Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolumbo

9. 2. 2011 21:48
Rád bych se zeptal

magellana - co brání lékaři odmítnout přesčasy nad zákonný limit? Prostě další úvazek nepodepíšu a buď to zaměstnavatel akceptuje, nebo mi dá výpověď on. Potom by ale neměli v ruce černého Petra doktoři, ale ředitelé nemocnic, že. proč tedy  doktoři volí právě tuhle cestu - když ne kvůli rozdílu v platech mezi 25 a 48 tisíci měsíčně? Asi  ty "služby" nejsou většinou ani zdaleka tak náročné jako práce v běžné pracovní době. Neznamená "služba" taky třeba jen povinnost být na telefonu, nebýt opilý a být schopen se dostavit v určité lhůtě?

0 0
možnosti

Tomáš Jasný

5. 2. 2011 17:12
Pravda

Máte naprostou pravdu, pane Balvíne, nenechte se znechutit příspěvky felčarských vyděračů, kteří si o sobě myslí, že jsou nadlidé jen proto, že za naše daně seděli ve škole o pár roků déle.

Mimochodem, máte pravdu, že všude jsou slušní a neslušní lidé. Tři čtvrtiny slušných lidí se k této ubohé akci nepřipojili, čtvrtina morálních mrzáků ať si táhne a vychutnají si slasti kapitalistického trhu práce, který za posledních 20 let stále ještě neokusili.

0 0
možnosti

magelan

3. 2. 2011 11:03
Jinak tohle je hezký (smutný) vtip...

Tak možná dopadne reforma z dílny pana ministra za TOP09, MUDr Hegera

 

;-)

 

http://zpravy.idnes.cz/kemel.asp?f=JB38e0fe_kemel.htm

0 0
možnosti

magelan

2. 2. 2011 13:52
Závěr článku je hodně na hraně...

<cite> ...dokázali klesnout až na samotné dno lidského charakteru a rozhodli se odepřít pomoc lidem, kteří ji potřebují a kteří na ně spoléhali...</cite>

 

20 let jsme to neudělali, přes to, že nás systém vykořisťuje po celou tu dobu. Po takovou dobu mají na něco podobného ode mě nárok jen moje děti, rodiče a manželka. Nikdo další na světě. A my jsme to nějak vydrželi, i pro lidi jako jako autor článku...

 

Myslím že po tom všem můžu s klidným svědomím říci, že je to od autora hodně hnusné... Kdybych tohle řekl svým rodičům, kteří jediní se mi takto věnovali, asi by se mnou dlouho nepromluvili, pokud ještě vůbec kdy... Naštěstí si tohle moji pacienti nemyslí, protože kdyby tomu tak bylo, asi bych hodně litovali chvíle, kdy jsem se na tohle dal.

0 0
možnosti

Primak

2. 2. 2011 14:06
Re: Závěr článku je hodně na hraně...

Souhlasím, že je hodně na hraně, ale nikoliv za hranou. Já to vidím očima nastávajících rodičů, kteří nevědí, kde budou rodit své dítě, byť se řádně registrovali k porodu, ale jejich porodník podal výpověď.

Pořád opakujete, že sjte byl 20 let vykořisťován a  vydírán - proč jste tedy již neodešel do zahraničí dávno? Proč jste alespOń neodešel do soukromého sektrou? proč jste si neotevřel ordinaci? Muimochodem - jsou všichni protetujícíc lékaři na tom stejně jako vy a mají za sebou dvacet let služby? Kolik z nich má čestvě po atetaci, kolik před ní?

Sanžíte se mi podsunout neúctu k lékařům jako takovým, ale  nic takového ve mně není. Já si léakřů nesmírně vážím. Odsuzuji jen tu část z nich, která své dosud dobré jméno propůjčila této špinavé hře. Nedovolím si soudit, zda vědomě či nevědomě a zda domýšlí všechny apsekty svého chování.

Celý článek je vlastně na hraně, ale stojím si za každým slovem. Tomáš Balvín

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

2. 2. 2011 13:45
shrnutí ad Mengele

akce "Děkujeme odcházíme" je prakticky identická se stávkou ohrožující životy pacientů.....pouze je chytrým obejitím zákonného zákazu a tudíž právně nepoztižitelná.

Faktický rozdíl mezi stávkou a výpovědí s následným úmyslem vynutit si její stažení je totiž stávka, kdy po dobu stávky "zaměstnanec" v žádném zaměstnaneckém poměru není (vyhne se postihu).....a po ukončení vydírání zase zaměstnancem hodlá být (dokonce chce i garanci, že bude - což je vrchol).

Pokud zákon zakazuje stávku lékařům, pak to tak činí z dobrých důvodů....tato akce fakticky nepostrádá jediné negativum takové stávky, jen je nepoztižitelná. Proto je veřejností tak odmítaná. Kdo není totální pokrytec, tak to alespoň přizná.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

2. 2. 2011 13:46
Re: shrnutí ad Mengele

2xS místo Z:-/

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

2. 2. 2011 11:33
odborový Doktor Mengele

souhlasím. A chválím poměrně logickou stavbu článku a věcnou argumentaci bez emočních excesů. (Ten si tu teď s nadsázkou dovolím sám).

Postoj odborových předáků mi připomíná zločince, který drží revolver u hlavy vaší manželky a řve: "Tak dej mi ty peníze, jinak umře. A to ty ji zabiješ! Rozumíš? Ty!"

Je neuvěřitelně nechutné, že by opravdu ohrozili lidské životy a následně mají tu drzost chtít záruky zpětvzetí všech výpovědí v rozporu se zákonem. R^ vám Rv lékařům (pouze těm vydírajícím)

0 0
možnosti

231

2. 2. 2011 11:39
Re: odborový Doktor Mengele

Takže doktor stojí na ARU u pacineta a říká přidejte mi peníze, nebo všechny ty přístroje vypnu? Vypadá to, že podle Vás mají doktoři povinnost se o pacienty starat, i když jim podmínky nevyhovují, protože jinak to odnesou pacienti.

P.S. Asi teda nebudu žalovat firmu, které mi včas neopravila střechu, ale jejich pokrejvače, kteří jim dali výpoveď.;-D

0 0
možnosti

magelan

2. 2. 2011 10:17
Jinak v tomhle článku

http://www.blisty.cz/art/57041.html

 

je docela dobře popsáno, proč od současných "vládců" nechtít zdravotnickou reformu. Různé informace která mám od známých do toho obrazu docela dobře zapadají.

 

Jinak nevěřím že lze nastavit to, co Vy uvádíte. Ale i kdybych se mýlil, tak si jsem zcela jist, že tímto směrem myšlenky současných vlád nesměřují.

0 0
možnosti

Primak

2. 2. 2011 10:18
Re: Jinak v tomhle článku

Tak v poslední větě se shodujeme. Cľánek jsi jdu přečíst.

TB

0 0
možnosti

1politician

2. 2. 2011 10:01
Balvínku...

že vy jste furt pod parou?

0 0
možnosti

Primak

2. 2. 2011 10:03
Re: Balvínku...

Jako že mám hodně energie..:-) Ano pak jsem..

jestli máte na mysli alkohol..tak nikoliv

TB

0 0
možnosti

sucharda

2. 2. 2011 8:55
Balvínku,

ješte k protestu,který je vlastně druhem stávky,která když je vyhraná,a to oprávněně,

tak se k ní chtějí přidat sestričky,které to sabotovaly,a měly by si počkat na přidání peněž o Kalouse,zbohatlíků a jiných šibalů,až se jim odeberou nelegální konta.

Zeptejte se Balvínku(díky za odpověď) Svěráka a Uhlíře,kteří už 20 let zpívají píseň:

....ať žijou doktoři,ať jsou líp placení,on se svět nezboří....

Balvínku,jistě jsi dobře studoval,máš přehled a kdykoliv si vedlejší aktivitou přivyděláš 100litrů, ale doktor ponořený jen do své práce,na to nemá čas i žaludek a proto musí čekat na almužnu vládních i polovzdělanců a karieristů,kterých ,ikdyž jsou mladí a porevoluční,jich ubývat nebude :  kozojet@seznam.cz

0 0
možnosti

Primak

2. 2. 2011 9:04
Re: Balvínku,

Tento protest není druhem stávky - toliko malý výlet do pracovního práva. Tento protest rozhodně není v z poheldu jakékoliv strany vyhraný.

Pokud máte infromace o nějakých nelegálních kontech - hurá na policii..nebo to alespoň zveřejněte...já takovou informaci nemám.

Nemám nic proti tomu, aby doktoři byli lépe palceni..ale  argumetny které uvedli, způsob jakým si o to řekli prostě odszuji a hluboce se příčí mému vnímání morálního a odpovědného chování. Mimochodem věřím, že o dobře provedené reformě zdravotnictví budou mít lékaři i sestry větší palty tak jako tak. Je otázkou zda  navrhované reformy, které vznikaly pod tlakem tohoto protestu toto splní (můj názor je, že nikoliv).

DOst se v lékařích mýlíte - znám jich hned několik jejichž příjem z vedlejších mimonemocnčičních aktivit výrazně převyšuje jejich nemocniční příjem..jenže to jsou právě ti, kteří neprotestují.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti

sucharda

2. 2. 2011 8:46
Vážený Balvíne,

lékaři nemohou mít méně ,než politici,nebo jakomanažeři,protože lék.obor  a praxe se nedá s ničím srovnat,jaždý jednotlivec je na něm zainteresován životem,a při zvednutí platů nebudou muset život trávit ve špitále. To jak se mrhá kolem,je i na zpětnou arestzaci všečch manažerů,stejně tak jako různých privatizátorů,hradních i jiných agentů, modré soldatesky i hloupých oranžistlů,jinak tu vznikne to co nyní v Egyptě.

Toto vše chce i zpětně napravit nově zakládaná Konz.strana Ludvíka Vaculíka,viz jeho úterní články v LN. Bližší na : kozojet@seznam.cz

0 0
možnosti

Primak

2. 2. 2011 8:52
Re: Vážený Balvíne,

Lékaři mohou mít méně než politici a topmanažeři. Je to tak všude na světe a nevidím jediný důvod proč by tomu mělo být v ČR jinak. Tím nějak nesnižuji práci lékařů, vážím si jí. Ale trvat an tom, že oni jediní mají při své práci odpovědnost za životy....to prostě není pravda. Jsou i jiné profese a je jic h mnoho.

A pak je třeba říct, že i jiné profese mají velmi velkou zodpovědnost - třeba topmanažeři - udělají chybu a bum..200 lidí bez práce, 200 rodin má najednou existenční problémy. O politicích ani nemluvě - jejich chyby odnášíme všichni - dobrý a poctivý politik je k nezaplacení. Škoda že takového nemáme.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik