Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

všd

16. 6. 2011 12:17
Generální stávka 1989 svrhla komunisty

Se studenty by si ještě režim mohl poradit, ale když začali dělníci řvát na Miroslava Štěpána "My nejsme děti", bylo mu hodně zle.

Konkrétně Dušek a Pomajbík se stali odborovými předáky právě v roce 1989, kdy vedli stávku. V KSČ nebyli ani minutu. U těch ostatních to nevím.

0 0
možnosti
G

Gašpo

16. 6. 2011 10:58
Čakal by som od Vás vačší nadhľad

Stávka je ústavou dané právo, nie je to žiadny štátny prevrat. Priebeh stávky zatiaľ nepotvrdil nič, čo niektorí blogeri hystericky vykrikovali. Včerajší prieskum verejnej mienky priniesol údaje, že proti stávke je 22%, podporuje ju 59% a 55% by dokonca podporilo aj blokády.

Téma reforiem považujem za smiešne. Pokiaľ zostane naša štátna správa v podobe akej sa nachádza, možu byť reformy v akejkoľvek podobe a neprinesú ŽIADNE východisko. NEEXISTUJE možnosť ako to zmeniť bez tlaku zvonku.

Parafrázujem pána Komárka: "Je to, jakoby jste chtěli bojovat proti narkomafii předpisy a vyhláškami."

Preto považujem všetky snahy o utlmenie akéhokoľvek odporu verejnej mienky a "klidu pro práci vlády" za kontraproduktívne pre budúcnosť tejto zeme. Táto stávka JE takýmto prejavom odporu, či sa Vám to bude páčiť, alebo nie. A salónne rýpanie sa v povrchu to nijak nezmení.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 6. 2011 11:29
Re: Čakal by som od Vás vačší nadhľad

Takže co čekáte? Převrat?  Nové volby přece z vašeho pohledu nic nového nepřinesou. (Upozorňuji, že k nejvyšším deficitům v době hospodářského růstu dospěly vlády ČSSD s nejneschopnějším ministrem financí - jakýmsi Bohušem Sobotkovic.)

0 0
možnosti
AA

Saša

16. 6. 2011 10:15
privatisace sociálních fondů není žádná reforma

Tím, že se vytvářejí místa a příležitosti pro další Hušáky, se finančních jistota pro stáří dnešních zaměstnanců rozhodně nezajistí.

Tím, že se přiškrtí spotřeba domácností zvýšením DPH a místních poplatků a správních poplatků a daně z nemovitostí a zvýšením cen elektřiny a MHD a vodného a stočného atd. atd. se ekonomika nenastartuje a státní rozpočet neuzdraví.

0 0
možnosti
TB

Primak

16. 6. 2011 10:20
Re: privatisace sociálních fondů není žádná reforma

A tvrdím to snad někde v článku? I když  obecně platí tvrzení že zvýšení nepřímých daní doprovázené ovšem snížením daní přímých zvyšuje daňové příjmy a podporuje růst HDP, ale to je o zcela jiném článkuTB

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 6. 2011 10:12
S vašimi závěry nemohu souhlasit

Ve Španělsku i Portugalsku vládla levice. A prováděla nezbytná ekonomická opatření. Odborům ani jejím nic nechápajícím členům či příznivcům  fakt, že to už došlo i levici ve stávkách nezabránil. Odborářští bossové si svůj (mimořádně dobře namazaný) krajíc chleba musí zasloužit.

Ostatně Řecko má peníze sotva za měsíc. Pokud neudělá dohodnuté škrty, nebude (prý!!!) další půjčka. Přesto hlupáci ve velkém stávkují. Nechápající, že bez těch škrtů bude za měsíc hůř - nebude ani jednou euro na platy či penze.

Stávkují lidé frustrovaní (a odbory i ČSSD je účelově frustrují, jinak by důvod k takovému pocitu neměli). Chtějí si frustraci křikem, pískotem a jekem kompenzovat. Chtějí ukázat, "kdo je tady pánem".  Ty - pokud jsou k této kompenzaci vyzváni - neodradí nic. Nejméně to, jakou barvu má vláda.

0 0
možnosti
TB

Primak

16. 6. 2011 10:18
Re: S vašimi závěry nemohu souhlasit

Psal jsem - že má šanci, ne že to tak bude :-) Pořád si mylsím, že jsme v celku rozumný národ. Máte pravdu, že  ta šnace je malá. Samotné odboráře asi nepřesvědčí nic..ale těch 59% sympatizujících občanů už by mohlo.

TB

0 0
možnosti
N

NTPT_PODRUHY_ZAKAZANY

16. 6. 2011 9:57
Nesouhlasíte se stávkou ? WWW.BILASTUHANESOUHLASU.CZ

Dejte svůj nesouhlas veřejně najevo     BÍLOU STUHOU . http://www.bilastuhanesouhlasu.cz

0 0
možnosti
H

hafusak2

16. 6. 2011 9:54
Víte, ono reforma č. 1 by měla být

reforma celého systému našeho zákonodárství a státní správy včetně krajů. Potom až by měly přijít na řadu ty ostatní. Ale rozdělovat je na pravicové-levicové nelze, protože každá další vláda by podle své barvy do nich opět zahrabala a měnila je. Reformy jsou něco, co musí vydržet desítky let beze změny, proto musí být připraveny skutečnými odborníky a ne politiky a schváleny napříč spektrem. Reformy o kterých se jedná teď mi připomínají natírání zábradlí u lodi, která je už napůl potopená a začíná se převracet.

0 0
možnosti
TB

Primak

16. 6. 2011 9:59
Re: Víte, ono reforma č. 1 by měla být

Zajisté. Naprosto s vámi souhlasím. V kroku jedna se musí změnit celý systém (ideálně na většinový) a mnohem pružnější. Náš současný systém je postaven na předpokladu, že nejlepším a nestabilněšjším řešením je kompromis. praxe ukazuje, že tomu tak není. Takže  také by realizoval reformu číslo 1 - změna politického systému, pak uspořádat nové volby a teprve po nic začít dělat reformy.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
V

viet

16. 6. 2011 9:51
Zajímavé

Je docela zajímavé, že všichni(mnozí) ti absolventi národohospodářské fakulty VŠE tak rádí demonstrují svoji hloupost a nevzdělanost. Tedy nejen ti, ale na nich je nejvíc patrný vliv jejich krysařů - Ševčíka, Schwarze a podobných individuí.;-(

0 0
možnosti