Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HZ

DADAnce

16. 11. 2010 15:06
Kdo nic nedělá,

 nic nezkazí. A chybami se člověk učí... Takový titul vám nedají ani v Plzni.

0 0
možnosti
MJ

kizt

16. 11. 2010 15:03
jedno je ovšem autore jisté

kdo volil v Praze ODS volil korupci ( byť tedy bývalého vedení), ale kde jste měl proboha jistotu , že všichni zmizí z politiky? ne tak naivní určitě nejste, tak je vlastně ta omluva pouhé plácnutí do vody.

0 0
možnosti
TB

Primak

16. 11. 2010 15:13
Re: jedno je ovšem autore jisté

No vzhledem k tomu, že znám v Praze v ODS i dost slušných lidí, tak jsem skutečně naivně doufal, že právě tito dostanou šanci.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
G

Gamehoror

16. 11. 2010 14:04
Jít k volbám

mi příjde stejný jak jít do Bohnické léčebny, na vrátnici odevzdat občanku a prosit psychouše aby vám napíchal oblbováky a dělal si s váma pokusy jaký chce.

Ztráta svobody myšlení a rozhodování. Vyfasovat zřízence který mi bude říkat kdy se mám jít sprchovat a kdy se smim podívat na televizy.

IQ pod devadesát a radostně tleskat když se na mne někdo usměje :-)

0 0
možnosti
JA

pefben2

16. 11. 2010 12:41
Trochu dříve

Jsem o krok napřed ;-D. Letos jsem poprvé v komunálních volbách ODS nevolil. A nebudu je volit ani nadále: v krajských, parlamentních, ...... Zkrátka teď pro mne skončila jejich existence. I když si také celkem vážím Nečase. Ale bohužel pro ně - Nečas není ODS.

0 0
možnosti
TB

Primak

16. 11. 2010 12:43
Re: Trochu dříve

ANo to už vím také. Bohužel malinko později. Příliš jsem uvěřil, že to myslí vážně.

TB

0 0
možnosti
K

Kozel_

16. 11. 2010 12:38
V čem je stabilita velkých stran?

Mají své pevné voličské jádro, tj. lidi, co je volí, ať dotyčná strana dělá a říká cokoli. Vždy ji budou volit, protože ona je ta jediná pravicová, nebo jediná levicová demokratická strana atd. Pak by rovnou šlo volby zrušit - jak udělali bolševici před lety. Volby vyhráli, pak se dělaly už jen jednotné kandidátky.

Mnohé strany zanikly, protože neměly pevné voličské jádro. ODA, US-DEU, čtyřkoalice. Když jsem volil ODA, volil jsem je proto, že mi byli nejbližší. Kdy jsem volil US-DEU, tak proto, že tu nebylo nic jiného přijatelnéhol. Podobně volili i lidi zelené v době jejich úspěchu.

TOP09 není ani ODA, ani US-DEU. Volební výsledek je jiný, je tu spíš šance na vytěsnění ODS z prvního místa pravicové strany. Chybí tu voličské jádro, což je lépe (nemá jít o partu a pevné voliče, kteří budou volit, protože strana hraje do ruky jejich firmám), ale i slabina. Ale pravicový volič tu je a bude bude-li strana slušná, nekorupční, vznikne tu i stabilní voličské jádro - i když jinak definované.

0 0
možnosti
K

Kozel_

16. 11. 2010 12:41
Re: V čem je stabilita velkých stran?

Ono je to hodně o psychologii. Lidé se k určité straně upnou jak ke sport. klubu, např Spartě. A který sparťan se stane náhle slávistou nebo fanouškem Bohemky? Opustit svoji stranu, to vyžaduje leckdy silnější impuls, lidi volí setrvačností.

U autora tedy cením, že dokázal zpětně přehodnoti své preference a vzal zpět i tu přihlášku do ODS. Nová garnitura ODS v Praze funguje dle přesně stejných principů jak ta parta Pavla Béma. O panu Svobodovi mám nyní trošku horší mínění než před volbami, kdy na mě působil velmi pozitivně. Nevolil jsem ho, ale uznával. Nyní mé hodnocení výrazně pokleslo a asi bude klesat dále.

0 0
možnosti
LH

Cenzurovany_bogan

16. 11. 2010 12:29
takovej

velkej kluk a tak naivní - ekonom jak brus ;-D;-D

0 0
možnosti
G

Gamehoror

16. 11. 2010 12:24
Omluva přijata

ale radši už příště k volbám nechoď.

Pochop už konečně že neni koho volit aby to v budoucnosti vypadalo líp.

Podpoř nás co chodit nevolíme a mandát aby za nás bez nás někdo rozhodoval nikomu nedáme.

0 0
možnosti