faktorech. Ale, jak můžete srovnávat nsrovnatelné ? Takzvaný solidární příplatek či poplatek, nazývaný „sole“, t,j,, jednorázové navýšení daně z příjmů o 4,5% pro všechny příjmové skupiny, zavedený před 20ti lety v Německu, měl jiná specifika i účel.  Se stavem a příčinami zadluženosti ČR v současné době nemá německá varianta ve skutečnosti nic společného. Snad jenom to, že vše zase zaplatí všichni občané státu. Kdo jiný, že ?

Já jako občan, se nechci a nemám zájem se s nikým hádat, kdo něco zavinil, já si přeji a žádám, aby konkrétní viníci byli nalezeni, usvědčení a postaveni před soud. A bez ohledu na politickou příslušnost, tehdejší nebo současné postavení a kontakty. Vše provést stylem a metodami "padni komu padni", včetně finančních postihů, případně trestů propadnutí majetku ve prospěch státu !!!

Z Vašich vyslovených závěrů mám dojem, že chcete dělal za vším jen tlustou čáru. A my máme platit.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

23. 9. 2010 12:23
Re: To sned není možné !

Já v blogu četl něco jiného.

1/ platit to budete v každém případě, stát má totiž jediné podstatné příjmy ... z daní.

2/ nechejme emoce venku a hledejme dlouhodobě udržitelné řešení.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

23. 9. 2010 11:22
S tím placením to nebude tak horké.

Tvrzení, že dluh musíme platit všichni je nesmyslné. Bylo by dobré si všimnout, že daně se neplatí podle výše státního dluhu, ale podle zisku toho kterého plátce. Takže pokud neplatím daně, neplatím žádný dluh (pozor nemusím být zrovna sociální případ, ale třeba mám firmu zaregistrovanou na Slovensku nebo na Kypru (nepočítám s DPH)).

Pokud si někdo myslí, že pokud by stát nebyl zadlužený, že by se snížily daně, tak se hluboce mýlí. Přestaňte už myslet kolektivisticky, neustále přemýšlet nad imaginárním dluhem státu a začněte myslet na sebe, na své peníze a vlastní blahobyt. Ujišťuji vás, že i a absolutně zchudlém a zadluženém státě existují bohatí a prosperující lidé.

0 0
možnosti
TB

Primak

23. 9. 2010 12:01
Re: S tím placením to nebude tak horké.

Zajisté :-)

Jen drobná oprava vaší argumentace. Do výpočtu byl použit reálný dluh a byl rozpočítám na ekonomicky aktivní obyvatala na území ČR, tj. zde platící daně.

Jinak samozřejmě  je potřeba se postarat i o své osobní peníze.

0 0
možnosti

vodní želva

23. 9. 2010 10:54
Bohužel.

Z Vašeho článku mám pocit, že je nezbytně nutné výrazně zvýšit daně - to není příliš pravicové. 

0 0
možnosti
TB

Primak

23. 9. 2010 10:57
Re: Bohužel.

To není nezbytbně nutné. Jsou jiné cesty. Třeba zeefkivnění výběru stávajích daní a odvodů.

A pak, je otázkou zda zvyšivat daně přímé či nepřímé.

Článek byl spíše apel na lidi kteeří nyní stojí proti škrtům, dle mne škrty musí proběhnout jako předehra k reformám.

0 0
možnosti