Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alexandr Špáta

14. 6. 2010 18:45
Mně se líbí, jak je to jako kolovrátek

Jste zdravý, máte dobré zaměstnání, slušný příjem, i Vaše paní, zdravé děti.

Asi budete bydlet v Praze či ve větším městě. Tak ať Vám to vydrží.

Pokud by se cokoli z toho nějak pocuchalo, mohl byste obrátit jako ten Ferdyš Pištora. Oni jsou tací, kteří to holt jako Vy v něčem nemají. Vy si vedete svou, když budou chtít budou mít stejné příjmy, budou mít stejně zdravé děti, budou stejně zdraví jako Vy. Připomínáte mi jistého ministra kultury z padesátých let, jenž tehdy zase tvrdil, že teď si vychováme Smetanů kolik budeme chtít. A ta závist? No vidíte holt Marťany už zřejmě všude.Jo, jo primaku celý svět Vám závidí, dokonce i když Vás vůbec nezná. Zřejmě tohle tvrzení k životu potřebujete jako jiní vodu. Sociální podpora není určena pro Vás a Vaši rodinu ani pro ty, kdož jsou v obdobné situaci jako Vy. Skutečnost, že někdo v takové situaci být může, je pro Vás zjevně absolutně nepředstavitelná. Způsob myšlení, když jsem zdravý já, musí být zdraví všichni, je jak jinak ten "pravý".

0 0
možnosti
TB

Primak

14. 6. 2010 20:21
Re: Mně se líbí, jak je to jako kolovrátek

Takže moje paní má příjem 7,600 Kč..co je příspěvek v rodičovství :-) Opravdu je to "velmi dobrý" příjem. Ano jsem z velkého města o 372 obyvatelých...kousíček od Prahy.

Ale ano, máme se dobře. A je v tom i trochu štěstí. Ale všechno to štěstí je díky naší práci a odpovědnosti. Je to spousty hodin starání a píle.

Jestli považujete za štěstí, že snámi žije švagr, který je po dvojmásobné transplantaci srdce ve svých 24 letech. A za posledních 5 let byl nejvíce času v nemocnici. Ze svého pplatu živím tři dospělé a dvě malé děti. Nestěžuji si, ale také nevím, proč bych měl dávat ještě víc.

Dost mne podceňujete. Netvrdím, že všichnu musí být zdraví..ale kdyby veškeré peníze z důchodvého a zdravotního pojištení šly skutečně potřebným, byl bych zcela v pohodě a nikterak bych neprotestoval.

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

14. 6. 2010 18:18
pekne napsane

a pridavam se...ani me neni lhostejne ze me deti vidi jenom od patecniho vecera (a nekdy ani to ne kdyz prijedu moc pozde) do nedelniho podvecera (a nekdy jenom do odpoledne, pokud musim odjet driv)...ale ten cas musim obetovat, aby meli co jist, co na sebe, abychom jim mohli splnit alepson nektera jejich prani...a souhlasim i kdyz nepatrim do skupiny tech, kteri maji nejaky jo kor moc nadlimitni prijem, spis si myslim ze jsem na prumeru a v ramci me profese pod prumerem....a nesouhlasim s temi, kteri vas kvuli vasi praci a vasim prijmum kritizuji ze se nedostatecne venujete rodine....verim, ze po hektickych tydnech rad uplne vypnete a venujete se jim naplno, tak jak to ani jednou neudela ten, kdo je doma porad a misto venovani se detem cumi na bednu, brousi po netu, sedi v hospode nebo je porad nekde na navsteve sice i s detmi, ale bez zajmu o ne....

0 0
možnosti
L

lesicatko

14. 6. 2010 18:57
Re: pekne napsane

a ďalší demagóg, ktorý nekorektne porovnáva toho čo pracuje a potom sa intenzívne venuje deťom s tým, čo je doma a nevenuje sa im. Lenže ono sú aj workoholici, ktorí fakt uprednostia karieru a takí, čo sú doma a fakt sa venujú tým deťom. zase by bolo nekorektné porovnávať práve tieto dve skupiny, že ?

Schválne - u mňa sú asi najvyššie ĺudia, ktorí venujú lásku v rodine nie vlastným deťom a to dokonca vedia, že tie deti nebudú nikdy ich, hoci sa na nich citovo naviažu - že ich budú musieť dať iným. Ale ten čas a láska , ktorí im tí rodičia venovali možno od narodenia, ked sa k tým deťom nik nehlásil a ostali by zrejme v decáku poškodené tamojšou výchovou - ten čas a láska sú to podstatné. Málokto to dokáže. Hovorím o profesionálnych rodičoch. To nie sú sebci  http://www.cas.sk/clanok/133616/manzelia-z-kosic-sa-staraju-o-deti-z-domova-v-byte-maju-male-jasle.html

0 0
možnosti
C

cibich

14. 6. 2010 17:54
Proč jste ty poslance tedy nevyměnil dříve?

Chci, aby o tom rozhodovali lidé, které jsem si zvolil a dal jim tak

svou důvěru.......A to se právě celých 20 let dělo! Dávali jsme důvěru poslancům,kteří tuto republiku svými zákony nechali rozkrást! A přes to všechno byli voleni dál,takže jsme tam,kde jsme.Je chválihodné,že pracujete 13 hod. deně,ač by moderní člověk měl pracovat jen 8hod,staráte se o sebe a o svou rodinu,ale plody Vaší práce mizí nejenom v coc.dávkách,ale i v kapsách dobře oblečených spekulantů,podvodníků a zlodějů !

0 0
možnosti
TB

Primak

14. 6. 2010 20:22
Re: Proč jste ty poslance tedy nevyměnil dříve?

Neřkl bych že posledních 20 let..ale od nástupu soc dem je to pravda...a vláda topolánka bohužel pokračovala.

Proto letošní volby probíhala tak jak probíhaly :-)

0 0
možnosti
PJ

Pavel Jost

14. 6. 2010 17:45
Polemika

Dekuji za zajimave napsany prispevek. Otazka je jestli materialni zajisteni vasich bliznich je to jedine co od vas potrebuji k zajisteni jejich blaha. Pisete ze je to pro vas nejdulezitejsi ale zaroven ospravedlnujete svoji nepritomnost teoretickym zajistenim pracovniho mista jinym. Skoro bych si troufl tvrdit ze v praci vas nekdo snadno nahradi ale doma tezko. Osobne tedy tento argument neberu a z vaseho clanku jasne nevplyva co je pro vas opravdu to nejdulezitejsi.

0 0
možnosti
L

lesicatko

14. 6. 2010 17:53
Re: Polemika

To je dobrý postreh.

0 0
možnosti
BX

Baron X

14. 6. 2010 17:28
Souhlas

Zcela s Vámi souhlasím, ale obávám se, že se brzy objeví nějaký "nesobec", který Vás pěkně zdrbne. Sice není pravděpodobné, že si Váš článek přečte celý, to tihle velikáni ducha nemají zapotřebí, ale zato mají plná ústa sociální spravedlnosti, věčně prázdné kapsy a spoustu času na vyhýbání se práci.

Přeji Vám odvahu a pevné nervy příteli, jsou i lidé, kteří za Vámi stoji :-)

0 0
možnosti
L

lesicatko

14. 6. 2010 17:39
Re: Souhlas

Pravdepodobne som si aź príliš dobre prečítal ten článok na rozdiel od Vás, ak ste tam nič nekonzistentné nenašli :)

0 0
možnosti
L

lesicatko

14. 6. 2010 17:23
Predovšetkým si jasný demagóg

"V duchu své sobeckosti nejsem ani příznivcem přímé demokracie. Nechci, aby o tom, kdo bude prezidentem, rozhodovali lidé, kteří věří tomu, že to co píší v novinách je vždy pravda"

"Chci, aby o tom rozhodovali lidé, které jsem si zvolil a dal jim tak svou důvěru"

.

Tak to je priama demokracia ? Ale potom rovnako možno povedať, že v zastupiteĺskej parlamentnej demokracii sa može dostať do parlamentu a neraz aj vládnuť strana alebo hnutie práve vdaka takýmto voličom, o čo iné bude, keď takto kreaovaní ĺudia v parlamente zvolia hlavu štátu od priamej demokracie ? Veď dostali mandát od svojich voličov, nie ?

Priamo sa volí prezident v mnohých štátoch, kde demokracia je. Ak niekomu vadí všeobecné volebné právo, treba to povedať rovno...Inak je to demagógia.

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

14. 6. 2010 17:18
...

R^

0 0
možnosti
M

motylek_02

14. 6. 2010 17:03
pekne napsane

:-)R^.

0 0
možnosti