Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Cenzurovany_bogan

13. 12. 2010 14:59
je

velmi zajímavé a příklady Jankovského, Řebíčka, a co já vím možná i Bárty a dalších a dalších ukazují, že je mnohem výhodnější brát  nizký plat poslance (a vzdát se prestižního postu  podnikatele) - je to podivné že ?

0 0
možnosti
TB

Primak

16. 12. 2010 22:51
Re: je

ANo velmi podivné..mne osobně to zavaní velkou nekalostí.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
N

nobi

10. 12. 2010 8:34
ach ta čeština

tvůj analytický mozek nějak nepobral základy češtiny viď? Takový nebo makový člověk

a takoví makoví lidi .Nauč se česki, aby takoví člověk jako já, mohl po takovích lidech jako ty přečíst tihle články, aniž by komentoval úroveň analitického,polytyckého mozku takovích lidí jako je takoví člověk jako pan Balvín.;-)

0 0
možnosti
TB

Primak

16. 12. 2010 22:53
Re: ach ta čeština

Uvítám Vaše korektury. Netvrdím že jsem češtinářský odborník. Moji doménou jsou čísla.

Domnívm se, že podstatné jsou myšlenky, forma by měla být až na druhém místě.

TB

0 0
možnosti
PZHSO

Pepa z Hongkongu, sponzor ODS

10. 12. 2010 7:24
Naši politici, na rozdíl od manažerů ve firmách,

nejsou odpovědní za nic, co tady za 20 let napáchali. Nenesou dokonce ani politickou zodpovědnost (viz Kalousek, Nečas, Schwarzenberg a další dinosauři). Za co byste je tedy chtěl nadstandardně odměňovat?

0 0
možnosti
TB

Primak

16. 12. 2010 22:56
Re: Naši politici, na rozdíl od manažerů ve firmách,

Nevím jestli jste si všiml, ale v článku píšu že bych zavedl vyšší odměňování až pro nově zvolené politiky. Jsem přesvědčen, že pokud se v bude v politice platit lépe, tak se do ní vrhnou lidé, kteří až dosud raději preferovcali soukromnou sféru, protože věděli, že by si ve státní sféře poctvivou cestou na dobrý plat nepřišli a krást se jim příčí. Přesně takové lidi potřebujeme v politice.

To vskutku není o Vámi jmenovaných pánech.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
A

averius

9. 12. 2010 16:54
Balvíne ,chtěl jste to nejlepší a dopodlo to jako vždy, že?

Balvíne, sliboval jste blog plný čísel  s tím, že si konečně počtu .

Jediné číslo, které jsem v blogu objevil je 100000.

Balvíne, předpokládám, že jste si představoval , že si vaše číslo podělím 2000 a dostanu číslo vašeho IQ.

Ale věřte, že mě to nenapadlo.

0 0
možnosti
TB

Primak

9. 12. 2010 16:59
Re: Balvíne ,chtěl jste to nejlepší a dopodlo to jako vždy, že?

Nebojte, slibovaný článek chystám. Čísla vyžadují přípravu. Tohle byla jen reakce na dnešní události.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
G

Gašpo

9. 12. 2010 13:15
Hmm, tak tento blog je úúúplne mimo

Predstava, že do politiky prilákate schopných ľudí na vysoké platy je na úrovni, kulantne povedané, veľmi prostoduchej.;-D

V súčasnom chorom systéme a zabehnutých štruktúrach tam schopný a čestný človek nevlezie ani za milión mesačne.

Viete prečo ? Pretože by bol neustále konfrontovaný s neochotou, lenivosťou, hlúposťou, politikárčením, čechraním peria, mafiánskymi chobotnicami...

V štátnom sektore a politike zvlášť totiž platí zásada:

Ak je problém, v prvom rade treba zdovodniť prečo ho neriešiť, aké devastujúce účinky by prípadné riešenie mohlo mať na zložitý mechanizmus štátnej správy a samozrejme poukázať na legislatívne prekážky. Nehľadá sa riešenie, ale zdovodňuje sa neriešiteľnosť, alebo sa problém bagatelizuje.

0 0
možnosti
TB

Primak

9. 12. 2010 13:20
Re: Hmm, tak tento blog je úúúplne mimo

Máte samozřejmě pravdu - platí to v současném systému! Proto je nutné systémtzměnit. V článku píši že spolu s ostatními reformami. A stejně tak píši že by se jednalo především o výkonnostní odměnu - takže  zdůvodnění proč nebyl problém vyřešen = žádná výkonostní odměna.

Říkáte, že se jedná o prostoduchou představu. Dotaz: Zkusil to někdo? Nevím o tom. Vy snad ano? Kde? Kdy? Kdo?

CO vím, že soukromém sektrou je dost velmi schopných lidí, kteří by byli schopni totu stáýtu skutečně prospět. Co vím - že současný systém jim nedává jediný důvod do toho jít.

TOmáš Balvín

0 0
možnosti
MJ

moudrá Jana

9. 12. 2010 13:09
Ale že vám ten motýlek

autore sluší. K elitě máte dle svých názorů ještě daleko. Snažte se.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
TB

Primak

9. 12. 2010 13:16
Re: Ale že vám ten motýlek

Nepotřebuji být a ani se nepovažuji za elitu.

Vy ano paní moudrá Jano?

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 12. 2010 13:06
Ano, na řídících

místech jsou potřební kvalifikovaní a výkonní lidé. Koho řídí politici? Na práci přece mají odborníky, právníky, administrátory...Ono by stačilo, kdyby hledali ony manažery na konkrétní úkol. Pokud  by byl úspěšně splněn, dostal by mamažer balík. Pokud ne, nemusel by zrovna spáchat harakiri, ale odešel by s průměrným platem. Pak by se nestávalo, že se manažer "ujme" zjevného nesmyslu v nějž sám nevěří s tím, že i když to nedopadne on bude stejně pobírat vysoký plat, odměny, a nakonec ještě zlatý padáček. Pak by takový manažer řekl politikům rovnou - děkuji, tohle neberu. Vy tímhle způsobem sice můžete získávat politické body u naivních voličů, ale upřímně řečeno je to darebáctví nebo podvod. Proč by měli  mít vyšší platy ausgerechnet politici? Vždyť většina z nich žádnou relevantní odbornost nemá, jsou to žvanilové a la Dr. Goebbels a jsou voleni za svou schopnost říct co volič chce slyšet. Ať je to jakýkoli nesmysl.

0 0
možnosti
TB

Primak

9. 12. 2010 13:16
Re: Ano, na řídících

Politici - ministř, řídí ministerstva, hejtmané řídí krajské úřady - tak nějak bych řekl, že to jsou politici.

Máte pravdu že poslanci sami o sobě nikoho neřídí (tedyx kromě týmu svých poradců). Ano zde by šlo diskutovat, ale pokud mají být poslanci méně zkorumpovatelní platí pro ně obdobná pravidla.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 12. 2010 11:57
ale takhle to není

Pohádky  typu že jsme si měli vybrat u voleb ty nejlepší z nejlepších se dobře  poslouchaly před volbami.Sami jsme viděli že ani to nevedlo ke zlepšení situace.Na jaře se poslanci nově etablované strany věcí veřejných zavrtali do poslaneckých koryt jako staří političtí mazáci,a výkony jejich ministrů budí spíše úsměv (ne-li odplivnutí),na podzim se navzdory úsilí voličů vytvořily na radnicích většinou  ty staré dobré zkorumpované koalice.

Měli by brát ministři stejné platy jakomanažeři? Přiznejme si upřímně, jejich schopnost jsou o pár řádů níže.Pochopitelně-manažer musí být mnohem lepší,nemůže "nařídit" zákonem,že mu budou odběratelé platit víc,ani svým dodavatelům bude platit míň-ale nic jiného vláda zákony o daních a škrtání v rozpočtu nedělá. 

Celý ten fór se zvyšováním platů je v tom že oni si ty platy nemají zvýšit.Jim stačí si je ne- snížit..Umění vysvětlovat proč něco neudělal protože to nešlo,než to skutečně udělat-v tom se právě liší "špičkový" politik od špičkového manažera.

0 0
možnosti
TB

Primak

9. 12. 2010 12:18
Re: ale takhle to není

Já dobře vím, o čem je současný problém a jak jsem psal, nemyslím si že by současní politici zasoužili vyšší platy. Mluvím o systémové změně a jak sám píšete manažer soukromého sektrou je výrazně lepší než státní funkcionář. Takže se nebízí logické řešení - dostat do státní správy úspěšné manažery. Ale těm je potřeba něco nabídnout.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
S

sasinka1

9. 12. 2010 11:56
Tak ve Vašem článku

je znát zásadní neznalost veřejné správy, politiky a psychologie. Jak je níže psáno do politiky vstupují lidé tací, kteří touží po moci nad ostatními ne ti, kteří věci rozumí a chtějí pomoci zlepšit život občanům. Např. pokud by v naší vládě měli být lidé znalí problematiky kterou řídí, nebude ministrem vnitra novinář a ministrem financí člověk, který vystudoval chemii. Další nedostatek Vaší úvahy spatřuji v tom, že chcete do státní správy přilákat kvalitní lidi ze soukromého sektoru (manažery). Tito ovšem nejsou politiky, takže se jich zvyšování mezd netýká ba naopak. Dále rozhodně nelze udělat rovnítko mezi to, že je někdo výborným manažerem ve výrobním podniku a bude také dobrým manažerem ve státní sféře. To je totiž to co si mnozí neuvědomují. Státní správa a samospráva není stejná jako soukromý sektor. Má odlišná pravidla a požadavky na to co má zabezpečovat!!!! Nadále z Vašeho článku vyplývá, že politici jsou ti schopní co si zaslouží vyšší platy, ale obecně tedy říkáte,

0 0
možnosti
PS

Petr-007

9. 12. 2010 11:53
Nízké platy politiku jsou dokladem korupce.

Být zvolen není až tak jednoduché jak by se mohlo zdát, takový člověk musí být velmi obchodník, musí umět voličům prodat sám sebe. Dobrý obchodník si lehce vydělá jinde mnohem víc než v politice, takže jejich motivace je víc než jasná. Něco radikálně měnit, ale nemá význam. V Číně je za korupci trest smrti, a stejně tam existuje a to nepochybuji, že soudruzi mají na odhalování korupce lepší nástroje než my. Politici prostě krást budou, na nich je aby u toho aspoň nemlaskali a na voličích je vybrat toho, kdo kromě zvětšení svých statků i něco udělá pro stát. Tak to ostatně demokracie funguje už od svých počátků.

0 0
možnosti