Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Teda Vy jste tomu dal. No zaplaťpámbůh, já jsem přesvědčen, že se ale hodně v knížepánu mýlíte. Já ho mezi těmito dvěma volím právě proto, že bude ústavu a ústavnost ctít a ne že bude kafrat do vlády jako Klaus. Knížepán v žádném případě nebude  a to jsem ochoten tvrdit 100% nebude vytvářet na Hradě druhé mocenské centrum a druhé ministerstvo zahraničí. zatímco Zeman zcela jistě ano, tam máte naprostou pravdu, co bude dělat - včetně své pomsty. v tom jsou s Klausem stejní. Ono se stačí podívat, co vyvádí jeho syn a jak se k tomu postavili jeho vlastní studenti.

Chcete-li příklad - po volbách kníže navrhl v souladu s politickou kulturou a ústavností i nejvyšší post sněmovny opozici. Kalousek to zazdil pomocí přehlasování vlastního předsedy v orgánech TOP. takže pan beneš podle mého pravdu nemá. Kníže bude za sebe a bez kalouska, zatímco Zeman navíc s tou ekipou za sebou.

Co se týká restitucí i tady vše hovoří pro knížete. Byl ochoten respektovat český stát i bez restitucí (jeho majetku) a nemá nejmenší podíl na tom, jak a v jakém rozsahu se rozjely - to nebyky až církevní restituce - ty jen odpovídají míře a rozsahu přijatém dříve. A má-li možnost požádat o navrácení majetku či podle zákona o ně může usilovat, není na tom absolutně nic špatného. učinil by to každý bez výjimky.

3 0
možnosti
TB

Neříkám že nemá ctít Ústavu, ale využívat svých práv. Nejde o vytváření druhého mocenského centra. Mám jiné očekávání od prezidenta. Dlouhodobě jsem přesvědčen, že demokracie je smysluplné jen při aplikaci takové distribuce moci, kdy je výkonná moc demokratickou volbou svěřena do rukou zvoleného člověka, který si pak definuje svůj tým. Buď čistě prezidentský systém, nebo i parlamentní ale striktně většinový. Demokracii spolehlivě pohřbívají koalici a koaliční kompromisy. Od nového prezidenta očekávám, že bude na stůl, ze své pozice, témata právě jako je zásadní revize české ústavy a bude vytvářet tlak na vládu a parlament, aby se tímto seriozně zabýval. Proto tam nechci jen kývalka, který nebude mít ambice vytvořit podmínky pro zásadní změny.

1 1
možnosti
SB

Já Vám povím, proč Pana Schwarzenberga nevolím: Protože ten už není schopen vykonávat ani funkci předsedy strany. Tím předsedou oficiálně je, ale stranu řídí de facto Kalousek. Zeman je o několik let mladší, což není podstatné, pokud je jednomu 45 a druhému 52, ale což může hrát už velkou roli, když jednomu je 68 a druhému 75. A navíc i individuálně Zeman to stárnutí zvládá lépe než pan Schwarzenberg.

Možná že právě tato neschopnost je důvodem, proč pana Schwarzenberga nominovali do voleb: Někdo tam chce mít svou loutku. Proč ho nenominovali před deseti roky, kdy ještě byl v plné svěžesti?

Také budu možná starý (pokud se stáří vůbec dožiji) a možná v současném Schwarzenbergově věku na tom budu ještě hůře než on, avšak doufám, že budu mít tolik soudnosti a nebudu se hrnout tam, na co už nebudu stačit.

4 2
možnosti
TB

Obávám se že jsem nepochopil základní sdělení článku..nehledejte důvody proč nevolit jednu či druhou stranu...na obou stranách je jich mnoho a zcela otevřeně přiznávám, že u pana Schwarzenberga je věk jedním z nich. Zkuste si na papír napsat důvody proč volit Zemana.

3 2
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik