Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

strycek-Joe Ltd.

17. 6. 2010 11:45
Už jste zaslal dlužné školné na účet Ministerstva školství

anebo jste se rozhodl nadále parazitovat na bezplatném školství ? Před napsáním článku jste to měl zaplatit, takhle Vám nikdo nebude věřit, že Vaše úmysly jsou čisté.

0 0
možnosti

terezav

17. 6. 2010 11:55
Re: Už jste zaslal dlužné školné na účet Ministerstva školství

můj názor je, že autorovi by to jistě nedělalo problém; problém to je pro tzv. některé současné studenty, kteří studují pro 3 měsíce prázdnin a nekonečné pařby;

0 0
možnosti

Moravský Slovák

17. 6. 2010 11:30
Ona určitá forma školného existuje už dávno

Paradoxně to dosud bylo tak, že kdo chtěl získat vzdělání zdarma, musel do školy celkem pravidelně docházet a u zkoušek něco předvést. Kdo chtěl získat titul za peníze, byl od obojí námahy osvobozen.

Teď budou platit i ti, kteří chtějí studovat.

0 0
možnosti

Moravský Slovák

17. 6. 2010 11:27
Nestrašte

Moje děti do školky chodily, podle vaší teorie mohu být klidný, extrémisté z nich nebudou.  Ale mám ve svém okolí dost lidí, kteří si mohli dovolit, aby s dětmi zůstala maminka doma až do šesti let.  Na první pohled mi připadají celkem normální, mám z jejich strany čekat extrémimus?

0 0
možnosti

Primak

17. 6. 2010 12:09
Re: Nestrašte

není to má teorie :-)

A nikde netvrdím, že je to záruka či dogma. Jen že se výchovou ve školce zlepčují komunikční dovednosti schopnost navazovat kontakty a respektovat druhé.

0 0
možnosti

Bob-an

17. 6. 2010 11:11
Vite ono by bylo moc hezke

Mit vsechno mozne i nemozne "bezplatne"...... ale je treba si uvedomit ze zadarmo nic nedostaneme.....abychom mohli mit bezplatne zdravotnictvi tak musime ovest velkou cast prijmu na pojistnem + jeste cast dani, "bezplatne skolstvi" stoji kazdeho pracujiciho 25000,- na danich, bezplatne cesty a vsechno dalsi stoji kazdeho kdo vydelava spoustu penez na danich..... a ted si jeste vemte ze z kazde koruny co se na danich vybere se neco spotrebuje na vybrani dane (u nekterych dani skoro vsechno), znacna cast zmizi v ramci korupce nebo neefektivnosti vynalozenych nakladu a pak se nam nejaky zbytek te koruny vrati v skolach "zadarmo" a dalsich ruznych predrazenych vydobytcich.....čisté příjmy jsou u nás dost nízké, ale není to třeba tím, že přes 60% příjmů odvedeme na daních z příjmu a dph? Nevyšlo by nás nakonec podstatně levněji platit na daních méně a to co chcheme si zaplatit sami?

0 0
možnosti

terezav

17. 6. 2010 11:52
Re: Vite ono by bylo moc hezke

Váš příspěveek do diskuze jsem ani nedočetla.... "bezplatné školství" stojí každého 25000CZK; řekla bych, že někoho stojí o dost méně (zejména věční studenti studující různé doktoráty do 30 a pak hurá na mateřskou nejlépe na dalších 10 let - znám takové asi nic moc nepřispívají, naopak vehementně berou); někdo na školství přispívá daleko více než 25000 za rok? za měsíc??? a třeba ani státní vš nevyužije a studuje na soukromé vš - takže vlastně někomu hradí studium; nevím, proč by absolvent učeliště měl sponsorovat studenty vš, když on sám nikdy vš studovat nebude; také nechápu proč by studenty veřejných vš měl sponsorovat někdo, kdo si zapatí studium v zahraničí anebo studuje na soukromé vš; naše společnost česká je poněkud zvláštní společnost divně uvažující; jinak to nechápu, FAKT

0 0
možnosti

Jarcho

17. 6. 2010 11:10
Předškolní výchova je věc rodičů.

Škola je zlo, dnes již žel nutné.

Pro společnost je prospěšnější, když je dítě doma s mámou nebo tátou, nebo třeba s babičkou a dědou, než aby chodilo do školky.

Cena za školky by se měl zvýšit, protože tím, že děti jsou odkládány do školek, společnost nic nezíská, naopak v dlouhodobé perspektivě tratí.

Naproti tomu vysokoškolské vzdělání přináší užitek ne jen tomu vzdělanému, ale také společnosti jako celku, a u většiny profesí dokonce i individuálně jednotlivým členům společnosti, kteří sami vysokoškolsky vzděláni nejsou. Proto by mělo být vysoké školství bezplatné.

0 0
možnosti

Primak

17. 6. 2010 11:35
Re: Předškolní výchova je věc rodičů.

Hluboce se mýlíte. Netvrdím, že rodiče nemohou své děti plnohodntně vychovávat, ale nedokáží doma vytvořit prostředí, které je  ve skupině dětí. Pohyb a chování ve skupině se tedy dítě v předškolním věku nenaučí a následně to chybí.

Školka je naopak nutnost pro úplnou výchovu dítěte.

Autor

0 0
možnosti

cicobasketek

17. 6. 2010 10:47
Ano školka je odkladištěm

Ano školka je odkladištěm. Pokud lze mluvit o vzdělávání, a autor o tom píše, tak spíše mezilidské a sociální. Ne v akademickém slova smylu. Podle mne je autor prostě na jiný koleji a brečí na špatným hrobě ...

0 0
možnosti

Benzin Petrolejovič Naftěnko

17. 6. 2010 10:47
Naprostý souhlas a karma

R^R^R^

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

17. 6. 2010 10:20
s tím se dá souhlasit

R^

0 0
možnosti

1absolutus

17. 6. 2010 10:13
100 000 Kč.

By měl platit každý vysokoškolák za semestr, a to tři měsíce dopředu. Jinak opravdu nemá naše trojkoalice z čeho dávat!

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik